Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vigyázzunk arcbőrünkre!

Végre itt a jó idő, és már egyre többet lehetünk kint a szabad levegőn. A nők többsége köztudott, hogy mennyire szeret napozni, ez valahogy együtt jár a gyengébbik nem sajátos tulajdonságaival. De aki nem annyira szívesen fekszik ki a forró napsugarak alá, sok esetben teszi mégis, hiszen a lebarnult bőr nagyon szép és persze egészséges is.

Viszont csak egy határon belül az. Hiszen, ha túl sokat tartózkodunk napon, vagy pont abban az időszakban szeretnénk egy kis színt szerezni magunknak, amelytől mindenki óvva int minket, akkor bizony inkább káros hatásokkal kell számolnunk.

Ugyanúgy, ahogy a szoláriummal, a sima napozással is nagyon óvatosan és mértékkel kell bánni. A leégett bőr ugyanis nem csak ronda, hanem fájdalmas is tud lenni, ezen felül pedig nyomokat hagyhat a túlzott napozás.

Mivel bőrünk ilyenkor nagyon kiszárad, és leégés esetén sérül is, ezért sajnos maradandó hatásokkal számolhatunk. Arcunk ráncosodása felgyorsulhat, és olyan mélyebb redők is keletkezhetnek, melyeket már akkor hiába kenegetünk bármilyen hidratáló kozmetikummal.

Nagyon fontos, hogy csak abban az időszakban menjünk tehát napra, amikor a napsugarak nem a legerősebben égetnek, ezen felül elhagyhatatlan a napkrém használata is, végül ne felejtsük el a napozás után letisztított bőrünk ápolását sem, legyen az akár egy testápoló, vagy valamilyen otthoni pakolás. Ezen felül pedig igyunk rengeteg vizet, hiszen a kiszáradt bőrt belülről is segíteni kell, hogy visszanyerje és megtartsa egészséges állapotát.

Természetesen a ráncosodás millió más okból kifolyólag is megindulhat korábban. Többek között beszélhetünk a helytelen életmódról, rossz táplálkozásról, túlzott alkoholfogyasztásról vagy éppen a túl kevés alvásról. Az biztos viszont, hogy a mértéktelen napozás is ott van a leggyakoribb okok között, és sokan csak később veszik észre, mit is tettek bőrükkel az évek során.

Bármi is okozza őket, a mély ráncok képesek olyannyira rányomni bélyegüket arcunkra, hogy akár több évvel is idősebbnek nézhetünk ki. Ez pedig igazán romboló hatással lehet ránk. A szálbehúzásos arcfiatalítás viszont minden esetben segítséget nyújthat, hogy arcunk újra üde és fiatal lehessen. A behúzott szálak folyamatos felszívódásával ugyanis olyan saját bőrregenerációs folyamatok indulnak meg, melyek hosszú távon garantálják a ráncok távolmaradását.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szálbehúzásos arcfiatalításról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Aludjunk tiszta bőrrel!

Mint tudjuk, míg mi az igazak álmát alusszuk éjszakánként, szervezetünk olyan feladatokat végez el közben, melyekre nem is gondolnánk. Arcbőrünk is eközben hidratálódik, méregtelenít és próbál minden olyan szennyeződéstől megszabadulni, melyek napközben kerültek fel rá. Éppen ezért nagyon fontos, hogy segítsünk ebben neki.

Aki úgy fekszik le aludni, hogy nem mossa le magáról a sminkjét, az nagyban hátráltatja ezeket a folyamatokat, hiszen az arcbőr így nem kap rendesen levegőt, és nem képes méregteleníteni. Nagyon fontos tehát, hogy alaposan tisztítsuk meg egész arcunkat lefekvés előtt. Rásegíthetünk még ilyenkor hidratáló, éjszakai arckrémekkel is az alvás közbeni szépülésre, de ez is csak akkor ér valamit, ha megtisztított arcbőrre kenjük fel őket.

A tisztaság pedig nem csak arcunkra vonatkozóan fontos, hanem bizony párnahuzatunkra is. Az arcbőr anyagcseréjének a végterméke, vagyis az elhalt hámsejtek és a még rajta maradt szennyeződések mind a párnánkon landolnak. Ez pedig napról napra csak gyűlik a huzaton mindaddig, amíg le nem cseréljük, ezért elengedhetetlen, hogy gyakran, legalább heti kétszer vagy akár háromszor húzzunk fel magunknak új párnahuzatot.

Mindezzel elősegítjük azt, hogy arcbőrünk véghez tudja vinni a méregtelenítést, és bizony nagyban hozzájárulunk ahhoz, hogy egészséges és szép legyen. Ráadásul kicsit hátráltatjuk a ráncok kialakulását is, hiszen akinek a bőre nem képes regenerálódni, annak sokkal hamarabb mélyülnek el redői.

Természetesen az idő előrehaladtával aztán hiába teszünk bármit, a ráncosodás egyre jobban beindul, de ha nem figyelünk oda az apró részletekre, akkor ez akár sokkal előbb is bekövetkezhet. Amikor pedig már beindult a folyamat, nagyon nehéz megálljt parancsolni neki.

Létezik azonban egy olyan megoldás a ráncok eltűntetésére egész arcunkat nézve, mely bárki számára képes visszaforgatni az idő kerekét. A szálbehúzásos arcfiatalítás segítségével akár éveket tagadhatunk le, mindezt úgy, hogy arcunk természetes és szép marad. A behúzott szálak ugyanis folyamatos felszívódásukkal beindítják a saját bőrregenerációs folyamatokat, ezért egyrészt tartós, másrészt pedig esztétikus lesz az eredmény.

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Mézédes délutánok

Ahogy egyre jobban hűvösödnek a nappalok, és hosszabbodnak a sötét órák, mindenkinek előkerülnek otthon azok a kellékek, melyek melegebbé, szebbé és persze meghittebbé varázsolják a hideg mindennapokat. Egy forró tea, egy kis fahéjillat vagy a méz csábítása mindenkit feldobhat egy hosszú, átfázós nap után.

A méz azonban túlságosan is sokoldalú ahhoz, hogy csak a teánkat tegyük vele édesebbé! Persze a fogyasztása is rendkívül egészséges, ennek ellenére most olyan külső alkalmazását ismerhetjük meg, mely előnyös lehet mindazok számára, akik szeretik kényeztetni arcbőrüket.

Attól függően, hogy éppen zsírosabb vagy szárazabb a bőrünk, más-más összetevőkkel kell kiegészíteni a méz csodás hatását. Ha a zsírosabb típushoz tartozunk, akkor egy mokkáskanálnyi élesztővel és pici tejszínnel összekeverve varázsol nekünk ápolt arcbőrt, ha viszont inkább szárazabb a kelleténél bőrünk, akkor magas zsírtartalmú tejfölt adjunk a mézhez, és azt vigyük fel arcunkra.

A leggyorsabb használathoz azonban nem kell tennünk semmi mást, csak magát a mézet felvinnünk vékonyan bőrünkre. Mint az összes többi lehetőségnél, ennél is langyos vízzel kell leöblíteni arcunkat. Ne ijedjünk meg, serkentő hatása miatt okozhat egy kis pirosodást, de ez hamar el fog tűnni. Helyében puha, bársonyos bőr marad majd.

De mit érnek az ilyen csodaszerek, ha már elkezdtek uralkodni rajtunk a makacsabbnál makacsabb ráncok? Sajnos az idősödés jeleit maximum hátráltatni tudjuk, de amint átveszik a hatalmat, akkor már hiába kenegetjük bármivel arcunkat.

Az arc ráncosodásának eltűntetésére a szálbehúzásos arcfiatalítás a legjobb és legeredményesebb megoldás. Nem csak éveket fogunk fiatalodni hatására, hanem mindezt teljesen természetes módon kaphatjuk meg, hiszen a behúzott szálak folyamatos felszívódásukkal saját bőrregenerációs folyamatokat indítanak el. Ráadásul az eredmény tartós, és hosszú időn keresztül tényleg csak kedvtelésből kell majd törődnünk azzal, hogy mivel kényeztessük arcbőrünket.  

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

A csodás tengervíz

Amikor elmegyünk egy tengerparti nyaralásra, akkor azt elsősorban azért tesszük, hogy kikapcsolódjunk, elfelejtsük kicsit az otthoni hétköznapokat, ellazuljunk és esetleg szórakozzunk is egy kicsit. Már az nagyon sokat segít arcbőrünknek, ha egy kissé el tudjuk engedni a mindennapi stresszt és magunkra tudunk figyelni egy picit, de nem csak ez az egyetlen pozitív hatása egy ilyen nyaralásoknak.

A tengerben lévő só ugyanis csodákat képes művelni bőrünkkel, már pár nap alatt is. Hiszen hatására megindul a bőr saját regenerációja, visszaállítja a természetes pH értéket, ezen felül méregteleníti arcbőrünket, kitisztítja és lezárja a pólusokat, valamint nem engedi, hogy a nedvesség kipárologjon belőle. Éppen ezért azok számára is pozitív a hatása, akiknek zsírosabb a bőrük, illetve a szárazabb bőrrel rendelkezőknek is tökéletes. Arcunk sokkal üdébb lesz, egészségesebb, tisztább és kisimultabb.

Sajnos azonban, ahogy hazaérünk a nyaralásból, újra belevetjük magunkat a mindennapokba, és szépen lassan minden visszaáll a régi kerékvágásba, ami alól természetesen arcbőrünk sem kivétel. A mindennapi gondok, a pihenés sokszori hiánya és a folyamatos stressz pedig nagymértékben elősegítik az öregedést, főleg, ha nem egészítjük ki napi rutinunkat néha egy-egy pakolással.

A ráncosodás persze egy olyan természetes folyamat, ami mindenkinél megindul idővel, de az nem mindegy senkinek sem, hogy mikor. Ha idő előtt bekövetkezik a mély redők megjelenése, akkor az nagyon zavaró lehet, és persze sokan nem képesek beletörődni a ráncokba akkor sem, ha már elérkezett az idejük. Létezik azonban olyan megoldás, mely mindenki számára vissza tudja varázsolni az üde, fiatalos arcot.

A szálbehúzásos arcfiatalítás bárki számára ajánlott, aki ismét kisimultabb arcot szeretne látni a tükörben. Az eljárás során bőrünk alá behúzott szálak folyamatosan szívódnak fel, aminek hatására – mint, ahogy a tengeri só esetében is – a bőr saját regenerálódása indul be. Az eredmény így fokozatosan szebb lesz, és tartósan, akár két évig is fiatalítja majd arcunkat. Ha bőrünk üde és szép, akkor mi is jobban fogjuk érezni magunkat, kicserélten és fiatalosan, mint egy jó, pihentető nyaralás alatt.

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Hogyan óvjuk bőrünket?

Már beszéltünk arról korábban, hogy a téli időszakban mennyire sok káros hatás éri bőrünket, és arról is, hogy több dolgot ilyenkor máshogy kell csinálnunk ahhoz, hogy minden rendben legyen. Most megismerhetünk 4 módszert, melyek betartásával nem kell félnünk a hideg levegő ártalmaitól.

1. Cseréljük ki a sima testápolónkat / arcápolónkat arckrémre:

Mint ahogyan ruhatárunkat is kicseréljük télen, érdemes így tenni a különböző kozmetikumok terén is. A testápolókkal ellentétben ugyanis az arckrémek sokkal inkább hidratálnak, és egy olyan védőréteget képeznek bőrünkön, mely meggátolja az arcbőr vízveszteségét, ezen felül megóvja arcunkat a hideg széltől és jeges levegőtől.

2. Fogjuk rövidre a zuhanyozás idejét:

Akármennyire is jól esik a nagy hidegekben egy hosszú, forró fürdő, vagy zuhany, sajnos ezek nem tesznek jót bőrünknek, hiszen nagyon kiszárítják. Inkább vegyünk egy gyorsabb, langyos zuhanyt, és még ilyenkor is érdemes ezt követően bekenni magunkat tetőtől talpig hidratálóval, így már teljesen biztosak lehetünk a dolgunkban.

3. Ne hagyjuk ki a napvédőket:

Attól még, hogy télen nem süt úgy a nap, mint nyáron, nagyon fontos használni olyan kozmetikumokat, melyek ebben az időszakban is védik bőrünket a sugaraktól. Könnyű dolgunk van ezzel kapcsolatban, hiszen már léteznek olyan arckrémek, melyek egyben napvédők is.

4. Tartsuk magunkat távol a negatív dolgoktól:

Általában télen sokkal inkább elengedjük magunkat a dorbézolás terén. Az ünnepek is magukban hordozzák a sok nehéz ételt, és a januári estéken is jól tud esni egy-egy pohár bor. Azonban nagyon fontos mértéket tartani mindebben. Ne igyunk sok alkoholt, táplálkozzunk egészségesen és legyen meg minden nap a kiadós alvás! Ezen kívül fontos odafigyelni a stresszre is, hiszen szintén káros hatással lehet bőrünkre.

Ha a fent leírtakat betartjuk, nagymértékben segítjük arcbőrünket, nehogy a hideg kikezdhesse, így gátoljuk a bőr kiszáradását és öregedését. Természetesen a mindenkit utolérő idősödést ezzel nem tudjuk megállítani, így ha valakit zavarnak az évek miatti – vagy a helytelen életmód miatt kialakult – ráncok, annak nem elég krémeket használni. Az EstheticHungary Klinika számos olyan plasztikai eljárással várja a fiatalodni vágyókat, melyek természetes és tartós eredményt adnak. Ilyen például a szálbehúzásos arcfiatalítás, mely tökéletes üdeséggel vértezi fel arcunkat.

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/5-ways-to-prepare-your-skin-for-winter.20118/

 

Keresse fel az EstheticHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson szolgáltatásairól:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.