Végre itt a jó idő, és már egyre többet lehetünk kint a szabad levegőn. A nők többsége köztudott, hogy mennyire szeret napozni, ez valahogy együtt jár a gyengébbik nem sajátos tulajdonságaival. De aki nem annyira szívesen fekszik ki a forró napsugarak alá, sok esetben teszi mégis, hiszen a lebarnult bőr nagyon szép és persze egészséges is.

Viszont csak egy határon belül az. Hiszen, ha túl sokat tartózkodunk napon, vagy pont abban az időszakban szeretnénk egy kis színt szerezni magunknak, amelytől mindenki óvva int minket, akkor bizony inkább káros hatásokkal kell számolnunk.

Ugyanúgy, ahogy a szoláriummal, a sima napozással is nagyon óvatosan és mértékkel kell bánni. A leégett bőr ugyanis nem csak ronda, hanem fájdalmas is tud lenni, ezen felül pedig nyomokat hagyhat a túlzott napozás.

Mivel bőrünk ilyenkor nagyon kiszárad, és leégés esetén sérül is, ezért sajnos maradandó hatásokkal számolhatunk. Arcunk ráncosodása felgyorsulhat, és olyan mélyebb redők is keletkezhetnek, melyeket már akkor hiába kenegetünk bármilyen hidratáló kozmetikummal.

Nagyon fontos, hogy csak abban az időszakban menjünk tehát napra, amikor a napsugarak nem a legerősebben égetnek, ezen felül elhagyhatatlan a napkrém használata is, végül ne felejtsük el a napozás után letisztított bőrünk ápolását sem, legyen az akár egy testápoló, vagy valamilyen otthoni pakolás. Ezen felül pedig igyunk rengeteg vizet, hiszen a kiszáradt bőrt belülről is segíteni kell, hogy visszanyerje és megtartsa egészséges állapotát.

Természetesen a ráncosodás millió más okból kifolyólag is megindulhat korábban. Többek között beszélhetünk a helytelen életmódról, rossz táplálkozásról, túlzott alkoholfogyasztásról vagy éppen a túl kevés alvásról. Az biztos viszont, hogy a mértéktelen napozás is ott van a leggyakoribb okok között, és sokan csak később veszik észre, mit is tettek bőrükkel az évek során.

Bármi is okozza őket, a mély ráncok képesek olyannyira rányomni bélyegüket arcunkra, hogy akár több évvel is idősebbnek nézhetünk ki. Ez pedig igazán romboló hatással lehet ránk. A szálbehúzásos arcfiatalítás viszont minden esetben segítséget nyújthat, hogy arcunk újra üde és fiatal lehessen. A behúzott szálak folyamatos felszívódásával ugyanis olyan saját bőrregenerációs folyamatok indulnak meg, melyek hosszú távon garantálják a ráncok távolmaradását.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szálbehúzásos arcfiatalításról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu