Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vigyázzunk arcbőrünkre!

Végre itt a jó idő, és már egyre többet lehetünk kint a szabad levegőn. A nők többsége köztudott, hogy mennyire szeret napozni, ez valahogy együtt jár a gyengébbik nem sajátos tulajdonságaival. De aki nem annyira szívesen fekszik ki a forró napsugarak alá, sok esetben teszi mégis, hiszen a lebarnult bőr nagyon szép és persze egészséges is.

Viszont csak egy határon belül az. Hiszen, ha túl sokat tartózkodunk napon, vagy pont abban az időszakban szeretnénk egy kis színt szerezni magunknak, amelytől mindenki óvva int minket, akkor bizony inkább káros hatásokkal kell számolnunk.

Ugyanúgy, ahogy a szoláriummal, a sima napozással is nagyon óvatosan és mértékkel kell bánni. A leégett bőr ugyanis nem csak ronda, hanem fájdalmas is tud lenni, ezen felül pedig nyomokat hagyhat a túlzott napozás.

Mivel bőrünk ilyenkor nagyon kiszárad, és leégés esetén sérül is, ezért sajnos maradandó hatásokkal számolhatunk. Arcunk ráncosodása felgyorsulhat, és olyan mélyebb redők is keletkezhetnek, melyeket már akkor hiába kenegetünk bármilyen hidratáló kozmetikummal.

Nagyon fontos, hogy csak abban az időszakban menjünk tehát napra, amikor a napsugarak nem a legerősebben égetnek, ezen felül elhagyhatatlan a napkrém használata is, végül ne felejtsük el a napozás után letisztított bőrünk ápolását sem, legyen az akár egy testápoló, vagy valamilyen otthoni pakolás. Ezen felül pedig igyunk rengeteg vizet, hiszen a kiszáradt bőrt belülről is segíteni kell, hogy visszanyerje és megtartsa egészséges állapotát.

Természetesen a ráncosodás millió más okból kifolyólag is megindulhat korábban. Többek között beszélhetünk a helytelen életmódról, rossz táplálkozásról, túlzott alkoholfogyasztásról vagy éppen a túl kevés alvásról. Az biztos viszont, hogy a mértéktelen napozás is ott van a leggyakoribb okok között, és sokan csak később veszik észre, mit is tettek bőrükkel az évek során.

Bármi is okozza őket, a mély ráncok képesek olyannyira rányomni bélyegüket arcunkra, hogy akár több évvel is idősebbnek nézhetünk ki. Ez pedig igazán romboló hatással lehet ránk. A szálbehúzásos arcfiatalítás viszont minden esetben segítséget nyújthat, hogy arcunk újra üde és fiatal lehessen. A behúzott szálak folyamatos felszívódásával ugyanis olyan saját bőrregenerációs folyamatok indulnak meg, melyek hosszú távon garantálják a ráncok távolmaradását.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szálbehúzásos arcfiatalításról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Repceolaj a ráncok ellen

Nagyon sok olyan kozmetikum roskadozik a drogériák polcain, melyek a ránctalanság csodáját, az öregedés megállítását és akár több év letagadását is ígérik. Sajnos azonban ezek a készítmények nem csak drágák, hanem bizony hatásukat sem fejtik ki úgy, olyan mértékben és annyi ideig, ahogyan azt mi szeretnénk.

Drága kozmetikumok helyett alkalmazzunk inkább olyan otthoni praktikákat, melyek amellett, hogy pénztárcánkat is megkímélik, természetes módon segítenek bőrünk egészségének megtartásában. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy-egy ilyen arcpakolás képes teljesen megszűntetni a ráncosodás folyamatát, azonban a helyes életmód kiegészítéseként akár késleltetni is tudjuk vele az idő gyors múlását.

A repceolaj egy nagyon sokoldalú, növényi olaj, melyet akár több területen is felhasználhatunk. A HairHungary Klinika blogoldalán olvashatnak egy cikkünkben arról, hogy a hajápolásban is kitűnően helyt tud állni, de akár ránctalanító krémek helyett is alkalmazhatjuk.

Nem kell mást tennünk, mint pár csepp repceolajjal bekennünk arcunkat, főként a szemek környékén, a homlokunkon és persze azokon a részeken, ahol nagyon szükséges. Mivel ez serkenti a vérkeringést, segítségével a bőr rugalmasabb, puhább és sokkal üdébb lesz. Ezt az eljárást legalább hetente alkalmazzuk a kívánt eredmény érdekében. Akár testápolónk helyett is használhatjuk, és masszázsolajként is megállja a helyét, cserébe pedig biztosítja a puha, egészséges bőrt, akár egész testünkön.

Azonban, ahogy azt fent is írtuk, sajnos az ehhez hasonló módszerekkel maximum csak késleltetni tudjuk az öregedést. Teljesen kiküszöbölni azonban nem lehet, ráadásul sokszor nem csak az életmódunk, hanem akár a genetika is befolyásolhatja, hogy mikor és mennyire mélyen jelennek meg rajtunk a szarkalábak.

Annak, akit zavar a hamar bekövetkezett ráncosodás, vagy egyszerűen még sokáig fiatalosan szeretne kinézni, tökéletes megoldást jelenthet a finomszálas arcfiatalítás. Ez a technika ugyanis nem csak tartósan oldja meg a problémánkat, de olyan regenerációs folyamatokat indít be a bőrben, melyek gyönyörű, természetes eredményt garantálnak. Az EstheticHungary Klinika már sok páciensnek adta vissza fiatalságát a szálbehúzásos módszerrel, mely egyre kedveltebb és elterjedtebb a fiatalodni vágyók körében.

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.