Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vigyázzunk arcbőrünkre!

Végre itt a jó idő, és már egyre többet lehetünk kint a szabad levegőn. A nők többsége köztudott, hogy mennyire szeret napozni, ez valahogy együtt jár a gyengébbik nem sajátos tulajdonságaival. De aki nem annyira szívesen fekszik ki a forró napsugarak alá, sok esetben teszi mégis, hiszen a lebarnult bőr nagyon szép és persze egészséges is.

Viszont csak egy határon belül az. Hiszen, ha túl sokat tartózkodunk napon, vagy pont abban az időszakban szeretnénk egy kis színt szerezni magunknak, amelytől mindenki óvva int minket, akkor bizony inkább káros hatásokkal kell számolnunk.

Ugyanúgy, ahogy a szoláriummal, a sima napozással is nagyon óvatosan és mértékkel kell bánni. A leégett bőr ugyanis nem csak ronda, hanem fájdalmas is tud lenni, ezen felül pedig nyomokat hagyhat a túlzott napozás.

Mivel bőrünk ilyenkor nagyon kiszárad, és leégés esetén sérül is, ezért sajnos maradandó hatásokkal számolhatunk. Arcunk ráncosodása felgyorsulhat, és olyan mélyebb redők is keletkezhetnek, melyeket már akkor hiába kenegetünk bármilyen hidratáló kozmetikummal.

Nagyon fontos, hogy csak abban az időszakban menjünk tehát napra, amikor a napsugarak nem a legerősebben égetnek, ezen felül elhagyhatatlan a napkrém használata is, végül ne felejtsük el a napozás után letisztított bőrünk ápolását sem, legyen az akár egy testápoló, vagy valamilyen otthoni pakolás. Ezen felül pedig igyunk rengeteg vizet, hiszen a kiszáradt bőrt belülről is segíteni kell, hogy visszanyerje és megtartsa egészséges állapotát.

Természetesen a ráncosodás millió más okból kifolyólag is megindulhat korábban. Többek között beszélhetünk a helytelen életmódról, rossz táplálkozásról, túlzott alkoholfogyasztásról vagy éppen a túl kevés alvásról. Az biztos viszont, hogy a mértéktelen napozás is ott van a leggyakoribb okok között, és sokan csak később veszik észre, mit is tettek bőrükkel az évek során.

Bármi is okozza őket, a mély ráncok képesek olyannyira rányomni bélyegüket arcunkra, hogy akár több évvel is idősebbnek nézhetünk ki. Ez pedig igazán romboló hatással lehet ránk. A szálbehúzásos arcfiatalítás viszont minden esetben segítséget nyújthat, hogy arcunk újra üde és fiatal lehessen. A behúzott szálak folyamatos felszívódásával ugyanis olyan saját bőrregenerációs folyamatok indulnak meg, melyek hosszú távon garantálják a ráncok távolmaradását.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szálbehúzásos arcfiatalításról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Óvatosan a napsugarakkal!

Nyakunkon a nyár, ami azt jelenti, hogy egyre többet merészkedünk ki otthonunkból, különböző programokkal dúsítjuk napjainkat, amikor csak tehetjük. A nagy meleg beköszöntével pedig előszeretettel megyünk strandolni, napozni, élvezni a nyári forróságot. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire óvatosnak kell lennünk napfürdőzéskor.

Nem véletlenül halljuk már nagyon sok helyről, hogy a napsugarak káros hatásúak, ha nem figyelünk oda, hogy mikor és mennyit tartózkodunk a tűző napon. Bőrünket nézve délelőtt 11 és délután 15 óra között egyáltalán nem ajánlatos süttetnünk magunkat, és az ezen kívül eső időszakokban is fontos, hogy számunkra megfelelő napolajat, krémeket, naptejet használjunk. Természetesen ezek után is elengedhetetlen, hogy ápoljuk bőrünket még testápolóval is, hiszen akármilyen szép a barna bőr, könnyen kiszáradhat napozás után.

Amennyiben óvatlanok vagyunk, és leégünk, nagyon fontos, hogy minél jobban segítsük bőrünket a regenerálódásban. Ehhez nem csak külső krémek alkalmazására lesz szükségünk, hanem belső folyadékpótlásra is.

Ugyanúgy, mint a szolárium, a napsugarak is szárítják bőrünket. Ha valaki túl sokat tartózkodik megfelelő gondoskodás nélkül a napon, annak sajnos hamar következményei lesznek. Arcunk öregedése sokkal jobban felgyorsul ilyenkor, és a ráncok a szárazságtól feltűnően elmélyülnek. Amennyiben óvatlanok vagyunk, úgy visszafordíthatatlan lesz bőrünk állagának romlása.

A ráncosodás persze nagyon sok tényezőtől elindulhat, de a felelőtlen napozás csak gyorsítja ezt a folyamatot. Ha valaki nem óvatos, és nem ésszerű keretek között barnul, az hamarosan elégedetlen lesz tükörképével. Persze más okok miatt is kialakulhat olyan mértékű ráncosodás, ami zavaró.

Akár az idősödéssel járó, természetes redőkről beszélünk, akár valami más okozta ráncokról, a szálbehúzásos arcfiatalítás minden esetben tökéletes megoldást jelenthet, ha újra sima, ránctalan arcbőrt szeretnénk. Az eljárást követően természetes regenerálódási folyamatok indulnak be, melyek akár két éven keresztül biztosítják arcbőrünk üdeségét, fiatalságát.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szálbehúzásos arcfiatalításról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Ősszel a legjobb

A ronda anyajegyekről már szót ejtettünk, hogy mennyire kellemetlen látványt tudnak nyújtani, és épen ezért mennyire takargatja magát az, akinek magán kell viselnie őket. Emellett nagyon fontos megemlíteni, hogy az anyajegyek sokszor veszélyt is jelentenek, hiszen ha elváltozást fedezünk fel rajtuk akár színben, akár formában, bizony az nagy gondot is jelezhet.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy aki ilyen elváltozást észrevesz magán, az egyből vizsgáltassa meg anyajegyeit, mert ha korán felismerik a bajt, akkor lehet tenni ellene. Hogy nevezzük nevén a dolgokat, az elváltozott anyajegyek melanómát, vagyis rosszindulatú daganatot is jelenthetnek. Ez sokszor magától is kialakulhat, de elősegíthetjük túlzásba vitt napozással, vagy szolárium használattal is.

Viszont akár ezt is megelőzhetjük azzal, ha azokat az anyajegyeket, melyek esztétikailag is zavarnak minket, leszedetjük. Ennek az eljárásnak az elvégzéséhez a legalkalmasabb évszak az ősz. Mivel ilyenkor már nincsen annyira meleg, a sebek gyorsabban gyógyulnak, így ebben az évszakban a legjobb, ha belevágunk.

Az EstheticHungary Klinikán elvégzett anyajegylevételeket ráadásul úgy végzik el, hogy a lehető legoptimálisabb legyen a hegek lefutási iránya, így a páciensnek nem kell tartania attól, hogy az anyajegyek helyét csúnya vagy kellemetlen sebekhelyek veszik majd fel, hanem nyugodt lehet, hogy a hegek szépen és gyorsan be fognak gyógyulni.

Ne várjunk hát sokat azzal, hogy a nem kívánt anyajegyeket leszedessük magunkról, hiszen ez az időszak a legjobb ennek a szépészeti beavatkozásnak az elvégzéséhez. Utána nem csak esztétikailag fogunk jobban tetszeni magunknak, hanem nyugodtabbak is lehetünk abban a tekintetben, hogy a meglévő anyajegyekből kialakuló melanóma esélye már nem fenyeget minket, legalábbis ott nem, ahol elvégezték rajtunk az eltávolítást.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szépészeti eljárásokról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Agyonszolizva

A nyár közeledtével nagyon sokan úgy gondolják, hogy először felvisznek magukra egy alapszínt szolárium segítségével, majd napozáskor már nem lesz problémájuk a leégéssel, hanem egyszerűen kifeküdhetnek a napozóágyra, minden gond nélkül. Az alapgondolat nem rossz, azonban a túlzásba vitt szolárium következményeivel is számolnunk kell.

A fent említett gondolat általában olyan emberek fejéből pattan ki, akik télen is használják a szolárium adta kényeztetést, sőt, az egyik legfontosabb dolognak tartják kinézetükben, hogy barnák legyenek télen-nyáron. A gond csak az, hogy hiába esztétikus valaki barna bőrrel, hiszen az mindenkinek jól áll, sajnos ennek az életmódnak előbb utóbb olyan velejárói lesznek, melyre valószínűleg nem számít a barnulás szenvedéllyel megáldott egyén.

Ugyanis a túl sok szolárium ugyanúgy, ahogyan a túl sok napozás, kiszárítja a bőrt, és ráncossá, öreggé teszi azt, akármennyire is figyelünk arra, hogy elegendő krémmel próbáljuk ezt meggátolni. Aki tényleg szenvedélyesen űzi a barnulást, annak már fiatalon olyan ráncai lesznek, amelyek egyébként csak sokkal később jelennének meg.

A mély redők nagyon csúnyák tudnak lenni, és éveket idősítenek arcunkon. És legtöbb esetben mikor ez észrevehetővé válik, akkor már nem tudjuk visszafordítani a ráncosodásunkat. Ilyenkor, és más olyan helyzetekben, amikor a túlzott ráncosodás zavar minket, bizony el kell gondolkoznunk azon, hogyan lépjünk fel ellene.

Az EstheticHungary Klinikán többféle szépészeti eljárás közül választhat az, akinek idegesítő és túlságosan szembetűnő ráncaival sokkal idősebbnek tűnik az arca, mint szeretné. Ez nem csak a külvilág számára fontos, hanem saját magunknak is, hiszen ha öregebbnek nézünk ki, az nem segít önbizalmunkon, és nem fogjuk jól érezni magunkat a bőrünkben. A botox injekció, az arcfeltöltések, a szemhéjplasztika mind segíteni tud ezen, attól függően, hogy személyre szabva kinek mi felel meg a legjobban problémájának megsegítésére.  

 

Ismerje meg jobban a különböző szépészeti beavatkozásokat az EstheticHungary Klinikán:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.