Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ajkaink leégése ellen

Akármennyire is imádjuk a strandszezont, nem lehet elégszer elmondani, mennyire veszélyesek tudnak lenni a napsugarak, főként délidőben. A leégés ellen nem csak azért kell tennünk, mert rondán fog kinézni a végeredmény, ha nem figyelünk oda, hanem azért is, mert nagy károkat tud okozni. Ahogy egész testünk, bizony a szánk is nagyon hamar le tud égni, csak ilyenkor még nehezebb dolgunk van a helyreállítással.

Az ajkak bőrfelülete ugyanis nagyon vékony, sebezhető és érzékeny. Éppen ezért tudja hamar megadni magát a napsugaraknak, és éppen ezért kell megelőznünk a leégését. Ráadásul az ajkainkban nincsenek faggyúmirigyek, így még nagyobb gond lesz a hidratálással. A legjobb, amit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt.

Az egyik legegyszerűbb módszer erre a sima naptej alkalmazása. Amikor arcunkat bekenjük vele, ne hagyjuk ki szánkat, jó vastagon jusson ajkainknak is belőle. Ezen felül lehet kapni olyan ajakbalzsamokat és szájfényeket, melyek napvédő faktort is tartalmaznak. Vigyázzunk, ha szájfényünkben nincs nap elleni védelem, akkor inkább árt az alkalmazása!

Ha már megtörtént a baj, az nagyon fájdalmas tud lenni az ajkak tekintetében. Ilyenkor használjunk tápláló, E-vitaminos ajakbalzsamot, és ügyeljünk rá, hogy ezek után árnyékban töltsük az időnket, amennyire csak lehet. Ahogy bőrünket, ajkainkat is öregíti a túlzott napozás, tehát jobb megelőzni a leégést.

Mivel szánk központi része arcunknak, ezért nem mindegy, hogy milyen állapotban van, hogy néz ki és mennyit törődünk vele. A kiszáradt, piros, leégett vagy cserepes ajkak nagyon visszataszítóak tudnak lenni. Persze nem csak ebből az irányból megközelíthető ajkaink kinézete. Van, aki mindent megtesz a szép szájért, mégsem tud megelégedni vele sosem. Ez akkor fordulhat elő, ha vékony, keskeny ajkakkal áldott meg a sors valakit, és ebbe nem tud beletörődni. Nem is kell! A PermaLip ajakimplantátum segítségével olyan gyönyörű, telt és természetesnek ható szánk lehet, melyről mindig is álmodtunk. A beavatkozás hosszú távú, így utána tényleg csak azzal kell foglalkoznunk, hogy ajkaink külsejét megfelelően ápoljuk a tökéletes összhatás érdekében, télen-nyáron.

 

Tudjon meg többet a PermaLip ajakimplantátumról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Óvatosan a napsugarakkal!

Nyakunkon a nyár, ami azt jelenti, hogy egyre többet merészkedünk ki otthonunkból, különböző programokkal dúsítjuk napjainkat, amikor csak tehetjük. A nagy meleg beköszöntével pedig előszeretettel megyünk strandolni, napozni, élvezni a nyári forróságot. Nem lehet azonban elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire óvatosnak kell lennünk napfürdőzéskor.

Nem véletlenül halljuk már nagyon sok helyről, hogy a napsugarak káros hatásúak, ha nem figyelünk oda, hogy mikor és mennyit tartózkodunk a tűző napon. Bőrünket nézve délelőtt 11 és délután 15 óra között egyáltalán nem ajánlatos süttetnünk magunkat, és az ezen kívül eső időszakokban is fontos, hogy számunkra megfelelő napolajat, krémeket, naptejet használjunk. Természetesen ezek után is elengedhetetlen, hogy ápoljuk bőrünket még testápolóval is, hiszen akármilyen szép a barna bőr, könnyen kiszáradhat napozás után.

Amennyiben óvatlanok vagyunk, és leégünk, nagyon fontos, hogy minél jobban segítsük bőrünket a regenerálódásban. Ehhez nem csak külső krémek alkalmazására lesz szükségünk, hanem belső folyadékpótlásra is.

Ugyanúgy, mint a szolárium, a napsugarak is szárítják bőrünket. Ha valaki túl sokat tartózkodik megfelelő gondoskodás nélkül a napon, annak sajnos hamar következményei lesznek. Arcunk öregedése sokkal jobban felgyorsul ilyenkor, és a ráncok a szárazságtól feltűnően elmélyülnek. Amennyiben óvatlanok vagyunk, úgy visszafordíthatatlan lesz bőrünk állagának romlása.

A ráncosodás persze nagyon sok tényezőtől elindulhat, de a felelőtlen napozás csak gyorsítja ezt a folyamatot. Ha valaki nem óvatos, és nem ésszerű keretek között barnul, az hamarosan elégedetlen lesz tükörképével. Persze más okok miatt is kialakulhat olyan mértékű ráncosodás, ami zavaró.

Akár az idősödéssel járó, természetes redőkről beszélünk, akár valami más okozta ráncokról, a szálbehúzásos arcfiatalítás minden esetben tökéletes megoldást jelenthet, ha újra sima, ránctalan arcbőrt szeretnénk. Az eljárást követően természetes regenerálódási folyamatok indulnak be, melyek akár két éven keresztül biztosítják arcbőrünk üdeségét, fiatalságát.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szálbehúzásos arcfiatalításról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.