Akármennyire is imádjuk a strandszezont, nem lehet elégszer elmondani, mennyire veszélyesek tudnak lenni a napsugarak, főként délidőben. A leégés ellen nem csak azért kell tennünk, mert rondán fog kinézni a végeredmény, ha nem figyelünk oda, hanem azért is, mert nagy károkat tud okozni. Ahogy egész testünk, bizony a szánk is nagyon hamar le tud égni, csak ilyenkor még nehezebb dolgunk van a helyreállítással.

Az ajkak bőrfelülete ugyanis nagyon vékony, sebezhető és érzékeny. Éppen ezért tudja hamar megadni magát a napsugaraknak, és éppen ezért kell megelőznünk a leégését. Ráadásul az ajkainkban nincsenek faggyúmirigyek, így még nagyobb gond lesz a hidratálással. A legjobb, amit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt.

Az egyik legegyszerűbb módszer erre a sima naptej alkalmazása. Amikor arcunkat bekenjük vele, ne hagyjuk ki szánkat, jó vastagon jusson ajkainknak is belőle. Ezen felül lehet kapni olyan ajakbalzsamokat és szájfényeket, melyek napvédő faktort is tartalmaznak. Vigyázzunk, ha szájfényünkben nincs nap elleni védelem, akkor inkább árt az alkalmazása!

Ha már megtörtént a baj, az nagyon fájdalmas tud lenni az ajkak tekintetében. Ilyenkor használjunk tápláló, E-vitaminos ajakbalzsamot, és ügyeljünk rá, hogy ezek után árnyékban töltsük az időnket, amennyire csak lehet. Ahogy bőrünket, ajkainkat is öregíti a túlzott napozás, tehát jobb megelőzni a leégést.

Mivel szánk központi része arcunknak, ezért nem mindegy, hogy milyen állapotban van, hogy néz ki és mennyit törődünk vele. A kiszáradt, piros, leégett vagy cserepes ajkak nagyon visszataszítóak tudnak lenni. Persze nem csak ebből az irányból megközelíthető ajkaink kinézete. Van, aki mindent megtesz a szép szájért, mégsem tud megelégedni vele sosem. Ez akkor fordulhat elő, ha vékony, keskeny ajkakkal áldott meg a sors valakit, és ebbe nem tud beletörődni. Nem is kell! A PermaLip ajakimplantátum segítségével olyan gyönyörű, telt és természetesnek ható szánk lehet, melyről mindig is álmodtunk. A beavatkozás hosszú távú, így utána tényleg csak azzal kell foglalkoznunk, hogy ajkaink külsejét megfelelően ápoljuk a tökéletes összhatás érdekében, télen-nyáron.

 

Tudjon meg többet a PermaLip ajakimplantátumról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/