Mint tudjuk, míg mi az igazak álmát alusszuk éjszakánként, szervezetünk olyan feladatokat végez el közben, melyekre nem is gondolnánk. Arcbőrünk is eközben hidratálódik, méregtelenít és próbál minden olyan szennyeződéstől megszabadulni, melyek napközben kerültek fel rá. Éppen ezért nagyon fontos, hogy segítsünk ebben neki.

Aki úgy fekszik le aludni, hogy nem mossa le magáról a sminkjét, az nagyban hátráltatja ezeket a folyamatokat, hiszen az arcbőr így nem kap rendesen levegőt, és nem képes méregteleníteni. Nagyon fontos tehát, hogy alaposan tisztítsuk meg egész arcunkat lefekvés előtt. Rásegíthetünk még ilyenkor hidratáló, éjszakai arckrémekkel is az alvás közbeni szépülésre, de ez is csak akkor ér valamit, ha megtisztított arcbőrre kenjük fel őket.

A tisztaság pedig nem csak arcunkra vonatkozóan fontos, hanem bizony párnahuzatunkra is. Az arcbőr anyagcseréjének a végterméke, vagyis az elhalt hámsejtek és a még rajta maradt szennyeződések mind a párnánkon landolnak. Ez pedig napról napra csak gyűlik a huzaton mindaddig, amíg le nem cseréljük, ezért elengedhetetlen, hogy gyakran, legalább heti kétszer vagy akár háromszor húzzunk fel magunknak új párnahuzatot.

Mindezzel elősegítjük azt, hogy arcbőrünk véghez tudja vinni a méregtelenítést, és bizony nagyban hozzájárulunk ahhoz, hogy egészséges és szép legyen. Ráadásul kicsit hátráltatjuk a ráncok kialakulását is, hiszen akinek a bőre nem képes regenerálódni, annak sokkal hamarabb mélyülnek el redői.

Természetesen az idő előrehaladtával aztán hiába teszünk bármit, a ráncosodás egyre jobban beindul, de ha nem figyelünk oda az apró részletekre, akkor ez akár sokkal előbb is bekövetkezhet. Amikor pedig már beindult a folyamat, nagyon nehéz megálljt parancsolni neki.

Létezik azonban egy olyan megoldás a ráncok eltűntetésére egész arcunkat nézve, mely bárki számára képes visszaforgatni az idő kerekét. A szálbehúzásos arcfiatalítás segítségével akár éveket tagadhatunk le, mindezt úgy, hogy arcunk természetes és szép marad. A behúzott szálak ugyanis folyamatos felszívódásukkal beindítják a saját bőrregenerációs folyamatokat, ezért egyrészt tartós, másrészt pedig esztétikus lesz az eredmény.

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu