Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mézédes délutánok

Ahogy egyre jobban hűvösödnek a nappalok, és hosszabbodnak a sötét órák, mindenkinek előkerülnek otthon azok a kellékek, melyek melegebbé, szebbé és persze meghittebbé varázsolják a hideg mindennapokat. Egy forró tea, egy kis fahéjillat vagy a méz csábítása mindenkit feldobhat egy hosszú, átfázós nap után.

A méz azonban túlságosan is sokoldalú ahhoz, hogy csak a teánkat tegyük vele édesebbé! Persze a fogyasztása is rendkívül egészséges, ennek ellenére most olyan külső alkalmazását ismerhetjük meg, mely előnyös lehet mindazok számára, akik szeretik kényeztetni arcbőrüket.

Attól függően, hogy éppen zsírosabb vagy szárazabb a bőrünk, más-más összetevőkkel kell kiegészíteni a méz csodás hatását. Ha a zsírosabb típushoz tartozunk, akkor egy mokkáskanálnyi élesztővel és pici tejszínnel összekeverve varázsol nekünk ápolt arcbőrt, ha viszont inkább szárazabb a kelleténél bőrünk, akkor magas zsírtartalmú tejfölt adjunk a mézhez, és azt vigyük fel arcunkra.

A leggyorsabb használathoz azonban nem kell tennünk semmi mást, csak magát a mézet felvinnünk vékonyan bőrünkre. Mint az összes többi lehetőségnél, ennél is langyos vízzel kell leöblíteni arcunkat. Ne ijedjünk meg, serkentő hatása miatt okozhat egy kis pirosodást, de ez hamar el fog tűnni. Helyében puha, bársonyos bőr marad majd.

De mit érnek az ilyen csodaszerek, ha már elkezdtek uralkodni rajtunk a makacsabbnál makacsabb ráncok? Sajnos az idősödés jeleit maximum hátráltatni tudjuk, de amint átveszik a hatalmat, akkor már hiába kenegetjük bármivel arcunkat.

Az arc ráncosodásának eltűntetésére a szálbehúzásos arcfiatalítás a legjobb és legeredményesebb megoldás. Nem csak éveket fogunk fiatalodni hatására, hanem mindezt teljesen természetes módon kaphatjuk meg, hiszen a behúzott szálak folyamatos felszívódásukkal saját bőrregenerációs folyamatokat indítanak el. Ráadásul az eredmény tartós, és hosszú időn keresztül tényleg csak kedvtelésből kell majd törődnünk azzal, hogy mivel kényeztessük arcbőrünket.  

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Zsíros, mégis száraz?

Általában mindenkinek megvan a saját arcbőrtípusa, legyen szó a szárazabb, vagy a könnyen zsírosodó bőrfelületről. Azonban sokan nem sorolhatóak be igazán egyikbe sem, ez pedig nem más, mint a vegyes bőr. De mi is ez pontosan?

A kozmetikumok kiválasztásánál nem mindegy, hogy milyen fajtát veszünk meg magunknak, ezért érdemes odafigyelni, mi van ráírva a termékekre. A száraz és a zsíros bőrre más-más összetevők hatnak pozitívan, ezért az otthoni pakolásokkal is óvatosan kell bánni, és a nekünk megfelelőt alkalmazni. Vegyes bőrnél egy kicsit nehezebb helyzetben vagyunk, hiszen ilyenkor a homlokunk, az orrunk és az állunk vonalában zsírosabb a bőrfelület, a többi részen pedig inkább száraz.

Tökéletes otthoni pakolás lehet az ilyen típusú bőrre a rózsás arcpakolás, amihez egyenlő arányban kell összekevernünk egy kis mézet, joghurtot és rózsavizet. Ezt a kencét egyenletesen vigyük fel bőrünkre, majd hagyjuk rajta 20 percig, és langyos vízzel mossuk le. Ez a pakolás segít összhangba hozni arcunk zsírosabb és szárazabb bőrfelületét, ezáltal mindkét részt ápolja, frissíti és hidratálja.

Van azonban egy makacs és idővel mindenkit érintő probléma, mely nem függ attól, kinek milyen a bőrtípusa, ez nem más, mint a ráncosodás. Késleltetni ugyan tudjuk helyes életmód fenntartásával, illetve különböző arcápolásokkal – a fent említett módszert is beleértve -, de sajnos sokaknál már idő előtt megjelennek és mélyülnek egyre jobban az öregítő redők.

Ilyenkor sem szabad elkeserednünk, hiszen léteznek már olyan eljárások, melyek tökéletesen megoldják arcunk visszafiatalítását. Ilyen például a szálbehúzásos arcfiatalítás, ami ráadásul bőrünk saját regenerációját indítja be, biztosítva ezzel azt, hogy arcunk feszes és újra fiatal lehessen. Ez a hatás ráadásul akár két éven keresztül is kitart.

Mivel arcunk az egyik legfontosabb része kinézetünknek, ezért nem véletlen, hogy talán ezzel a részlettel törődünk a legtöbbet, és bizony szeretnénk, hogy minél jobb állapotban legyen. Éppen ezért, ha már más megoldások – kencék és kozmetikumok – nem segítenek, érdemes belevágnunk az említett szépészeti eljárásba, hogy saját magunknak is, és a külvilágnak is megfelelhessünk. Utóbbit ugyanis csak akkor érhetjük el, ha az előbbi már ki van pipálva.

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Mosakodjunk megfelelően!

Ahogy egyre hidegebb az időjárás, természetes, hogy mindenki csak a melegre vágyik. Ilyenkor akármennyire is keveset tartózkodunk kint, akkor is átfúj minket a hideg szél, és a téli levegő igencsak megviseli arcbőrünket.

Természetes, hogy ebben az időszakban akár zuhanyozásról, akár fürdésről, vagy éppen csak mosakodásról van szó, a lehető legmelegebb vizet szeretnénk használni, azonban nem árt, ha tudjuk, hogy ezzel sajnos nem teszünk jót bőrünknek. Ez az egész testünkre vonatkozik, azonban az arc bőre még sokkal érzékenyebb a forró vízre, hiszen ha mosakodás után nem sokkal kimegyünk a hideg levegőre, akkor nem csak az a baj, hogy mindkét tényező – a forró víz és a jeges szél – alapból szárító hatású, hanem a kettő váltakozása még inkább megviseli a bőr ellenálló képességét. Mivel arcunkat nem tudjuk úgy felöltöztetni, mint testünk más részét, nagyon fontos, hogy ekkora hő különbségeknek ne tegyük ki. Inkább mosakodjunk langyos vízzel, a reggeli órákban ez arra is jó, hogy könnyebben felébredjünk!

Az sem mindegy a víz hőfoka mellett, hogy mivel mossuk meg arcunkat. Ugyanis a legtöbb szappan és tusfürdő szintén szárító hatású, ezért ilyenkor főleg olyan készítményeket alkalmazzunk, melyek természetes összetevőkből állnak, vagy ha lehet, akkor csak tiszta vízzel végezzük a reggeli rutint.

Ellenkező esetben nem sokkal azután, hogy kilépünk az utcára piros, száraz foltok jelennek meg arcunkon, ami nem csak csúnya látványt nyújt, hanem ha nem ápoljuk megfelelően, amint lehetséges, arcbőrünk sajnos maradandó károkat is elszenvedhet. A kiszáradt bőr, ha nem jut megfelelő vitamin és tápanyagmennyiséghez, és nincs helyreállítva szerkezete és vízháztartása, akkor nagyon gyorsan és látványosan ráncosodni kezd.

A mély redők kialakulása tehát nem csak az idősödésen múlik, hanem bizony nagymértékben rajtunk is. Akinél egyre szembetűnőbb a ráncosodás, annál már egy idő után nem elég a különböző kozmetikumok alkalmazása. Ilyen esetekben tökéletes eredményt nyújtó segítséget olyan esztétikai beavatkozásoktól várhatunk, mint például a szálbehúzásos arcfiatalítás, mely természetes módon, a behúzott szálak segítségével egy saját bőrregenerációt indít el, és tartósan, akár 2 évig is fenn tartja ezt az állapotot. Az arc nem csak fiatal, de üde és ránctalan is lesz, visszaadva ezzel elveszett ifjúságunkat.

 

Tudjon meg többet az EstheticHungary Klinikán végzett szépészeti eljárásról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Az alkohol hatása a bőrre

Már sokszor hangsúlyoztuk, hogy az életmódnak mennyire sok köze van ahhoz, hogy külsőnk hogyan néz ki. Nem csak a belső egészségünkre van hatással a táplálkozás és az életvitel, hanem bizony bőrünkön, hajunkon is meglátszik, hogy jól vagy rosszul tartjuk magunkat. Most nézzük meg, hogy a túlzott alkoholfogyasztás mit tesz külsőnkkel.

A felnőtté váláshoz hozzá tartozik az is, hogy megismerkedünk olyan dolgokkal, mint például az alkohol. Sok fiatal úgy gondolja, hogy amíg lehet, bulizni kell mértéktelenül, pedig higgyük el, hogy ezek az időszakok is nyomot fognak hagyni. Viszont ha valaki később is sokkal többet iszik a kelleténél, annál nagyon durva változások figyelhetőek meg, nagyon rövid idő alatt.

A rendszeres alkoholfogyasztástól – és ez nem csak a sok mennyiségre vonatkozik – arcunkon és dekoltázsunkon a bőr pirosas lesz, és duzzadt, emellett pedig az arc két oldalán száraz foltok jelennek meg. A pirosság az erek kitágulásától jön létre, míg a száraz foltok azért, mert az alkohol megvonja szervezetünkből a vizet, felborítva ezzel folyadékháztartásunkat. Ennek eredményeképpen megjelennek a hajszálráncok, és mivel a méregtelenítésben résztvevő nyirokrendszernek sokkal nagyobb lesz a dolga, így a szemek alatti táskák is megduzzadnak. A bőrünk tehát idő előtt öregedni kezd, és ezt nem is tudjuk megállítani, csak azzal, ha legalább egy hosszú időre száműzzük az alkoholt életünkből, és később is csak keveset és ritkán fogyasztunk belőle.

Sok esetben elegendő, ha szervezetünk megtisztul, azonban ha tartós alkoholfogyasztásról beszélünk, akkor bizony az okozott károk nem múlnak el maguktól. Ilyen esetekben segítségünkre lehet masszázs, vákuumos kezelés, illetve a lehető legbiztosabb megoldás az arcplasztika.

Attól függően, hogy melyik részt szeretnénk helyrehozni, segíthet bajunkon a szemhéjplasztika, a szálbehúzásos arcfiatalítás, de szóba kerülhet még a botoxos injekció, illetve más arcfeltöltés is. Az ilyen esztétikai eljárások után biztosak lehetünk abban, hogy arcunk ismét fiatal lesz, és búcsút mondhatunk a korai ráncoknak, táskáknak, redőknek. Viszont ezzel együtt búcsút kell mondanunk az alkoholfogyasztás tekintetében a mértéktelenségnek is!

 

Ismerje meg jobban a különböző arcplasztikai beavatkozásokat az EstheticHungary Klinikán:

http://esthetichungary.hu/

Bőrünk nyáron

Végre itt a nyári meleg, megkezdődött a strandszezon, és egyre többet töltünk kint a levegőn, partokon, vizek mellett. Aki előszeretettel fekszik ki a napra, annak viszont tisztában kell lennie azzal, hogy ez milyen hatással is van a szervezetre.

Persze mindenhol hallani, hogy délelőtt 11 és délután 2 között ne nagyon tartózkodjunk a napon, hiszen a magas UV-sugárzás nagyon veszélyes, ezért a legtöbben ezt már be is tartják, viszont tudnunk kell azt is, hogy a többi időszakban eltöltött idővel is nagyon kell vigyáznunk.

Szervezetünkre a napfény nagyon jó hatással van, hiszen a D-vitamint innen tudjuk beszerezni, és tárolni, viszont csak akkor egészséges, ha mértékkel napozunk. Ha valaki nagyon sok időt fekszik kint a napon, az könnyen napszúrást kaphat, és a bőr sem biztos, hogy hálás lesz ezért a programért. Persze szép a barna bőr, azonban ha túlzásba visszük, akkor könnyen leéghetünk. A bőrünk a napfénytől kiszárad, és ha ezt tetőzzük még a klóros vízzel is a strandokon, akkor még inkább szomjassá válik. Nagyon fontos, hogy ilyenkor hidratáljuk megfelelően, esténként kenjük be, illetve még a napozás előtt és alatt is többször tegyünk rá védőrétegként napkrémet vagy napolajat.

Ha valaki nem törődik megfelelően bőrének hidratálásával, és túl sok időt tölt a napsugarak kereszttüzében, az bizony előbb vagy utóbb súlyos és látható következményekkel járhat. Az egyik legbiztosabb út ez ugyanis a korai ráncosodáshoz, a bőr kiszáradásához és öregedéséhez. Sokkal hamarabb tűnnek idősnek azok, akik felelőtlenül hódolnak barnulási szenvedélyüknek.

A mélyülő ráncok ellen a különböző fiatalító és ránctalanító krémek nagyon hamar feladják a küzdelmet. Akit zavarnak az öregedés jelei, több esztétikai beavatkozás között is választhat attól függően, hogy pontosan mi a problémája. A szemhéjplasztikai eljárások, a botox kezelés és az arcfeltöltések is szóba jöhetnek, ha valaki le szeretne tagadni több évet, vagy a felelőtlensége miatti károkat el szeretné tűntetni.  

 

Ismerje meg jobban a különböző szépészeti beavatkozásokat, és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.