Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Figyeljünk oda az izzadásra!

A nyári forróságban mindenki izzad. De nem mindegy, hogy hogyan, mennyire és milyen mértékben verejtékezünk, hiszen a fokozott izzadás nagyon kellemetlen, sokszor pedig akár betegégség mutatója is lehet, ezért nem árt, ha odafigyelünk rá.

A pszichés problémák, a depresszió és a szorongás nagyon gyakran jár erős izzadással. Ha csak egy éjszakán át tapasztaljuk a fokozott verejtékezést, akkor azt előidézhette valamilyen fertőzés is. Emellett nagyon gyakran izzadnak sokkal jobban a normálisnál azok, akiknek gondjuk van az alkoholfogyasztással, erős dohányosok, vagy túlsúly problémájuk van.

Ezen kívül okozhat nagymértékű izzadást a pajzsmirigy túlműködése is, illetve cukorbetegség esetén alacsony vércukorszintre figyelmeztet, ha hirtelen izzadni kezdünk. Rengeteg problémára mutathat rá tehát az erősebb verejtékezés, ezért mindenképpen figyelnünk kell a jelekre. Ha sikerül megoldanunk a kiváltó okokat, a verejtékezés mértéke is kisebb lesz, mely könnyebben kezelhető számunkra.

Amennyiben csak arról van szó, hogy a normális mértékűnél magasabb fokú az izzadásunk, de nem áll semmilyen más egészségügyi probléma a háttérben, akkor csak annyit tehetünk, hogy olyan megoldást keresünk a kellemetlenségünkre, mely számunkra a legmegfelelőbb.

Sokan elégedettek egyes dezodorokkal, melyek ideig-óráig visszatartják a verejtékezést, vagy ha nem is, legalább a szagokat semlegesítik, azonban a legtöbben még így is szenvednek ezzel a problémával. Aki már inkább marad otthon ahelyett, hogy mutatkozna átizzadt pólóiban, foltos ruháiban, annak sajnos a kozmetikai szerek nem nyújtanak elegendő segítséget.

A botoxos kezelés viszont tökéletesen megoldja ezt a problémát, hiszen olyan módon hat a verejtékmirigyek működésére, hogy az izzadást elfelejthetjük egy időre. Az eljárás után már csak azzal kell foglalkoznunk, hogy milyen illatot szeretnénk felvinni magunkra. Búcsút inthetünk a nagy izzadságfoltoknak, a folyamatos verejtékezésnek és nyugodtan szervezhetünk programokat magunknak a legnagyobb melegben is.

 

Ismerje meg jobban a botoxos kezelést és az EstehticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/

Karikákkal ébredés

Szemeink környéke az egyik legérzékenyebb részünk, hiszen mindenféle apróság meglátszódik rajta. A kevés alvás, a sok stressz, az alkoholfogyasztás vagy éppen anyagcserénk gondja mind okozhatnak duzzanatot a szemek körül. És nincs is nehezebb annál, mint a sötét karikákat és a súlyos táskákat eltűntetni.

Sőt, sokszor nem is lehet ezeket a semmibe varázsolni, éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk életmódunkra annak érdekében, hogy a fent említett okok közül legalább egyet-egyet kiiktassunk. Ha valaki folyamatosan duzzadt szemekkel ébred, akkor át kell gondolnia, hogy mi tükröződhet a felszínen, és nem árt az sem, ha bevet néhány praktikát, hátha kicsit tudja orvosolni velük a problémát.

Amikor alvás közben sokszor bedagad a szemünk környéke, akkor előfordulhat az is, hogy ezt az éjszaka során összegyűlt folyadék okozza. Amennyiben ez eredményezheti gondunkat, akkor nincs más teendőnk, mint kissé magasabb vagy több párnán aludni. Természetesen olyan keretek között kell megemelni fejünk helyét, hogy az még ne legyen kényelmetlen, és ne zavarjon minket az alvásban.

Ez a trükk tehát elősegítheti, hogy ne dagadt szemekkel keljünk fel, azonban természetesen nem tud megoldani minden problémát. Az is előfordulhat ugyanis, hogy a szem táskásodása nem más, mint az öregedés sokatmondó jele. Bizony ez is személyenként eltérő időben és módon mutatkozik meg, de ahogy a cikk elején már említettem, az életvitel is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idősödés akár túl korán elérjen minket.

Az alsó szemhéjplasztika képes megoldani mindazok problémáját, akiknek napszaktól függetlenül, mindig mély táskák duzzadnak szemeik alatt. Ez az eljárás ugyanis eltűnteti a szem körül kialakult bőrfelesleget, ezáltal megszűnteti a szarkalábakat és a duzzadt táskákat is. Szemeink így újra fiatalosak lesznek, és nem kell már félnünk attól, mint fogunk látni reggel a tükörben.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

A megfelelő párnahuzat

Az alvás eleve központi részt tölt be mindennapjainkban, hiszen az, hogy megfelelően kipihentek legyünk, elengedhetetlen a normális élethez. Akinek bármilyen problémája van az éjszakai pihenéssel, annak sajnos több következménnyel is kell számolnia. Nem elég, hogy rosszul alszik valaki, sajnos az egész szervezetére kihat ez a hiány.

A megfelelő pihenés eléréséhez bizony mi is nagyon sokat tehetünk. Ugyanis, ha odafigyelünk pár apróságra, akkor sokkal nagyobb esélye lesz annak, hogy reggel kipihenten, kisimulva kelünk majd fel. A közérzet mellett az arcbőrünk az a részlet, amelynek állapota leginkább függ az alvás milyenségétől.

Ha keveset alszunk, vagy több alkoholt fogyasztunk, esetleg sokat sírunk, akkor reggelente mély táskákat láthatunk szemeink alatt és duzzadt arcot. Ha túl sokat alszunk, akkor pedig ráncaink lesznek egyre feltűnőbbek, főleg akkor, ha valaki nem háton fekve szokott pihenni. Természetesen nem mindenkinek kényelmes a háton alvás, de ebben az esetben is tudunk tenni arcunk összegyűrésének csökkentéséért.

Ha megfelelő párnahuzatot választunk, akkor bizony elkerülhető az, hogy reggel a tükörben arcunkba nyomódott gyűrődéseket lássunk. A selyemből, vagy szaténból készült huzat ugyanis nem gyűri annyira össze bőrünket, mert anyaguknak szálai simábbak. Amennyiben kicseréljük ilyenre párnahuzatunkat, egy idő elteltével láthatóan kevésbé lesz megviselt arcbőrünk, és a ráncok sem fognak olyan nagymértékben mélyülni.

Persze a természetes idősödést ez nem állítja meg, viszont sokat segíthet abban, hogy ne legyen annyira gyors a ráncosodás. Azonban, akit utolértek már az öregedés dühítő jelei, az sajnos nagyon zavaró lehet, főleg akkor, ha idő előtt sokkal többnek nézünk ki, mint ahány évesek vagyunk. Ebben az esetben a legtökéletesebb megoldást a szálbehúzásos arcfiatalítás jelenti. Ez az eljárás igencsak gyorsan, helyi érzéstelenítéssel végezhető, és a gyönyörű eredmény akár két évig is kitarthat.

Az EstheticHungary Klinikán többek között ezt a fiatalító beavatkozást is választhatják a fiatalodni vágyók. Természetesen sok más módszer is létezik a megújulásra, így a páciensek személyre szabva kapják meg a számukra legmegfelelőbb megoldást.

 

Tudjon meg többet az EstheticHungary Klinikáról és szolgáltatásairól:

http://esthetichungary.hu/

Fáradt szemek

A fáradt, duzzadt, petyhüdt szemhéjat nagyon sok minden eredményezheti. Sokaknál sajnos olyan szemhéjlógásról beszélünk, mely öröklött jellegű, de természetesen ez a csüngés egy természetes öregedési folyamat is lehet. De mi van akkor, ha a szemhéjunk nem is lóg, hanem inkább duzzadt, és emiatt takarja szemünk egy részét?

Ilyen esetekben tényleg számos ok állhat a háttérben. Kialakulhat ugyanis például a túlzott alkoholfogyasztástól, de előjöhet ez a probléma akkor is, amikor a szervezetünk vízháztartásával van baj. Az egyik legkézenfekvőbb és leggyakoribb oka pedig nem más, mint amikor rosszul alszunk, nem elég kényelmes a párnánk, és éjszaka nem tudjuk kipihenni magunkat.

Ellentétben a  szemhéjcsüngéssel, a fent említett dolgok ellen magunk is fel tudjuk venni a kesztyűt. Ugyanis ha odafigyelünk arra, hogy ne együnk túl sós ételeket, igyunk sok vizet, viszont alkoholból kevesebbet, és helyesen válasszuk ki a megfelelő párnát, akkor bizony hamarosan számíthatunk arra, hogy szemünk környékéről – így a felső szemhéjunkról is – eltűnnek a duzzanatok.  

Azonban ha nem az életmódunkból adódóan duzzadtak a szemeink, hanem olyan szemhéjcsüngéssel állunk szemben, melyet mi magunk nem tudunk orvosolni, akkor persze az imént leírt gyógymódok erre sajnos nem lesznek hatással.

A szemhéjcsüngés nem csak esztétikailag zavaró részlet, hanem sajnos meggátolja a tökéletes látást, és hamarosan romlani fog szemünk. Nem beszélve arról, hogy egy folyamatos mogorva, szomorú tekintet biztosít tulajdonosának. Ezen helyzeteken segít a felső szemhéjplasztika, amely során eltávolítják a felesleges szemhéjrészt. Az eljárás után nem csak fiatalabb lesz tekintetünk, hanem hamarosan jobban is fogunk látni, és az olyan hétköznapi rutindolgok is sokkal egyszerűbbek lesznek, mint a sminkelés.

Bármilyen esztétikai problémánk van tehát a szemünk környékén, mindegyikre van megoldás. Vegyük hát kezünkbe a kinézetünket, és ha mi fel tudjuk venni a harcot, akkor tegyünk meg mindent a fiatalos, kipihent szemekért, ha viszont ez nem rajtunk múlik, akkor forduljunk szakértő kezekhez. Az EstheticHungary Klinika már számos páciensnek nyújtott segítséget abban, hogy újra üde tekintete és jobb látása lehessen a zavaró szemhéjrészektől megszabadulva.

 

Ismerje meg jobban a szemhéjplasztikát és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/

Az alkohol hatása a bőrre

Már sokszor hangsúlyoztuk, hogy az életmódnak mennyire sok köze van ahhoz, hogy külsőnk hogyan néz ki. Nem csak a belső egészségünkre van hatással a táplálkozás és az életvitel, hanem bizony bőrünkön, hajunkon is meglátszik, hogy jól vagy rosszul tartjuk magunkat. Most nézzük meg, hogy a túlzott alkoholfogyasztás mit tesz külsőnkkel.

A felnőtté váláshoz hozzá tartozik az is, hogy megismerkedünk olyan dolgokkal, mint például az alkohol. Sok fiatal úgy gondolja, hogy amíg lehet, bulizni kell mértéktelenül, pedig higgyük el, hogy ezek az időszakok is nyomot fognak hagyni. Viszont ha valaki később is sokkal többet iszik a kelleténél, annál nagyon durva változások figyelhetőek meg, nagyon rövid idő alatt.

A rendszeres alkoholfogyasztástól – és ez nem csak a sok mennyiségre vonatkozik – arcunkon és dekoltázsunkon a bőr pirosas lesz, és duzzadt, emellett pedig az arc két oldalán száraz foltok jelennek meg. A pirosság az erek kitágulásától jön létre, míg a száraz foltok azért, mert az alkohol megvonja szervezetünkből a vizet, felborítva ezzel folyadékháztartásunkat. Ennek eredményeképpen megjelennek a hajszálráncok, és mivel a méregtelenítésben résztvevő nyirokrendszernek sokkal nagyobb lesz a dolga, így a szemek alatti táskák is megduzzadnak. A bőrünk tehát idő előtt öregedni kezd, és ezt nem is tudjuk megállítani, csak azzal, ha legalább egy hosszú időre száműzzük az alkoholt életünkből, és később is csak keveset és ritkán fogyasztunk belőle.

Sok esetben elegendő, ha szervezetünk megtisztul, azonban ha tartós alkoholfogyasztásról beszélünk, akkor bizony az okozott károk nem múlnak el maguktól. Ilyen esetekben segítségünkre lehet masszázs, vákuumos kezelés, illetve a lehető legbiztosabb megoldás az arcplasztika.

Attól függően, hogy melyik részt szeretnénk helyrehozni, segíthet bajunkon a szemhéjplasztika, a szálbehúzásos arcfiatalítás, de szóba kerülhet még a botoxos injekció, illetve más arcfeltöltés is. Az ilyen esztétikai eljárások után biztosak lehetünk abban, hogy arcunk ismét fiatal lesz, és búcsút mondhatunk a korai ráncoknak, táskáknak, redőknek. Viszont ezzel együtt búcsút kell mondanunk az alkoholfogyasztás tekintetében a mértéktelenségnek is!

 

Ismerje meg jobban a különböző arcplasztikai beavatkozásokat az EstheticHungary Klinikán:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.