Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Apró jelek

Amikor nap, mint nap készülődünk és tükörbe nézünk, nem biztos, hogy észrevesszük a kisebb változásokat. Viszont vannak olyan apró jelek, melyek akármilyen ritkán is fordulnak elő, bizony szembesítenek minket a valósággal, amit lehet, hogy nem is akartunk volna még felfedezni.

Ilyen például a szem ráncosodása, mely az idő múlásával egyre feltűnőbb lesz, viszont a napi változásokat nem igazán vehetjük észre. Elég egy rossz smink viszont ahhoz, hogy akár egy fényképen visszanézve magunkat elképedjünk, milyen mély redők is húzódnak a szemeink környékén.

A szemhéjcsüngés szintén egy olyan változás, mely csak nagyon lassan következik be, és csak néhány apróság segítségével látjuk, ha egyre rosszabb lesz. Észrevehetjük a szemhéjunk fokozottabb lógását szintén a sminkelés tekintetében, hiszen a duzzadt, csüngő, felső szemhéj bizony meg tudja keseríteni arcunk kifestésének menetét, egyre inkább nehezebb lesz egy jó sminket összedobnunk, és bizony a felvitt festéket is befolyásolja a szemhéjunk, ami azt jelenti, hogy egy kis idő után inkább le kéne törölni az egészet.

A pattanások ugyan főként a tinédzserek életét nehezítik meg, de néha előfordul bizony, hogy felnőtt, vagy akár idősebb korban is előjön egy-kettő. Ilyenkor pedig a legképtelenebb helyeken kell szembesülnünk velük, ahogy például a felső szemhéjon is. Egy kis púderrel el is tudnánk tűntetni a fránya csúnyaságot, azonban, ha a szemhéjunk a normálisnál nagyobb mértében megereszkedett, akkor egy piciny pattanás hatására képes a duzzadt bőrfelület szinte teljesen rálógni szemünkre.

Nem csak feltűnő és ronda, hanem bizony nagyon kellemetlen is a fent említett szituáció, hiszen napokon keresztül kisebb a látóterünk, és sehogy sem tudjuk eltűntetni a rajtunk éktelenkedő pattanást, hiszen egy egész nagy szemhéjduzzanat alakul ki miatta. Ez teljesen tisztán mutatja, hogy szemhéjunkkal eleve probléma van, amivel nem árt foglalkozni, hiszen nagymértékű szemhéjcsüngés esetén sajnos a látásunk is romolhat.

Az EstheticHungary Klinika szolgáltatásai között megtalálhatjuk a felső szemhéjplasztikát is, melynek segítségével a fent említett gondok egytől-egyig megoldódnak. Nem csak megszűnik a szemhéjunk csüngése, hanem sokkal fiatalosabb lesz tekintetünk, emellett pedig a sminkelés is újra könnyed lehet.

 

 > A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

A szemhéj elváltozása

Általában a szemhéjunkon történő változások csak azt mutatják, hogy az idő bizony telik, nem is olyan lassan. Az öregedés egy természetes folyamat, mely mindenkit érint, azonban vannak olyan esetek, amikor nem az idősödés miatt indulnak be változások. Ilyenkor mindig oda kell figyelnünk egész szervezetünkre, hogy ha nagyobb a baj, hamar lépni tudjunk.

Szemeink ugyanis nem csak lelkünket tükrözik, hanem jelezhetnek akkor is, ha valamilyen gond van szervezetünkben. Az egyik legsúlyosabb probléma, ami a szemhéjcsüngés mögött állhat, egy nagyon veszélyes, autoimmun betegség, méghozzá a myasthenia gravis.

Ez tulajdonképpen a harántcsíkolt izomszövetek betegsége, melynek során izomgyengeség lép fel. Ennek a betegségnek egyrészt genetikai okai lehetnek, másrészt viszont vírusfertőzések által is kialakulhat. Tünetként meg kell említeni a kettős látást, a végtagok izmainak, valamint a tarkó- és a törzsizomzat gyengeségét, és szinte minden esetben előfordul a szemhéjcsüngés is.

Ezt a kórt különböző tüneti kezelésekkel és terápiákkal lehet orvosolni, melyek az izomerő javításában segítenek. Emellett számos esetben gyógyszeres kezelésekre is szükség van, illetve főként fiataloknál alkalmazzák az emberi vérből kinyert immunfehérjék beadását. A betegek javulása eltarthat hónapokig, vagy akár évekig is.

A betegség okozta szemhéjcsüngés azonban sajnos nem szűnik meg attól függetlenül, hogy a tünetek csökkennek vagy elmaradnak. A lógó szemhéj viszont nem csak esztétikailag lehet zavaró, hanem sok esetben a látást is akadályozza, ezért érdemes szakértő segítséghez fordulni, hogy megszűntessük ezt.

Az EstheticHungary Klinika szépészeti beavatkozásai közt szerepel a szemhéjplasztika, mely megoldást nyújt mindenki számára, aki csüngő szemhéjjal küszködik. Legyen szó öregedés okozta szemhéjlógásról, vagy öröklött jellegű problémáról, esetleg a fent említett betegség tüneteként előjött csüngésről, a felső szemhéjplasztika tökéletes, fiatalos és egészséges szemeket varázsolhat mindenkinek.  

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Komoly gondok a háttérben

A szemhéjunk zavaró csüngése nem csak a miatt jelenthet sajnos gondot, mert esztétikailag nem tetszünk magunknak, hanem bizony olyan komolyabb baj is megbújhat a háttérben, amire talán nem is gondolnánk. Éppen ezért fontos, hogy kivizsgáltassuk, mi okozza a szemhéjlógást, hogy tisztában legyünk saját problémánk eredetével.

A legtöbb esetben persze csak arról van szó, hogy az idősödés következtében a szem körüli izmok – mint minden más testrészünknél – megereszkednek, és emiatt alakul ki ez a jelenség. Lehet azonban ez egy veleszületett probléma is, illetve öröklődés is húzódhat a háttérben. Befolyásolja még ezt a részletet is testünkön a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás és a túl sok stressz is, melyek általában az alsó szemhéj duzzadását is eredményezik. Vannak azonban olyan komolyabb problémák, melyeket jelezhet szintén a szemhéjcsüngés.

Sajnos ugyanis neurológiai, vagyis idegrendszeri baj is okozhatja a szemhéj lógását, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk, jelentkezik-e másik tünet is, ami erre utalhat. Ilyen tünet lehet még a látászavar, a homályos vagy kettős látás, az arcfájdalom, feledékenység, illetve probléma a beszéddel. Amennyiben többet tapasztalunk ezek közül egyszerre, mindenképpen forduljunk orvoshoz!

Akármi is okozza a szemhéjunk lógását, egy biztos, hogy nem csak zavaró, hanem hátráltató is egyben ez a jelenség. Ronthatja és gátolhatja látásunkat, ezen felül pedig természetesen esztétikailag is kellemetlenségeket okoz. Éppen ezért érdemes ilyen helyzetben a szemhéjplasztika mellett dönteni, hiszen nem csak kinézetünket, hanem egészségünket is pozitívan befolyásolhatjuk ezzel.

A felső szemhéjplasztika amellett, hogy eltűnteti a csüggedt bőrfelületet, a ráncokat is szertefoszlatja, így fiatalos és üde tekintetet eredményez. Ezen kívül javulhat a látásunk is azáltal, hogy már nincs, ami zavarja szemeinket, és a sminkelés is sokkal egyszerűbb lesz. A beavatkozás után egy új, megfiatalodott szempár nézhet majd vissza ránk a tükörből.  

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Fáradt szemek

A fáradt, duzzadt, petyhüdt szemhéjat nagyon sok minden eredményezheti. Sokaknál sajnos olyan szemhéjlógásról beszélünk, mely öröklött jellegű, de természetesen ez a csüngés egy természetes öregedési folyamat is lehet. De mi van akkor, ha a szemhéjunk nem is lóg, hanem inkább duzzadt, és emiatt takarja szemünk egy részét?

Ilyen esetekben tényleg számos ok állhat a háttérben. Kialakulhat ugyanis például a túlzott alkoholfogyasztástól, de előjöhet ez a probléma akkor is, amikor a szervezetünk vízháztartásával van baj. Az egyik legkézenfekvőbb és leggyakoribb oka pedig nem más, mint amikor rosszul alszunk, nem elég kényelmes a párnánk, és éjszaka nem tudjuk kipihenni magunkat.

Ellentétben a  szemhéjcsüngéssel, a fent említett dolgok ellen magunk is fel tudjuk venni a kesztyűt. Ugyanis ha odafigyelünk arra, hogy ne együnk túl sós ételeket, igyunk sok vizet, viszont alkoholból kevesebbet, és helyesen válasszuk ki a megfelelő párnát, akkor bizony hamarosan számíthatunk arra, hogy szemünk környékéről – így a felső szemhéjunkról is – eltűnnek a duzzanatok.  

Azonban ha nem az életmódunkból adódóan duzzadtak a szemeink, hanem olyan szemhéjcsüngéssel állunk szemben, melyet mi magunk nem tudunk orvosolni, akkor persze az imént leírt gyógymódok erre sajnos nem lesznek hatással.

A szemhéjcsüngés nem csak esztétikailag zavaró részlet, hanem sajnos meggátolja a tökéletes látást, és hamarosan romlani fog szemünk. Nem beszélve arról, hogy egy folyamatos mogorva, szomorú tekintet biztosít tulajdonosának. Ezen helyzeteken segít a felső szemhéjplasztika, amely során eltávolítják a felesleges szemhéjrészt. Az eljárás után nem csak fiatalabb lesz tekintetünk, hanem hamarosan jobban is fogunk látni, és az olyan hétköznapi rutindolgok is sokkal egyszerűbbek lesznek, mint a sminkelés.

Bármilyen esztétikai problémánk van tehát a szemünk környékén, mindegyikre van megoldás. Vegyük hát kezünkbe a kinézetünket, és ha mi fel tudjuk venni a harcot, akkor tegyünk meg mindent a fiatalos, kipihent szemekért, ha viszont ez nem rajtunk múlik, akkor forduljunk szakértő kezekhez. Az EstheticHungary Klinika már számos páciensnek nyújtott segítséget abban, hogy újra üde tekintete és jobb látása lehessen a zavaró szemhéjrészektől megszabadulva.

 

Ismerje meg jobban a szemhéjplasztikát és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.