Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csüngő szemhéj

Sokan azt hiszik, hogy a plasztikai műtéteket csak azok veszik igénybe, akiknél megindult az idősödés, és ezt nem bírják elviselni. Ugyan ezzel sincs semmi baj, hiszen miért kellene beletörődnünk olyan drasztikus változásokba, melyek miatt rosszul érezzük magunkat bőrünkben? Léteznek azonban más problémák is, melyek akár már nagyon fiatal korban jelentkezhetnek, és közük sincs az idő múlásához.

A szemhéj csüngése pontosan egy olyan gond, melyet akár egyszerűen az is okozhat, hogy szimplán idősödünk, és, mint ahogy az egész testünkön, a szemünk feletti izmoknál is nyúlást, lógást tapasztalhatunk. Sajnos ez a probléma azonban akár veleszületett rendellenesség is lehet, és már igen fiatal korban gondokat okozhat.

Ilyen esetekben a szemhéjemelő izom hiányos fejlődése áll a héttérben, mely azt eredményezi, hogy a felső szemhéj akár minimális látóteret hagyva rálóg a szemre. Amennyiben nem veleszületett rendellenességről beszélünk, akkor is kialakulhat ez a probléma, ilyenkor szerzett szemhéjcsüngésről van szó. A szerzett szemhéjcsüngést okozhatja bármilyen, általános fertőzés, szemüregi probléma, de állhat a háttérben valamilyen agyi sérülés is.

Bármi is eredményezi azt, hogy a szemhéjunk zavaróan lóg, nem csak esztétikailag okoz ez problémát, hiszen nagyon sok esetben a látásunkat olyan mértékben zavarja, hogy az akár romolhat is épp emiatt. Ezt pedig mindenképpen célszerű megelőzni, hiszen még egy gonddal több lesz a nyakunkban, ha nem teszünk ellene időben.

Akármilyen okból kifolyólag szenvedünk csüngő szemhéjunktól, tökéletes és esztétikus megoldást nyújt a felső szemhéjplasztika. Az eljárás során megszabadítanak minket a felesleges, csüngő résztől, és a beavatkozást követően nem csak jobban fogunk látni majd, de üdébb is lesz tekintetünk. Arról nem is beszélve, hogy sokkal egyszerűbb lesz nők esetében a sminkelés, és akár éveket is letagadhatunk fiatalos szemeink segítségével.

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Apró jelek

Amikor nap, mint nap készülődünk és tükörbe nézünk, nem biztos, hogy észrevesszük a kisebb változásokat. Viszont vannak olyan apró jelek, melyek akármilyen ritkán is fordulnak elő, bizony szembesítenek minket a valósággal, amit lehet, hogy nem is akartunk volna még felfedezni.

Ilyen például a szem ráncosodása, mely az idő múlásával egyre feltűnőbb lesz, viszont a napi változásokat nem igazán vehetjük észre. Elég egy rossz smink viszont ahhoz, hogy akár egy fényképen visszanézve magunkat elképedjünk, milyen mély redők is húzódnak a szemeink környékén.

A szemhéjcsüngés szintén egy olyan változás, mely csak nagyon lassan következik be, és csak néhány apróság segítségével látjuk, ha egyre rosszabb lesz. Észrevehetjük a szemhéjunk fokozottabb lógását szintén a sminkelés tekintetében, hiszen a duzzadt, csüngő, felső szemhéj bizony meg tudja keseríteni arcunk kifestésének menetét, egyre inkább nehezebb lesz egy jó sminket összedobnunk, és bizony a felvitt festéket is befolyásolja a szemhéjunk, ami azt jelenti, hogy egy kis idő után inkább le kéne törölni az egészet.

A pattanások ugyan főként a tinédzserek életét nehezítik meg, de néha előfordul bizony, hogy felnőtt, vagy akár idősebb korban is előjön egy-kettő. Ilyenkor pedig a legképtelenebb helyeken kell szembesülnünk velük, ahogy például a felső szemhéjon is. Egy kis púderrel el is tudnánk tűntetni a fránya csúnyaságot, azonban, ha a szemhéjunk a normálisnál nagyobb mértében megereszkedett, akkor egy piciny pattanás hatására képes a duzzadt bőrfelület szinte teljesen rálógni szemünkre.

Nem csak feltűnő és ronda, hanem bizony nagyon kellemetlen is a fent említett szituáció, hiszen napokon keresztül kisebb a látóterünk, és sehogy sem tudjuk eltűntetni a rajtunk éktelenkedő pattanást, hiszen egy egész nagy szemhéjduzzanat alakul ki miatta. Ez teljesen tisztán mutatja, hogy szemhéjunkkal eleve probléma van, amivel nem árt foglalkozni, hiszen nagymértékű szemhéjcsüngés esetén sajnos a látásunk is romolhat.

Az EstheticHungary Klinika szolgáltatásai között megtalálhatjuk a felső szemhéjplasztikát is, melynek segítségével a fent említett gondok egytől-egyig megoldódnak. Nem csak megszűnik a szemhéjunk csüngése, hanem sokkal fiatalosabb lesz tekintetünk, emellett pedig a sminkelés is újra könnyed lehet.

 

 > A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Nézzen új szemmel a világra!

Életünket napról napra éljük, felnövünk, öregedünk, folyamatosan alakulunk át. A kisebb-nagyobb változásokat azonban igazán sosem vesszük észre. Ezt nagyon egyszerű akkor megérteni, ha például valakivel sokáig nem találkozunk. Hiszen, ha minden nap látjuk a másikat, akkor lehet, hogy fel sem tűnnek ezek a változások, azonban némi időkihagyással igazán nagy fordulatnak élünk meg dolgokat.

Így van ez például, amikor egy gyermek növekszik. Ha nap, mint nap látjuk, fel sem tűnik, hogy mennyivel nagyobb lett, csak azt vesszük észre, hogy megint kinőtte a holmiját. Azonban, ha sok idő telt el az utolsó találkozás óta, akkor bizony nagyon szembetűnő, hogy mekkorát nőtt, milyen más lett.

Az idősödés egy olyan természetes folyamat, melyet minden nap láthatunk a tükörben, mégsem vesszük észre, csak a ténylegesen nagyobb változásokat. A szemeink környéke az egyik legárulkodóbb terület arról, hogy eljár felettünk az idő. Azonban van egy olyan gond, mely a szemet illeti, ami nem biztos, hogy tipikus öregedési probléma. Ugyan okozhatja az idősödés a szemhéj csüngését, de sajnos lehet ez akár öröklött jellegű is.

A lógó szemhéjak pedig nem csak esztétikailag zavarhatnak minket, hanem sok esetben a látást is akadályozzák. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ilyen esetekben szakértő segítséghez forduljunk. A felső szemhéjplasztika gyönyörűen oldja meg problémánkat, hiszen nem csak megszabadít minket a csüngő, zavaró szemhéjtól, hanem mindezt úgy teszi, hogy szemeink visszanyerik fiatalságukat.

A jót pedig könnyű megszokni, így pár hónap elteltével, amikor már csak rossz emlék marad a műtét előtti időszak, teljesen magától értetődő lesz, hogy fiatal, üde és persze gyönyörű szemekkel rendelkezünk. A beavatkozás előtti kinézetünkről pedig már csak a régi képek árulkodhatnak, melyekre ha ránézünk, szinte nem is fogjuk megismerni akkori önmagunkat, nem értjük majd, hogyan is láthattunk ki egyáltalán szemhéjaink mögül. Hiszen a szemhéjplasztika után ténylegesen új szemekkel nézünk a világra!

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Komoly gondok a háttérben

A szemhéjunk zavaró csüngése nem csak a miatt jelenthet sajnos gondot, mert esztétikailag nem tetszünk magunknak, hanem bizony olyan komolyabb baj is megbújhat a háttérben, amire talán nem is gondolnánk. Éppen ezért fontos, hogy kivizsgáltassuk, mi okozza a szemhéjlógást, hogy tisztában legyünk saját problémánk eredetével.

A legtöbb esetben persze csak arról van szó, hogy az idősödés következtében a szem körüli izmok – mint minden más testrészünknél – megereszkednek, és emiatt alakul ki ez a jelenség. Lehet azonban ez egy veleszületett probléma is, illetve öröklődés is húzódhat a háttérben. Befolyásolja még ezt a részletet is testünkön a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás és a túl sok stressz is, melyek általában az alsó szemhéj duzzadását is eredményezik. Vannak azonban olyan komolyabb problémák, melyeket jelezhet szintén a szemhéjcsüngés.

Sajnos ugyanis neurológiai, vagyis idegrendszeri baj is okozhatja a szemhéj lógását, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk, jelentkezik-e másik tünet is, ami erre utalhat. Ilyen tünet lehet még a látászavar, a homályos vagy kettős látás, az arcfájdalom, feledékenység, illetve probléma a beszéddel. Amennyiben többet tapasztalunk ezek közül egyszerre, mindenképpen forduljunk orvoshoz!

Akármi is okozza a szemhéjunk lógását, egy biztos, hogy nem csak zavaró, hanem hátráltató is egyben ez a jelenség. Ronthatja és gátolhatja látásunkat, ezen felül pedig természetesen esztétikailag is kellemetlenségeket okoz. Éppen ezért érdemes ilyen helyzetben a szemhéjplasztika mellett dönteni, hiszen nem csak kinézetünket, hanem egészségünket is pozitívan befolyásolhatjuk ezzel.

A felső szemhéjplasztika amellett, hogy eltűnteti a csüggedt bőrfelületet, a ráncokat is szertefoszlatja, így fiatalos és üde tekintetet eredményez. Ezen kívül javulhat a látásunk is azáltal, hogy már nincs, ami zavarja szemeinket, és a sminkelés is sokkal egyszerűbb lesz. A beavatkozás után egy új, megfiatalodott szempár nézhet majd vissza ránk a tükörből.  

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Szemhéjplasztika előtt és után

A szemhéjplasztikáról sokan gondolkoznak úgy, hogy ez csak egy újabb szépészeti őrület, hogy az emberek jobban nézzenek ki. Természetesen esztétikai háttere is van annak, ha valaki úgy dönt, megszűnteti lógó szemhéját, de nagyon sok más tényező is eltűnik vagy megváltozik a műtétet követően, mely sokkal inkább zavaró volt előtte.

A szemhéjcsüngés nem csak kellemetlenségekkel jár ugyanis, hanem egészségügyi károkat is okozhat. Sokszor sajnos olyan nagymértékben lóg a páciensek szeme elé a felső szemhéj, hogy az zavarja őket a tökéletes látásban, ez pedig idővel bizony ronthatja is látásukat.

Kellemetlenségként pedig meg kell említenünk a fent leírtakhoz kapcsolódva, hogy sokszor szinte folyamatosan felhúzva kell tartaniuk a homlokukat ahhoz, hogy valamennyire is kilássanak csüngő szemhéjuk alól. Ez pedig előbb-utóbb olyan nagymértékű ráncosodáshoz vezet, mely aztán beavatkozás nélkül szintén visszafordíthatatlan lesz.

Ugyancsak nagy kellemetlenség az is, hogy nincs könnyű dolga a sminkelésben például azoknak, akiknek szemhéjuk sokkal jobban lóg, mint kellene. A szemfesték ugyanis összetapad, és sok esetben el sem tudnak jutni odáig, hogy festéket vigyenek fel, hiszen hozzá sem tudnak férni rendesen a szemkörnyéki területekhez. A szemhéjplasztika után ez a probléma teljesen megszűnik, és könnyű lesz majd a szemfestés, mely aztán tartós és szép is marad.

A felső szemhéjplasztika tehát nem kifejezetten csak egy szépészeti beavatkozás. Nem csak azoknak ajánlott ez a műtét, akik fiatalosabb tekintetet szeretnének, hanem bizony azoknak is, akik már nem tudnak együtt élni a felsorolt kellemetlenségekkel. Az eljárás után újra leereszthetjük homlokunkat, kifesthetjük szemünket szépre, és a csüngő szemhéj többé nem fogja akadályozni látásunkat sem. Emellett pedig csak egy ráadás, hogy akár éveket fiatalodhatott szemünkkel együtt arcunk is.

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.