Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őszi sminktrend

Minden évszaknak megvannak a maga jellegzetességei, és természetesen ezt a divat is követi mind öltözködésben, mind pedig a smink terén. Ugyan vannak alapkövek, melyeket nagyon megmozgatni nem tudunk és nem is akarunk, egy-két újítás azért mindig belefér. Nézzük most meg, milyen is az idei, őszi trend!

Ahogy lekerülnek a merészebb és főleg színesebb nyári ruhadarabok, úgy kerülnek elő az őszhöz igazán illő színek is. Mivel a természet ilyenkor a sárgában, barnában, bíborban pompázik, mi is játszhatunk ezekkel a színekkel. Ugyan főként a száj kapja a nagyobb hangsúlyt, feldobhatjuk sminkünket idén egy kis arannyal is, és a sötétebb, kissé hidegebb árnyalatok, mint például a mély türkiz is megengedettek, főleg később a tél elején. A füstös szem sem ment ki a divatból, sőt! A fekete körsatír nem csak hódító, hanem egyben elegáns megjelenést is biztosít.

Ne féljünk tehát használni a mélyebb színeket! Persze minden sminkelés alapja maga az arc és a szemek környékének ápolása. Nem csak a smink felvitelekor, hanem a lemosásakor is körültekintőnek kell lennünk, és megfelelő módon gondoskodnunk kell bőrünkről. A sminkelésnek csak egyetlen gond tud akadályt építeni még akkor is, ha a szépérzékünkkel és színválasztásunkkal minden a legnagyobb rendben lenne, méghozzá a szemhéjak csüngése.

Ez a kellemetlen, egyrészt esztétikai, másrészt pedig sokszor egészségügyinek is mondható probléma ugyanis nagymértékben gátat vethet sminkes elképzeléseinknek. Az EstheticHungary Klinika azonban azok számára is megoldást nyújt, akik ilyen gonddal küzdenek, hogy ne kelljen lemondaniuk örökre a gyönyörű sminkekről.

A lógó szemhéj megszüntetésére tökéletes beavatkozás a felső szemhéjplasztika, mely eljárás során megszabadítanak minket a csüngő és oly sok bosszúságot okozó szemhéjfeleslegtől. A gyógyulás után nem csak a sminkelés megy majd könnyebben, de még sokkal fiatalosabb is lesz tekintetünk. Ezt követően pedig végre tényleg csak azzal törődhetünk, hogy milyen színekkel dobjuk fel trendi, őszi sminkünket!

 

 > A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Komoly gondok a háttérben

A szemhéjunk zavaró csüngése nem csak a miatt jelenthet sajnos gondot, mert esztétikailag nem tetszünk magunknak, hanem bizony olyan komolyabb baj is megbújhat a háttérben, amire talán nem is gondolnánk. Éppen ezért fontos, hogy kivizsgáltassuk, mi okozza a szemhéjlógást, hogy tisztában legyünk saját problémánk eredetével.

A legtöbb esetben persze csak arról van szó, hogy az idősödés következtében a szem körüli izmok – mint minden más testrészünknél – megereszkednek, és emiatt alakul ki ez a jelenség. Lehet azonban ez egy veleszületett probléma is, illetve öröklődés is húzódhat a háttérben. Befolyásolja még ezt a részletet is testünkön a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás és a túl sok stressz is, melyek általában az alsó szemhéj duzzadását is eredményezik. Vannak azonban olyan komolyabb problémák, melyeket jelezhet szintén a szemhéjcsüngés.

Sajnos ugyanis neurológiai, vagyis idegrendszeri baj is okozhatja a szemhéj lógását, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk, jelentkezik-e másik tünet is, ami erre utalhat. Ilyen tünet lehet még a látászavar, a homályos vagy kettős látás, az arcfájdalom, feledékenység, illetve probléma a beszéddel. Amennyiben többet tapasztalunk ezek közül egyszerre, mindenképpen forduljunk orvoshoz!

Akármi is okozza a szemhéjunk lógását, egy biztos, hogy nem csak zavaró, hanem hátráltató is egyben ez a jelenség. Ronthatja és gátolhatja látásunkat, ezen felül pedig természetesen esztétikailag is kellemetlenségeket okoz. Éppen ezért érdemes ilyen helyzetben a szemhéjplasztika mellett dönteni, hiszen nem csak kinézetünket, hanem egészségünket is pozitívan befolyásolhatjuk ezzel.

A felső szemhéjplasztika amellett, hogy eltűnteti a csüggedt bőrfelületet, a ráncokat is szertefoszlatja, így fiatalos és üde tekintetet eredményez. Ezen kívül javulhat a látásunk is azáltal, hogy már nincs, ami zavarja szemeinket, és a sminkelés is sokkal egyszerűbb lesz. A beavatkozás után egy új, megfiatalodott szempár nézhet majd vissza ránk a tükörből.  

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Le a konyhasóval!

A mindennapi életben szinte elkerülhetetlen, hogy több só kerüljön a szervezetünkbe, mint amennyi a megfelelő mennyiség lenne. És mennyi is a megfelelő mennyiség? Naponta maximum egy teáskanálnyi. Ám akkor is ki vagyunk téve az ennél több só elfogyasztásának, ha mi magunk nem sózzuk saját ételeinket.

A só ugyanis nagy mennyiségben jelen van mindenféle péksüteményben, füstölt húsokban, leveskockákban, és persze az olyan finomságokban is, mint a chips, ropi, különböző sajtok, kolbászok és sütemények. Így nagyon nehéz kordában tartani a bevitt mennyiséget, ezért nem árt tudni, mit is okoz, ha túl sok sós ételt eszünk meg.

Azáltal, hogy szabályozzák a testfolyadékok nyomását, a só alkotóelemei felelősek azért, hogy sejtjeink ne legyenek petyhüdtek és ernyedtek, hanem feszesek. De emellett a só sajnos képes megkötni a vizet is sejtjeinkben, így felelős a szervezetünk vízháztartásáért is. Aki amellett, hogy rendszeresen eszik sós ételeket, még saját konyhájában is túlzott mennyiségben használja a sót, az komoly károknak teszi ki szervezetét, hiszen a só több szervet megterhel, köztük a szívet és a veséket is. A szövetekben megkötött víz gyakran vezethet ödéma és duzzanatok kialakulásához, ami főként a végtagokon és az arcon látszódik meg.

Aki ilyen problémát észlel magán, az sürgősen változtassa meg sózási szokásait, és inkább ízesítse ételeit olyan fűszerekkel, mint a petrezselyem vagy a kakukkfű, illetve használhat mustárt vagy ecetet is. Emellett fogyasszon sokkal több zöldséget, gyümölcsöt, halat és szárnyasokat, természetesen hozzáadott só nélkül.

 Az arcon előforduló duzzanatok – leggyakrabban a szemkörnyékiek - az egyik legláthatóbb jelei a fent leírtaknak. Nem szabad összetéveszteni azonban a szemhéjak más okból eredő petyhüdtségével ezt. Az ugyanis kialakulhat az idősödés során, illetve öröklött gond is lehet. Aki csüngő szemhéjat lát a tükörben, annak tehát a só megvonása nem fogja megoldani problémáját.

A lógó szemhéj sajnos nem csak esztétikailag zavarhatja az embert, hanem bizony a normális látást is akadályozza, ezzel folyamatosan rontva szemünket. Éppen ezért érdemes szakértő kezek alá feküdni ezzel a problémával, hiszen egy szemhéjplasztikai beavatkozás után nem csak külsőnk változik meg jó irányba, és fiatalosabb arcunk lesz, hanem látásunk is javulhat.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Lássunk tisztán!

Sajnos nagyon sokan állnak úgy hozzá a szemmel kapcsolatos problémákhoz, hogy ha majd kell, elmennek szemészhez, és ha majd muszáj, hordani fognak szemüveget vagy kontaktlencsét. Ez azonban nem helyes, hiszen mint ahogy egész testünket tekintve, a szemünk egészségét is tudjuk befolyásolni.

A látással kapcsolatban bizony nem csak az a fontos, hogy mennyire vagyunk képesek élesen kivenni a dolgokat közelről, vagy távolról. Ugyanis előfordulhat, hogy amiatt nem látunk jól, mert felső szemhéjunk túlságosan rálóg a látószervünkre, és lehet, hogy nem is vesszük észre, hogy a rosszabb látást ez okozza. Pedig ez a rendellenesség kívülről is látszik, sőt, sokszor nagyon öregítő és esztétikailag is zavaró lehet.

A felső szemhéj csüngése kialakulhat öröklődés során is, de okozhatja egy baleset, vagy szimplán az idősödés folyamata is. Sokan állnak hozzá úgy, hogy nem akarnak magukon plasztikai beavatkozást elvégeztetni, pedig ebben az esetben ez már nem csak a külsőről, a kinézetről, vagy a hiúságról szól, hanem az egészségünk megőrzéséről is.

A felső szemhéjplasztikának ugyanis nem csak az a pozitívuma, hogy éveket tagadhatunk le segítségével, hanem visszaállít egy normális kerékvágást, mely által szemünk is regenerálódni tud, és a látásunk javulhat. Emellett persze sokkal fiatalabb lesz tekintetünk, a sminkelés is egyszerűbben fog menni, és ha a szemhéjcsüngéssel együtt járt az is, hogy homlokunkat folyamatosan felhúztuk a látás segítése érdekében, akkor ezen a részen sem fogunk tovább ráncosodni.

Nagyon nagy segítséget jelent tehát az, ha szemhéjcsüngés esetén szakértő kezek alá fekszünk, és megszabadulunk a több részletet is zavaró, lógó szemhéjunktól. Az EstheticHungary Klinkán már sokaknak segítettek ebben, az eredmények pedig magukért beszélnek. Nem szabad tehát beleesni abba a csapdába, hogy a plasztika csak azoknak való, akik nem elégedettek külsejükkel, hanem nyitottnak kell lenni a legjobb megoldásra, óvva ezzel szemünk egészségét, látásunk tökéletességét.  

 

Ismerje meg jobban a szemhéjplasztikát és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/

Bajlódás a sminkeléssel

Egy nő életében a sminkelésnek központi szerepe van, legyen az egy hétköznapi, egy partira való vagy egy elegáns smink. Ilyenkor amellett, hogy az adott programhoz, évszakhoz vagy ruhához igazítva sminkeljük magunkat, mindig belevisszük saját stílusunkat, egyéniségünket, és ez bizony nagyon sokat elárulhat rólunk.

Nem mindegy, hogy milyen sminket hordunk egy esküvőn – főleg, ha a saját nagy napunkról van szó -, egy éttermi vacsoránál, színházban vagy éppen egy éjszakai buliban. Viszont vannak alapvető vonások, melyeket mindig standard mozdulatokként felviszünk arcunkra. De mi van akkor, ha hiába ügyesek kezeink a szemceruzával vagy tussal, mégis szinte egyből tönkremegy a remekmű?

Ilyen eset nem csak akkor fordulhat elő, amikor elkezdünk sírni, és hamar lefolyik a sminkünk, hanem bizony akkor is, ha problémánk van felső szemhéjainkkal. A lecsüngő szemhéj ugyanis rálóg szemünk kifestett részére, ezzel nagyon hamar előidézi azt a tipikus és utálatos jelenséget, amikor a festékek nagy része egy ronda csíkban gyűlik össze, és természetesen nem ott, ahol kellene. Ilyenkor ha pislogunk, nagyon csúnya kép tárul azok elé, akik éppen velünk szemben vannak. Ráadásul az összetapadt festékcsíkot ezután még nehezebb eltávolítani, mint egy sima sminklemosásnál.  

A lógó szemhéj persze nem csak ebben okoz gondot, hanem sok esetben látásunkban is zavarhat, illetve nagyon öregedő, folyton álmatagnak kinéző tekintetet is eredményez. Akinek ilyen problémája van, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnia, hiszen ezek nem csak esztétikailag, de egészségileg is negatív hatással bírhatnak tehát.

Az EstheticHungary Klinikán felső és alsó szemhéjplasztikai beavatkozást is választhatunk, illetve a kettő eljárást egyben is kérhetjük attól függően, pontosan mi a helyzet szemkörnyéki területeinkkel. A plasztikai műtét után javulhat látásunk, és könnyedén készíthetjük el tökéletes sminkünket anélkül, hogy félnünk kellene, pár perc múlva tönkremegy. Emellett egy sokkal fiatalabb tekintet fog visszanézni ránk a tükörből, mely elégedettséggel és önbizalommal tölt majd el minket. 

 

Ismerje meg jobban a szemhéjplasztikát és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/szemhejplasztika

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.