Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Duzzadt szemek

Olyan sok külső hatásnak vagyunk kitéve, hogy manapság már szinte mindenki allergiás valamire. Sőt, ha még soha életünkben nem voltunk azok, akkor is előbb vagy utóbb, de előjönnek az allergiás tünetek. Orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés kezdi megkeseríteni mindennapjainkat, de sokaknál még aggasztóbb tünetek is előfordulhatnak.

Ilyen lehet például a szem egész környékének felduzzadása, kipirosodása, ami nagyon kellemetlen tud lenni, és persze nem túl szép látvány. Az allergia okozta irritáció előidézi a szemhéjak ráncosodását és duzzanatát. Ez előfordulhat a levegőben szálló pollenek miatt – melyet mostanában fokozottan tapasztalhatnak majd az erre érzékenyek -, de okozhatják kozmetikumok, egyes rovarcsípések, és sajnos sokszor szemcseppel idézzük elő ezeket a tüneteket.

A nagymértékben felduzzadt szemhéjak igen kellemetlen érzést eredményeznek, és persze nem szívesen mutatkozunk ilyenkor. Ahhoz, hogy a szemdagadás csökkenjen, ki kell iktatnunk az allergiás reakciót kiváltó tényezőket, amennyire lehet. Természetesen, ha pollenekre vagyunk érzékenyek, azon mi magunk nem tudunk változtatni, csak helyi vagy tüneti kezeléseket alkalmazhatunk gondunkra. Nagyon sok gyógyszer és készítmény van már, melyek átsegítenek ezen a nehéz időszakon, és amint megszűnik a kiváltó tényező, lassan minden visszaáll eredeti mivoltába.

Sokan azonban nem csak ezekben az időszakokban szenvednek duzzadt szemhéjaktól. Sajnos a szem környékének gondjai nem minden esetben vezethetők vissza az allergiára. Az öröklött szemhéjcsüngés például nem fog elmúlni idővel, és az öregedéssel járó mély táskák sem szívódnak fel már többé. Ilyen esetekre a szemhéjplasztika jelenthet csak megoldást, melynek segítségével újra fiatalosak és nem folyamatosan fáradtnak tűnőek lesznek szemeink.  

A felső szemhéjplasztika megszűnteti a lógó, akár látásunkat is zavaró, csüngő szemhéjrészeket, az alsó szemhéjplasztika pedig eltűnteti a duzzadt, mély táskákat és a szemkörnyéki ráncokat. Van, akinek csak az egyik szükséges a szép eredményhez, de van, akinek kombináltan, mindkettő eljárás kell ahhoz, hogy tökéletes és gyönyörű szempár nézhessen újra vissza a tükörből. Ahhoz, hogy számunkra a legmegfelelőbb döntést hozzuk, segítenek az EstheticHungary Klinika ingyenes, személyes konzultációján.

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Óvatosan a szemfestékekkel!

Sajnos kevesen gondolnak rá, hogy a sminkes felszerelés között is többször kellene szortírozást csinálni, hiszen ahogy az élelmiszerek, sajnos a szemfestés kellékei is lejárnak egyszer. Márpedig az elvesztett szavatosság után nagyon nem érdemes használni őket, hiszen komoly problémákat is okozhatnak.

A legveszélyesebbek ilyen téren a szempillaspirálok és a szemceruzák, hiszen ezeket sokan akár évekig is használják. Pedig a spiráloknak körülbelül 4 hónap a szavatossági idejük, a szemceruzának ennél sokkal több, azonban ügyelni kell ennél is arra, hogy sokszor faragjuk, mert a baktériumok ennek a végén is szeretnek tanyázni. Emellett meg kell említenünk még a különböző púdereket, és folyékony, krémes alapozókat, hiszen ezeket is csak maximum 6 hónapig használhatnánk.

A legtöbben ennek ellenére nagyon sokszor alkalmazzák ezeket a sminkes termékeket jóval hosszabb ideig, nem is sejtve, milyen kockázatoknak teszik ki magukat. A lejárt szemfestékek ugyanis allergiás reakcióként duzzanatot, pírt válthatnak ki a szem környékén, rosszabb esetben pedig akár kötőhártya-gyulladás is lehet a dologból.  

Ha folyamatos viszketést, könnyezést és duzzanatot érzékelünk szemeink körül, akkor ideje lenne kézbe venni sminkfelszerelésünket, és alaposan megvizsgálni, hogy miket dobjunk ki. Természetesen a szemmel kapcsolatos problémák sajnos nem mindig vezethetők erre vissza, de ha a legnagyobb odafigyeléssel kezeljük a nap, mint nap használt kozmetikumokat, akkor talán megelőzhetünk pár bajt.

A szemmel kapcsolatos másik, nem elhanyagolható probléma, amikor a szem alsó duzzanata állandó, illetve ami még a látást is befolyásolja, az a felső szemhéj csüngése. Ezek a gondok vagy öröklés folyamán, vagy az idősödéssel, esetleg a rossz életvitellel köthetők össze, tehát nem szabad összekevernünk a fent leírt, duzzanatos jelekkel. Éppen ezért segítségként csak a felső és/vagy alsó szemhéjplasztika kerülhet szóba, mely beavatkozások után ismét fiatalos szempárral nézhetünk a világra, és újra csak arra kell figyelnünk, hogy megfelelő szemfestéket alkalmazzunk.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Le a konyhasóval!

A mindennapi életben szinte elkerülhetetlen, hogy több só kerüljön a szervezetünkbe, mint amennyi a megfelelő mennyiség lenne. És mennyi is a megfelelő mennyiség? Naponta maximum egy teáskanálnyi. Ám akkor is ki vagyunk téve az ennél több só elfogyasztásának, ha mi magunk nem sózzuk saját ételeinket.

A só ugyanis nagy mennyiségben jelen van mindenféle péksüteményben, füstölt húsokban, leveskockákban, és persze az olyan finomságokban is, mint a chips, ropi, különböző sajtok, kolbászok és sütemények. Így nagyon nehéz kordában tartani a bevitt mennyiséget, ezért nem árt tudni, mit is okoz, ha túl sok sós ételt eszünk meg.

Azáltal, hogy szabályozzák a testfolyadékok nyomását, a só alkotóelemei felelősek azért, hogy sejtjeink ne legyenek petyhüdtek és ernyedtek, hanem feszesek. De emellett a só sajnos képes megkötni a vizet is sejtjeinkben, így felelős a szervezetünk vízháztartásáért is. Aki amellett, hogy rendszeresen eszik sós ételeket, még saját konyhájában is túlzott mennyiségben használja a sót, az komoly károknak teszi ki szervezetét, hiszen a só több szervet megterhel, köztük a szívet és a veséket is. A szövetekben megkötött víz gyakran vezethet ödéma és duzzanatok kialakulásához, ami főként a végtagokon és az arcon látszódik meg.

Aki ilyen problémát észlel magán, az sürgősen változtassa meg sózási szokásait, és inkább ízesítse ételeit olyan fűszerekkel, mint a petrezselyem vagy a kakukkfű, illetve használhat mustárt vagy ecetet is. Emellett fogyasszon sokkal több zöldséget, gyümölcsöt, halat és szárnyasokat, természetesen hozzáadott só nélkül.

 Az arcon előforduló duzzanatok – leggyakrabban a szemkörnyékiek - az egyik legláthatóbb jelei a fent leírtaknak. Nem szabad összetéveszteni azonban a szemhéjak más okból eredő petyhüdtségével ezt. Az ugyanis kialakulhat az idősödés során, illetve öröklött gond is lehet. Aki csüngő szemhéjat lát a tükörben, annak tehát a só megvonása nem fogja megoldani problémáját.

A lógó szemhéj sajnos nem csak esztétikailag zavarhatja az embert, hanem bizony a normális látást is akadályozza, ezzel folyamatosan rontva szemünket. Éppen ezért érdemes szakértő kezek alá feküdni ezzel a problémával, hiszen egy szemhéjplasztikai beavatkozás után nem csak külsőnk változik meg jó irányba, és fiatalosabb arcunk lesz, hanem látásunk is javulhat.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Fáradt szemek

A fáradt, duzzadt, petyhüdt szemhéjat nagyon sok minden eredményezheti. Sokaknál sajnos olyan szemhéjlógásról beszélünk, mely öröklött jellegű, de természetesen ez a csüngés egy természetes öregedési folyamat is lehet. De mi van akkor, ha a szemhéjunk nem is lóg, hanem inkább duzzadt, és emiatt takarja szemünk egy részét?

Ilyen esetekben tényleg számos ok állhat a háttérben. Kialakulhat ugyanis például a túlzott alkoholfogyasztástól, de előjöhet ez a probléma akkor is, amikor a szervezetünk vízháztartásával van baj. Az egyik legkézenfekvőbb és leggyakoribb oka pedig nem más, mint amikor rosszul alszunk, nem elég kényelmes a párnánk, és éjszaka nem tudjuk kipihenni magunkat.

Ellentétben a  szemhéjcsüngéssel, a fent említett dolgok ellen magunk is fel tudjuk venni a kesztyűt. Ugyanis ha odafigyelünk arra, hogy ne együnk túl sós ételeket, igyunk sok vizet, viszont alkoholból kevesebbet, és helyesen válasszuk ki a megfelelő párnát, akkor bizony hamarosan számíthatunk arra, hogy szemünk környékéről – így a felső szemhéjunkról is – eltűnnek a duzzanatok.  

Azonban ha nem az életmódunkból adódóan duzzadtak a szemeink, hanem olyan szemhéjcsüngéssel állunk szemben, melyet mi magunk nem tudunk orvosolni, akkor persze az imént leírt gyógymódok erre sajnos nem lesznek hatással.

A szemhéjcsüngés nem csak esztétikailag zavaró részlet, hanem sajnos meggátolja a tökéletes látást, és hamarosan romlani fog szemünk. Nem beszélve arról, hogy egy folyamatos mogorva, szomorú tekintet biztosít tulajdonosának. Ezen helyzeteken segít a felső szemhéjplasztika, amely során eltávolítják a felesleges szemhéjrészt. Az eljárás után nem csak fiatalabb lesz tekintetünk, hanem hamarosan jobban is fogunk látni, és az olyan hétköznapi rutindolgok is sokkal egyszerűbbek lesznek, mint a sminkelés.

Bármilyen esztétikai problémánk van tehát a szemünk környékén, mindegyikre van megoldás. Vegyük hát kezünkbe a kinézetünket, és ha mi fel tudjuk venni a harcot, akkor tegyünk meg mindent a fiatalos, kipihent szemekért, ha viszont ez nem rajtunk múlik, akkor forduljunk szakértő kezekhez. Az EstheticHungary Klinika már számos páciensnek nyújtott segítséget abban, hogy újra üde tekintete és jobb látása lehessen a zavaró szemhéjrészektől megszabadulva.

 

Ismerje meg jobban a szemhéjplasztikát és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.