A fáradt, duzzadt, petyhüdt szemhéjat nagyon sok minden eredményezheti. Sokaknál sajnos olyan szemhéjlógásról beszélünk, mely öröklött jellegű, de természetesen ez a csüngés egy természetes öregedési folyamat is lehet. De mi van akkor, ha a szemhéjunk nem is lóg, hanem inkább duzzadt, és emiatt takarja szemünk egy részét?

Ilyen esetekben tényleg számos ok állhat a háttérben. Kialakulhat ugyanis például a túlzott alkoholfogyasztástól, de előjöhet ez a probléma akkor is, amikor a szervezetünk vízháztartásával van baj. Az egyik legkézenfekvőbb és leggyakoribb oka pedig nem más, mint amikor rosszul alszunk, nem elég kényelmes a párnánk, és éjszaka nem tudjuk kipihenni magunkat.

Ellentétben a  szemhéjcsüngéssel, a fent említett dolgok ellen magunk is fel tudjuk venni a kesztyűt. Ugyanis ha odafigyelünk arra, hogy ne együnk túl sós ételeket, igyunk sok vizet, viszont alkoholból kevesebbet, és helyesen válasszuk ki a megfelelő párnát, akkor bizony hamarosan számíthatunk arra, hogy szemünk környékéről – így a felső szemhéjunkról is – eltűnnek a duzzanatok.  

Azonban ha nem az életmódunkból adódóan duzzadtak a szemeink, hanem olyan szemhéjcsüngéssel állunk szemben, melyet mi magunk nem tudunk orvosolni, akkor persze az imént leírt gyógymódok erre sajnos nem lesznek hatással.

A szemhéjcsüngés nem csak esztétikailag zavaró részlet, hanem sajnos meggátolja a tökéletes látást, és hamarosan romlani fog szemünk. Nem beszélve arról, hogy egy folyamatos mogorva, szomorú tekintet biztosít tulajdonosának. Ezen helyzeteken segít a felső szemhéjplasztika, amely során eltávolítják a felesleges szemhéjrészt. Az eljárás után nem csak fiatalabb lesz tekintetünk, hanem hamarosan jobban is fogunk látni, és az olyan hétköznapi rutindolgok is sokkal egyszerűbbek lesznek, mint a sminkelés.

Bármilyen esztétikai problémánk van tehát a szemünk környékén, mindegyikre van megoldás. Vegyük hát kezünkbe a kinézetünket, és ha mi fel tudjuk venni a harcot, akkor tegyünk meg mindent a fiatalos, kipihent szemekért, ha viszont ez nem rajtunk múlik, akkor forduljunk szakértő kezekhez. Az EstheticHungary Klinika már számos páciensnek nyújtott segítséget abban, hogy újra üde tekintete és jobb látása lehessen a zavaró szemhéjrészektől megszabadulva.

 

Ismerje meg jobban a szemhéjplasztikát és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/