Sajnos kevesen gondolnak rá, hogy a sminkes felszerelés között is többször kellene szortírozást csinálni, hiszen ahogy az élelmiszerek, sajnos a szemfestés kellékei is lejárnak egyszer. Márpedig az elvesztett szavatosság után nagyon nem érdemes használni őket, hiszen komoly problémákat is okozhatnak.

A legveszélyesebbek ilyen téren a szempillaspirálok és a szemceruzák, hiszen ezeket sokan akár évekig is használják. Pedig a spiráloknak körülbelül 4 hónap a szavatossági idejük, a szemceruzának ennél sokkal több, azonban ügyelni kell ennél is arra, hogy sokszor faragjuk, mert a baktériumok ennek a végén is szeretnek tanyázni. Emellett meg kell említenünk még a különböző púdereket, és folyékony, krémes alapozókat, hiszen ezeket is csak maximum 6 hónapig használhatnánk.

A legtöbben ennek ellenére nagyon sokszor alkalmazzák ezeket a sminkes termékeket jóval hosszabb ideig, nem is sejtve, milyen kockázatoknak teszik ki magukat. A lejárt szemfestékek ugyanis allergiás reakcióként duzzanatot, pírt válthatnak ki a szem környékén, rosszabb esetben pedig akár kötőhártya-gyulladás is lehet a dologból.  

Ha folyamatos viszketést, könnyezést és duzzanatot érzékelünk szemeink körül, akkor ideje lenne kézbe venni sminkfelszerelésünket, és alaposan megvizsgálni, hogy miket dobjunk ki. Természetesen a szemmel kapcsolatos problémák sajnos nem mindig vezethetők erre vissza, de ha a legnagyobb odafigyeléssel kezeljük a nap, mint nap használt kozmetikumokat, akkor talán megelőzhetünk pár bajt.

A szemmel kapcsolatos másik, nem elhanyagolható probléma, amikor a szem alsó duzzanata állandó, illetve ami még a látást is befolyásolja, az a felső szemhéj csüngése. Ezek a gondok vagy öröklés folyamán, vagy az idősödéssel, esetleg a rossz életvitellel köthetők össze, tehát nem szabad összekevernünk a fent leírt, duzzanatos jelekkel. Éppen ezért segítségként csak a felső és/vagy alsó szemhéjplasztika kerülhet szóba, mely beavatkozások után ismét fiatalos szempárral nézhetünk a világra, és újra csak arra kell figyelnünk, hogy megfelelő szemfestéket alkalmazzunk.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/