Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tökéletes összkép

Akármennyire is azt gondoljuk, a gyönyörű szempár csak adottság lehet, nem így van. Ha eléggé odafigyelünk a részletekre, bárkinek lehet igéző tekintete, csak annyi a dolgunk, hogy minden részlet a helyén legyen. És persze itt nem a szemek színéről van szó, hanem bizony a szemeink környékéről, valamint a smink hatásáról.

Nagyon fontos ugyanis az összképhez, hogy gondosan ügyeljünk arra, milyen bőr veszi körül szemeinket, mennyire táskásak vagy éppen sötétek azok a bizonyos karikák, és milyen módon sminkeljük ki magunkat. Az egyetlen tényező, amire ilyenkor senki nem gondol, az viszont a szemöldök, pedig higgyük el, az egyik legbefolyásolóbb részletet jelenti.

Hiába lesz tökéletes a sminkünk, hiába foglalkozunk szemkörnyékünk bőrével, ha mindezt nem koronázza meg egy karakteres, szép, dús szemöldök. Ugyanis az a tekintet nem is lesz annyira csábos, ha az összképből hiányzik. Márpedig, ha túlzásba visszük a szemöldökszedést, és ezzel egy nagyon vékony szemöldököt érünk el, vagy ha egyszerűen olyan génekkel rendelkezünk, melyek miatt sajnos elég gyér ez a szőrzetünk, az nagyon el tudja rontani egész arcunk megjelenését.

Ilyenkor sokan próbálkoznak azzal, hogy különböző sminkeszközökkel húznak maguknak vastagabb szemöldököt, illetve jó páran tetoválással próbálják szebbé varázsoltatni. Sajnos ezek a megoldások nem lesznek természetesek és szépek, sőt, sokszor ezen módszereknek köszönhetően még tovább gyérülhet szemöldökünk.

Amennyiben természetesen szép és dús szemöldökre vágyunk, a szemöldök beültetés jelenthet számunkra igazi segítséget. Az eljárás során ugyanis saját tarkótáji hajzatunkból ültetnek át szálakat a szemöldök gyérebb területeibe, precízen követve a szemöldökszálak növekedési irányát. Az eredmény pedig gyönyörű lesz, és persze esztétikailag is sokkal szebb, mint például egy szemceruzával húzott vonal.

Érdemes tehát ezt a megoldást választani, és szépítkezésünkbe inkább a beültetett szemöldök karbantartását bevenni ahelyett, hogy nem éppen mutatós smink trükkökkel próbálnánk vastagabbá varázsolni szemöldökünket. A beavatkozás után biztosak lehetünk abban, hogy az összkép elégedettséggel tölt majd el minket, és tekintetünk varázslatos lesz.  

 

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:

+36 70 512 2296
+36 30 883 6103

Óvatosan a szemfestékekkel!

Sajnos kevesen gondolnak rá, hogy a sminkes felszerelés között is többször kellene szortírozást csinálni, hiszen ahogy az élelmiszerek, sajnos a szemfestés kellékei is lejárnak egyszer. Márpedig az elvesztett szavatosság után nagyon nem érdemes használni őket, hiszen komoly problémákat is okozhatnak.

A legveszélyesebbek ilyen téren a szempillaspirálok és a szemceruzák, hiszen ezeket sokan akár évekig is használják. Pedig a spiráloknak körülbelül 4 hónap a szavatossági idejük, a szemceruzának ennél sokkal több, azonban ügyelni kell ennél is arra, hogy sokszor faragjuk, mert a baktériumok ennek a végén is szeretnek tanyázni. Emellett meg kell említenünk még a különböző púdereket, és folyékony, krémes alapozókat, hiszen ezeket is csak maximum 6 hónapig használhatnánk.

A legtöbben ennek ellenére nagyon sokszor alkalmazzák ezeket a sminkes termékeket jóval hosszabb ideig, nem is sejtve, milyen kockázatoknak teszik ki magukat. A lejárt szemfestékek ugyanis allergiás reakcióként duzzanatot, pírt válthatnak ki a szem környékén, rosszabb esetben pedig akár kötőhártya-gyulladás is lehet a dologból.  

Ha folyamatos viszketést, könnyezést és duzzanatot érzékelünk szemeink körül, akkor ideje lenne kézbe venni sminkfelszerelésünket, és alaposan megvizsgálni, hogy miket dobjunk ki. Természetesen a szemmel kapcsolatos problémák sajnos nem mindig vezethetők erre vissza, de ha a legnagyobb odafigyeléssel kezeljük a nap, mint nap használt kozmetikumokat, akkor talán megelőzhetünk pár bajt.

A szemmel kapcsolatos másik, nem elhanyagolható probléma, amikor a szem alsó duzzanata állandó, illetve ami még a látást is befolyásolja, az a felső szemhéj csüngése. Ezek a gondok vagy öröklés folyamán, vagy az idősödéssel, esetleg a rossz életvitellel köthetők össze, tehát nem szabad összekevernünk a fent leírt, duzzanatos jelekkel. Éppen ezért segítségként csak a felső és/vagy alsó szemhéjplasztika kerülhet szóba, mely beavatkozások után ismét fiatalos szempárral nézhetünk a világra, és újra csak arra kell figyelnünk, hogy megfelelő szemfestéket alkalmazzunk.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Bajlódás a sminkeléssel

Egy nő életében a sminkelésnek központi szerepe van, legyen az egy hétköznapi, egy partira való vagy egy elegáns smink. Ilyenkor amellett, hogy az adott programhoz, évszakhoz vagy ruhához igazítva sminkeljük magunkat, mindig belevisszük saját stílusunkat, egyéniségünket, és ez bizony nagyon sokat elárulhat rólunk.

Nem mindegy, hogy milyen sminket hordunk egy esküvőn – főleg, ha a saját nagy napunkról van szó -, egy éttermi vacsoránál, színházban vagy éppen egy éjszakai buliban. Viszont vannak alapvető vonások, melyeket mindig standard mozdulatokként felviszünk arcunkra. De mi van akkor, ha hiába ügyesek kezeink a szemceruzával vagy tussal, mégis szinte egyből tönkremegy a remekmű?

Ilyen eset nem csak akkor fordulhat elő, amikor elkezdünk sírni, és hamar lefolyik a sminkünk, hanem bizony akkor is, ha problémánk van felső szemhéjainkkal. A lecsüngő szemhéj ugyanis rálóg szemünk kifestett részére, ezzel nagyon hamar előidézi azt a tipikus és utálatos jelenséget, amikor a festékek nagy része egy ronda csíkban gyűlik össze, és természetesen nem ott, ahol kellene. Ilyenkor ha pislogunk, nagyon csúnya kép tárul azok elé, akik éppen velünk szemben vannak. Ráadásul az összetapadt festékcsíkot ezután még nehezebb eltávolítani, mint egy sima sminklemosásnál.  

A lógó szemhéj persze nem csak ebben okoz gondot, hanem sok esetben látásunkban is zavarhat, illetve nagyon öregedő, folyton álmatagnak kinéző tekintetet is eredményez. Akinek ilyen problémája van, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnia, hiszen ezek nem csak esztétikailag, de egészségileg is negatív hatással bírhatnak tehát.

Az EstheticHungary Klinikán felső és alsó szemhéjplasztikai beavatkozást is választhatunk, illetve a kettő eljárást egyben is kérhetjük attól függően, pontosan mi a helyzet szemkörnyéki területeinkkel. A plasztikai műtét után javulhat látásunk, és könnyedén készíthetjük el tökéletes sminkünket anélkül, hogy félnünk kellene, pár perc múlva tönkremegy. Emellett egy sokkal fiatalabb tekintet fog visszanézni ránk a tükörből, mely elégedettséggel és önbizalommal tölt majd el minket. 

 

Ismerje meg jobban a szemhéjplasztikát és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/szemhejplasztika

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.