Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csüngő szemhéj

Sokan azt hiszik, hogy a plasztikai műtéteket csak azok veszik igénybe, akiknél megindult az idősödés, és ezt nem bírják elviselni. Ugyan ezzel sincs semmi baj, hiszen miért kellene beletörődnünk olyan drasztikus változásokba, melyek miatt rosszul érezzük magunkat bőrünkben? Léteznek azonban más problémák is, melyek akár már nagyon fiatal korban jelentkezhetnek, és közük sincs az idő múlásához.

A szemhéj csüngése pontosan egy olyan gond, melyet akár egyszerűen az is okozhat, hogy szimplán idősödünk, és, mint ahogy az egész testünkön, a szemünk feletti izmoknál is nyúlást, lógást tapasztalhatunk. Sajnos ez a probléma azonban akár veleszületett rendellenesség is lehet, és már igen fiatal korban gondokat okozhat.

Ilyen esetekben a szemhéjemelő izom hiányos fejlődése áll a héttérben, mely azt eredményezi, hogy a felső szemhéj akár minimális látóteret hagyva rálóg a szemre. Amennyiben nem veleszületett rendellenességről beszélünk, akkor is kialakulhat ez a probléma, ilyenkor szerzett szemhéjcsüngésről van szó. A szerzett szemhéjcsüngést okozhatja bármilyen, általános fertőzés, szemüregi probléma, de állhat a háttérben valamilyen agyi sérülés is.

Bármi is eredményezi azt, hogy a szemhéjunk zavaróan lóg, nem csak esztétikailag okoz ez problémát, hiszen nagyon sok esetben a látásunkat olyan mértékben zavarja, hogy az akár romolhat is épp emiatt. Ezt pedig mindenképpen célszerű megelőzni, hiszen még egy gonddal több lesz a nyakunkban, ha nem teszünk ellene időben.

Akármilyen okból kifolyólag szenvedünk csüngő szemhéjunktól, tökéletes és esztétikus megoldást nyújt a felső szemhéjplasztika. Az eljárás során megszabadítanak minket a felesleges, csüngő résztől, és a beavatkozást követően nem csak jobban fogunk látni majd, de üdébb is lesz tekintetünk. Arról nem is beszélve, hogy sokkal egyszerűbb lesz nők esetében a sminkelés, és akár éveket is letagadhatunk fiatalos szemeink segítségével.

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Óvatosan a szemfestékekkel!

Sajnos kevesen gondolnak rá, hogy a sminkes felszerelés között is többször kellene szortírozást csinálni, hiszen ahogy az élelmiszerek, sajnos a szemfestés kellékei is lejárnak egyszer. Márpedig az elvesztett szavatosság után nagyon nem érdemes használni őket, hiszen komoly problémákat is okozhatnak.

A legveszélyesebbek ilyen téren a szempillaspirálok és a szemceruzák, hiszen ezeket sokan akár évekig is használják. Pedig a spiráloknak körülbelül 4 hónap a szavatossági idejük, a szemceruzának ennél sokkal több, azonban ügyelni kell ennél is arra, hogy sokszor faragjuk, mert a baktériumok ennek a végén is szeretnek tanyázni. Emellett meg kell említenünk még a különböző púdereket, és folyékony, krémes alapozókat, hiszen ezeket is csak maximum 6 hónapig használhatnánk.

A legtöbben ennek ellenére nagyon sokszor alkalmazzák ezeket a sminkes termékeket jóval hosszabb ideig, nem is sejtve, milyen kockázatoknak teszik ki magukat. A lejárt szemfestékek ugyanis allergiás reakcióként duzzanatot, pírt válthatnak ki a szem környékén, rosszabb esetben pedig akár kötőhártya-gyulladás is lehet a dologból.  

Ha folyamatos viszketést, könnyezést és duzzanatot érzékelünk szemeink körül, akkor ideje lenne kézbe venni sminkfelszerelésünket, és alaposan megvizsgálni, hogy miket dobjunk ki. Természetesen a szemmel kapcsolatos problémák sajnos nem mindig vezethetők erre vissza, de ha a legnagyobb odafigyeléssel kezeljük a nap, mint nap használt kozmetikumokat, akkor talán megelőzhetünk pár bajt.

A szemmel kapcsolatos másik, nem elhanyagolható probléma, amikor a szem alsó duzzanata állandó, illetve ami még a látást is befolyásolja, az a felső szemhéj csüngése. Ezek a gondok vagy öröklés folyamán, vagy az idősödéssel, esetleg a rossz életvitellel köthetők össze, tehát nem szabad összekevernünk a fent leírt, duzzanatos jelekkel. Éppen ezért segítségként csak a felső és/vagy alsó szemhéjplasztika kerülhet szóba, mely beavatkozások után ismét fiatalos szempárral nézhetünk a világra, és újra csak arra kell figyelnünk, hogy megfelelő szemfestéket alkalmazzunk.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.