Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Duzzadt szemek

Olyan sok külső hatásnak vagyunk kitéve, hogy manapság már szinte mindenki allergiás valamire. Sőt, ha még soha életünkben nem voltunk azok, akkor is előbb vagy utóbb, de előjönnek az allergiás tünetek. Orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés kezdi megkeseríteni mindennapjainkat, de sokaknál még aggasztóbb tünetek is előfordulhatnak.

Ilyen lehet például a szem egész környékének felduzzadása, kipirosodása, ami nagyon kellemetlen tud lenni, és persze nem túl szép látvány. Az allergia okozta irritáció előidézi a szemhéjak ráncosodását és duzzanatát. Ez előfordulhat a levegőben szálló pollenek miatt – melyet mostanában fokozottan tapasztalhatnak majd az erre érzékenyek -, de okozhatják kozmetikumok, egyes rovarcsípések, és sajnos sokszor szemcseppel idézzük elő ezeket a tüneteket.

A nagymértékben felduzzadt szemhéjak igen kellemetlen érzést eredményeznek, és persze nem szívesen mutatkozunk ilyenkor. Ahhoz, hogy a szemdagadás csökkenjen, ki kell iktatnunk az allergiás reakciót kiváltó tényezőket, amennyire lehet. Természetesen, ha pollenekre vagyunk érzékenyek, azon mi magunk nem tudunk változtatni, csak helyi vagy tüneti kezeléseket alkalmazhatunk gondunkra. Nagyon sok gyógyszer és készítmény van már, melyek átsegítenek ezen a nehéz időszakon, és amint megszűnik a kiváltó tényező, lassan minden visszaáll eredeti mivoltába.

Sokan azonban nem csak ezekben az időszakokban szenvednek duzzadt szemhéjaktól. Sajnos a szem környékének gondjai nem minden esetben vezethetők vissza az allergiára. Az öröklött szemhéjcsüngés például nem fog elmúlni idővel, és az öregedéssel járó mély táskák sem szívódnak fel már többé. Ilyen esetekre a szemhéjplasztika jelenthet csak megoldást, melynek segítségével újra fiatalosak és nem folyamatosan fáradtnak tűnőek lesznek szemeink.  

A felső szemhéjplasztika megszűnteti a lógó, akár látásunkat is zavaró, csüngő szemhéjrészeket, az alsó szemhéjplasztika pedig eltűnteti a duzzadt, mély táskákat és a szemkörnyéki ráncokat. Van, akinek csak az egyik szükséges a szép eredményhez, de van, akinek kombináltan, mindkettő eljárás kell ahhoz, hogy tökéletes és gyönyörű szempár nézhessen újra vissza a tükörből. Ahhoz, hogy számunkra a legmegfelelőbb döntést hozzuk, segítenek az EstheticHungary Klinika ingyenes, személyes konzultációján.

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Betegségmutatók

A látószervek alatti táskák megjelenése nagyon sok apróságtól függ. Általában ez csak az idősödés során jelenik meg, hiszen ahogy öregszik az ember, anyagcseréje lelassul, és mint sok más helyen, a szemek alatt is duzzanatok jelennek meg. Azonban sajnos nem mindig ez áll a háttérben, és sok esetben más miatt, már idő előtt szembe kell néznünk a mély táskákkal.

Legtöbbször előhozza ezeket a kevés alvás és a feszített tempójú életvitel is, nem beszélve az esetlegesen túlzott mértékű alkoholfogyasztásról, vagy a helytelen táplálkozásról. De pontosan ezen okokat feltételezve sokan csak legyintenek, és próbálnak nem tudomást venni az egyre duzzadó zacskókról. Pedig ez nem csak esztétikailag jelenthet problémát, hanem bizony sokszor különböző betegség mutatója is lehet.

Táskás szemet okozhat ugyanis például a vashiány, illetve a vérszegénység, melynek következtében a szem alatti terület nem jut elég oxigénhez, emiatt alakulnak ki a duzzadt párnák. Ezen kívül egyes ételallergiától is megjelenhetnek a szem alatti duzzanatok, de sajnos okozhat ilyen jelenséget a pajzsmirigy alulműködése is. Mivel utóbbi esetben a szervezetünkben lévő szövetek vizet tartanak vissza, így hamar mutatkoznak a szemek alatti táskák is.

A fent felsorolt esetekben fontos, hogy orvosi segítséget kérjünk ahhoz, hogy problémáink megoldódjanak. Sokszor elegendő életmódunkat megváltoztatni, de súlyosabb helyzetekben akár hormonos kezelésekre is szorulhatunk attól függően, milyen betegség áll a táskás szemek hátterében.

Amennyiben a duzzanatok nem tűnnek el, vagy olyan párnákról beszélünk, melyek inkább az idősödéshez köthetőek, akkor sem kell beletörődnünk, hogy ezentúl már mély táskákat kell elviselnünk. Az esztétikai gondunkra tökéletes megoldást nyújt az alsó szemhéjplasztika, mely eljárást követően újra fiatalos, duzzanatmentes és ránctalan szemek fognak visszanézni ránk a tükörből. Az EstheticHungary Klinikán személyre szabottan ajánlják egyéni problémától függően mind a felső, mind pedig az alsó szemhéjplasztikai beavatkozásokat, illetve több esetben a kettő együttes alkalmazása hozza el a kívánt eredményt. A műtétek után tökéletesen fiatalos tekintetet tudhatunk újra magunkénak.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Óvatosan a szemfestékekkel!

Sajnos kevesen gondolnak rá, hogy a sminkes felszerelés között is többször kellene szortírozást csinálni, hiszen ahogy az élelmiszerek, sajnos a szemfestés kellékei is lejárnak egyszer. Márpedig az elvesztett szavatosság után nagyon nem érdemes használni őket, hiszen komoly problémákat is okozhatnak.

A legveszélyesebbek ilyen téren a szempillaspirálok és a szemceruzák, hiszen ezeket sokan akár évekig is használják. Pedig a spiráloknak körülbelül 4 hónap a szavatossági idejük, a szemceruzának ennél sokkal több, azonban ügyelni kell ennél is arra, hogy sokszor faragjuk, mert a baktériumok ennek a végén is szeretnek tanyázni. Emellett meg kell említenünk még a különböző púdereket, és folyékony, krémes alapozókat, hiszen ezeket is csak maximum 6 hónapig használhatnánk.

A legtöbben ennek ellenére nagyon sokszor alkalmazzák ezeket a sminkes termékeket jóval hosszabb ideig, nem is sejtve, milyen kockázatoknak teszik ki magukat. A lejárt szemfestékek ugyanis allergiás reakcióként duzzanatot, pírt válthatnak ki a szem környékén, rosszabb esetben pedig akár kötőhártya-gyulladás is lehet a dologból.  

Ha folyamatos viszketést, könnyezést és duzzanatot érzékelünk szemeink körül, akkor ideje lenne kézbe venni sminkfelszerelésünket, és alaposan megvizsgálni, hogy miket dobjunk ki. Természetesen a szemmel kapcsolatos problémák sajnos nem mindig vezethetők erre vissza, de ha a legnagyobb odafigyeléssel kezeljük a nap, mint nap használt kozmetikumokat, akkor talán megelőzhetünk pár bajt.

A szemmel kapcsolatos másik, nem elhanyagolható probléma, amikor a szem alsó duzzanata állandó, illetve ami még a látást is befolyásolja, az a felső szemhéj csüngése. Ezek a gondok vagy öröklés folyamán, vagy az idősödéssel, esetleg a rossz életvitellel köthetők össze, tehát nem szabad összekevernünk a fent leírt, duzzanatos jelekkel. Éppen ezért segítségként csak a felső és/vagy alsó szemhéjplasztika kerülhet szóba, mely beavatkozások után ismét fiatalos szempárral nézhetünk a világra, és újra csak arra kell figyelnünk, hogy megfelelő szemfestéket alkalmazzunk.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Karikákkal ébredés

Szemeink környéke az egyik legérzékenyebb részünk, hiszen mindenféle apróság meglátszódik rajta. A kevés alvás, a sok stressz, az alkoholfogyasztás vagy éppen anyagcserénk gondja mind okozhatnak duzzanatot a szemek körül. És nincs is nehezebb annál, mint a sötét karikákat és a súlyos táskákat eltűntetni.

Sőt, sokszor nem is lehet ezeket a semmibe varázsolni, éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk életmódunkra annak érdekében, hogy a fent említett okok közül legalább egyet-egyet kiiktassunk. Ha valaki folyamatosan duzzadt szemekkel ébred, akkor át kell gondolnia, hogy mi tükröződhet a felszínen, és nem árt az sem, ha bevet néhány praktikát, hátha kicsit tudja orvosolni velük a problémát.

Amikor alvás közben sokszor bedagad a szemünk környéke, akkor előfordulhat az is, hogy ezt az éjszaka során összegyűlt folyadék okozza. Amennyiben ez eredményezheti gondunkat, akkor nincs más teendőnk, mint kissé magasabb vagy több párnán aludni. Természetesen olyan keretek között kell megemelni fejünk helyét, hogy az még ne legyen kényelmetlen, és ne zavarjon minket az alvásban.

Ez a trükk tehát elősegítheti, hogy ne dagadt szemekkel keljünk fel, azonban természetesen nem tud megoldani minden problémát. Az is előfordulhat ugyanis, hogy a szem táskásodása nem más, mint az öregedés sokatmondó jele. Bizony ez is személyenként eltérő időben és módon mutatkozik meg, de ahogy a cikk elején már említettem, az életvitel is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idősödés akár túl korán elérjen minket.

Az alsó szemhéjplasztika képes megoldani mindazok problémáját, akiknek napszaktól függetlenül, mindig mély táskák duzzadnak szemeik alatt. Ez az eljárás ugyanis eltűnteti a szem körül kialakult bőrfelesleget, ezáltal megszűnteti a szarkalábakat és a duzzadt táskákat is. Szemeink így újra fiatalosak lesznek, és nem kell már félnünk attól, mint fogunk látni reggel a tükörben.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Le a konyhasóval!

A mindennapi életben szinte elkerülhetetlen, hogy több só kerüljön a szervezetünkbe, mint amennyi a megfelelő mennyiség lenne. És mennyi is a megfelelő mennyiség? Naponta maximum egy teáskanálnyi. Ám akkor is ki vagyunk téve az ennél több só elfogyasztásának, ha mi magunk nem sózzuk saját ételeinket.

A só ugyanis nagy mennyiségben jelen van mindenféle péksüteményben, füstölt húsokban, leveskockákban, és persze az olyan finomságokban is, mint a chips, ropi, különböző sajtok, kolbászok és sütemények. Így nagyon nehéz kordában tartani a bevitt mennyiséget, ezért nem árt tudni, mit is okoz, ha túl sok sós ételt eszünk meg.

Azáltal, hogy szabályozzák a testfolyadékok nyomását, a só alkotóelemei felelősek azért, hogy sejtjeink ne legyenek petyhüdtek és ernyedtek, hanem feszesek. De emellett a só sajnos képes megkötni a vizet is sejtjeinkben, így felelős a szervezetünk vízháztartásáért is. Aki amellett, hogy rendszeresen eszik sós ételeket, még saját konyhájában is túlzott mennyiségben használja a sót, az komoly károknak teszi ki szervezetét, hiszen a só több szervet megterhel, köztük a szívet és a veséket is. A szövetekben megkötött víz gyakran vezethet ödéma és duzzanatok kialakulásához, ami főként a végtagokon és az arcon látszódik meg.

Aki ilyen problémát észlel magán, az sürgősen változtassa meg sózási szokásait, és inkább ízesítse ételeit olyan fűszerekkel, mint a petrezselyem vagy a kakukkfű, illetve használhat mustárt vagy ecetet is. Emellett fogyasszon sokkal több zöldséget, gyümölcsöt, halat és szárnyasokat, természetesen hozzáadott só nélkül.

 Az arcon előforduló duzzanatok – leggyakrabban a szemkörnyékiek - az egyik legláthatóbb jelei a fent leírtaknak. Nem szabad összetéveszteni azonban a szemhéjak más okból eredő petyhüdtségével ezt. Az ugyanis kialakulhat az idősödés során, illetve öröklött gond is lehet. Aki csüngő szemhéjat lát a tükörben, annak tehát a só megvonása nem fogja megoldani problémáját.

A lógó szemhéj sajnos nem csak esztétikailag zavarhatja az embert, hanem bizony a normális látást is akadályozza, ezzel folyamatosan rontva szemünket. Éppen ezért érdemes szakértő kezek alá feküdni ezzel a problémával, hiszen egy szemhéjplasztikai beavatkozás után nem csak külsőnk változik meg jó irányba, és fiatalosabb arcunk lesz, hanem látásunk is javulhat.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.