A látószervek alatti táskák megjelenése nagyon sok apróságtól függ. Általában ez csak az idősödés során jelenik meg, hiszen ahogy öregszik az ember, anyagcseréje lelassul, és mint sok más helyen, a szemek alatt is duzzanatok jelennek meg. Azonban sajnos nem mindig ez áll a háttérben, és sok esetben más miatt, már idő előtt szembe kell néznünk a mély táskákkal.

Legtöbbször előhozza ezeket a kevés alvás és a feszített tempójú életvitel is, nem beszélve az esetlegesen túlzott mértékű alkoholfogyasztásról, vagy a helytelen táplálkozásról. De pontosan ezen okokat feltételezve sokan csak legyintenek, és próbálnak nem tudomást venni az egyre duzzadó zacskókról. Pedig ez nem csak esztétikailag jelenthet problémát, hanem bizony sokszor különböző betegség mutatója is lehet.

Táskás szemet okozhat ugyanis például a vashiány, illetve a vérszegénység, melynek következtében a szem alatti terület nem jut elég oxigénhez, emiatt alakulnak ki a duzzadt párnák. Ezen kívül egyes ételallergiától is megjelenhetnek a szem alatti duzzanatok, de sajnos okozhat ilyen jelenséget a pajzsmirigy alulműködése is. Mivel utóbbi esetben a szervezetünkben lévő szövetek vizet tartanak vissza, így hamar mutatkoznak a szemek alatti táskák is.

A fent felsorolt esetekben fontos, hogy orvosi segítséget kérjünk ahhoz, hogy problémáink megoldódjanak. Sokszor elegendő életmódunkat megváltoztatni, de súlyosabb helyzetekben akár hormonos kezelésekre is szorulhatunk attól függően, milyen betegség áll a táskás szemek hátterében.

Amennyiben a duzzanatok nem tűnnek el, vagy olyan párnákról beszélünk, melyek inkább az idősödéshez köthetőek, akkor sem kell beletörődnünk, hogy ezentúl már mély táskákat kell elviselnünk. Az esztétikai gondunkra tökéletes megoldást nyújt az alsó szemhéjplasztika, mely eljárást követően újra fiatalos, duzzanatmentes és ránctalan szemek fognak visszanézni ránk a tükörből. Az EstheticHungary Klinikán személyre szabottan ajánlják egyéni problémától függően mind a felső, mind pedig az alsó szemhéjplasztikai beavatkozásokat, illetve több esetben a kettő együttes alkalmazása hozza el a kívánt eredményt. A műtétek után tökéletesen fiatalos tekintetet tudhatunk újra magunkénak.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/