Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mézédes délutánok

Ahogy egyre jobban hűvösödnek a nappalok, és hosszabbodnak a sötét órák, mindenkinek előkerülnek otthon azok a kellékek, melyek melegebbé, szebbé és persze meghittebbé varázsolják a hideg mindennapokat. Egy forró tea, egy kis fahéjillat vagy a méz csábítása mindenkit feldobhat egy hosszú, átfázós nap után.

A méz azonban túlságosan is sokoldalú ahhoz, hogy csak a teánkat tegyük vele édesebbé! Persze a fogyasztása is rendkívül egészséges, ennek ellenére most olyan külső alkalmazását ismerhetjük meg, mely előnyös lehet mindazok számára, akik szeretik kényeztetni arcbőrüket.

Attól függően, hogy éppen zsírosabb vagy szárazabb a bőrünk, más-más összetevőkkel kell kiegészíteni a méz csodás hatását. Ha a zsírosabb típushoz tartozunk, akkor egy mokkáskanálnyi élesztővel és pici tejszínnel összekeverve varázsol nekünk ápolt arcbőrt, ha viszont inkább szárazabb a kelleténél bőrünk, akkor magas zsírtartalmú tejfölt adjunk a mézhez, és azt vigyük fel arcunkra.

A leggyorsabb használathoz azonban nem kell tennünk semmi mást, csak magát a mézet felvinnünk vékonyan bőrünkre. Mint az összes többi lehetőségnél, ennél is langyos vízzel kell leöblíteni arcunkat. Ne ijedjünk meg, serkentő hatása miatt okozhat egy kis pirosodást, de ez hamar el fog tűnni. Helyében puha, bársonyos bőr marad majd.

De mit érnek az ilyen csodaszerek, ha már elkezdtek uralkodni rajtunk a makacsabbnál makacsabb ráncok? Sajnos az idősödés jeleit maximum hátráltatni tudjuk, de amint átveszik a hatalmat, akkor már hiába kenegetjük bármivel arcunkat.

Az arc ráncosodásának eltűntetésére a szálbehúzásos arcfiatalítás a legjobb és legeredményesebb megoldás. Nem csak éveket fogunk fiatalodni hatására, hanem mindezt teljesen természetes módon kaphatjuk meg, hiszen a behúzott szálak folyamatos felszívódásukkal saját bőrregenerációs folyamatokat indítanak el. Ráadásul az eredmény tartós, és hosszú időn keresztül tényleg csak kedvtelésből kell majd törődnünk azzal, hogy mivel kényeztessük arcbőrünket.  

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Megérett a meggy

Aki még nem áll a ráncosodás kapujában, és nincsenek visszafordíthatatlan, makacs és egyre mélyülő redői, annak ajánlatos még olyan praktikákkal kényeztetni arcbőrét, melyek kissé késleltetni is tudják talán az említett időszakot.

Természetesen minden évszakban oda kell figyelnünk bőrünk állapotára, hiszen mindig vannak olyan külső tényezők, melyek károsan hatnak rá, de a nyár mindenképp szerencsés olyan szempontból, hogy friss gyümölcsöket tudunk ehhez használni.

Mivel éppen most érik a meggy, ezért egy olyan arcpakolással ismerkedünk meg, melyhez nem is kell más, csak ez a fanyar gyümölcs. Nagyon egyszerű az elkészítése, hiszen tényleg csak egy maréknyi meggyre van szükségünk, melyeket először ki kell magoznunk, majd ezután kanállal jól össze kell nyomkodnunk. A kapott pépes anyagot vigyük fel arcunkra, majd hagyjuk rajta legalább 10-15 percig. Ezután langyos vízzel öblítsük le, és már ki is pipálhatjuk a napi arcápolásunkat. Ez az arcpakolás nagyon ajánlott zsíros bőr esetén, mert a meggynek pórusösszehúzó hatása van. Emellett teljesen felfrissül tőle arcbőrünk, üde és élettel teli lesz.

Ha kicsit is merészek vagyunk, és kipróbálunk pár ilyen otthoni praktikát, akkor az eredmény magáért fog beszélni. Arcbőrünk mindenképp hálás lesz a törődésért. Természetesen mindenkinél eljön aztán az idő, amit a cikk elején már említettünk, de senkinek sem mindegy, hogy ez mikor következik be. A sok stressz, a helytelen életmód és még rengeteg más tényező ugyanis könnyen egyesítik erejüket ahhoz, hogy az öregedés folyamata idő előtt meginduljon. Amennyiben viszont hagyunk időt néha arra magunknak, hogy egy kis relaxáció közben frissebbnél frissebb pakolásokat próbáljunk ki, kicsit be tudjuk húzni a féket az idő kerekei előtt.

Akármikor köszönt is be a ráncosodás egyre jobban szembeötlő folyamata, mindenkit érzékenyen érint. Sokan nem is tudnak kibékülni ezzel, de igazság szerint nem is kell. Miért is kéne? Hiszen ma már olyan tökéletes megoldások léteznek az idő visszafordítására, melyek nem csak esztétikus eredményt adnak, hanem teljes elégedettséget és visszanyert fiatalságot is. Ilyen például a szálbehúzásos arcfiatalítás, melynek során ráadásul saját bőrregeneráció indul el, teljesen üdévé varázsolva arcunkat, hosszú távon.

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Zsíros, mégis száraz?

Általában mindenkinek megvan a saját arcbőrtípusa, legyen szó a szárazabb, vagy a könnyen zsírosodó bőrfelületről. Azonban sokan nem sorolhatóak be igazán egyikbe sem, ez pedig nem más, mint a vegyes bőr. De mi is ez pontosan?

A kozmetikumok kiválasztásánál nem mindegy, hogy milyen fajtát veszünk meg magunknak, ezért érdemes odafigyelni, mi van ráírva a termékekre. A száraz és a zsíros bőrre más-más összetevők hatnak pozitívan, ezért az otthoni pakolásokkal is óvatosan kell bánni, és a nekünk megfelelőt alkalmazni. Vegyes bőrnél egy kicsit nehezebb helyzetben vagyunk, hiszen ilyenkor a homlokunk, az orrunk és az állunk vonalában zsírosabb a bőrfelület, a többi részen pedig inkább száraz.

Tökéletes otthoni pakolás lehet az ilyen típusú bőrre a rózsás arcpakolás, amihez egyenlő arányban kell összekevernünk egy kis mézet, joghurtot és rózsavizet. Ezt a kencét egyenletesen vigyük fel bőrünkre, majd hagyjuk rajta 20 percig, és langyos vízzel mossuk le. Ez a pakolás segít összhangba hozni arcunk zsírosabb és szárazabb bőrfelületét, ezáltal mindkét részt ápolja, frissíti és hidratálja.

Van azonban egy makacs és idővel mindenkit érintő probléma, mely nem függ attól, kinek milyen a bőrtípusa, ez nem más, mint a ráncosodás. Késleltetni ugyan tudjuk helyes életmód fenntartásával, illetve különböző arcápolásokkal – a fent említett módszert is beleértve -, de sajnos sokaknál már idő előtt megjelennek és mélyülnek egyre jobban az öregítő redők.

Ilyenkor sem szabad elkeserednünk, hiszen léteznek már olyan eljárások, melyek tökéletesen megoldják arcunk visszafiatalítását. Ilyen például a szálbehúzásos arcfiatalítás, ami ráadásul bőrünk saját regenerációját indítja be, biztosítva ezzel azt, hogy arcunk feszes és újra fiatal lehessen. Ez a hatás ráadásul akár két éven keresztül is kitart.

Mivel arcunk az egyik legfontosabb része kinézetünknek, ezért nem véletlen, hogy talán ezzel a részlettel törődünk a legtöbbet, és bizony szeretnénk, hogy minél jobb állapotban legyen. Éppen ezért, ha már más megoldások – kencék és kozmetikumok – nem segítenek, érdemes belevágnunk az említett szépészeti eljárásba, hogy saját magunknak is, és a külvilágnak is megfelelhessünk. Utóbbit ugyanis csak akkor érhetjük el, ha az előbbi már ki van pipálva.

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Kefires arcpakolások

A kefir egy olyan finomság, mely kimondottan egészséges szervezetünknek. Amellett, hogy könnyed lágyságával, frissítő ízével feldobja a napunkat, bizony nem csak akkor jeleskedik pozitív hatásokkal, amikor elfogyasztjuk. Most megismerhetünk néhány arcpakolást, melyeknek alapját a kefir képezi.

Amennyiben zsírosabb a bőrünk, jót tesz neki, ha egy pohár kefirhez almát reszelünk. Ugyancsak jó hatással van a zsírosodó bőrre, ha citromot facsarunk kefirünkhöz. Mindkét esetben hagyjuk hatni a pakolást egy bő negyed órát, majd langyos vízzel öblítsük le.

Ha mézet keverünk össze egy kis pohárnyi kefirrel, az nem csak puhítja arcbőrünket, hanem az apróbb ráncokat is képes kisimítani. Érzékeny bőrünket pedig megnyugtatja, ha sűrű krémet keverünk ki kefirből és zablisztből, majd ezt felkenve hagyjuk megszáradni arcunkon. Ezt követően meleg vizes vattával, körkörös mozdulatokkal mossuk le finoman kencénket.

Egy érettebb körte megpucolt húsát nyomjunk pépessé, és keverjünk bele kefirt úgy, hogy a massza könnyen felvihető legyen arcbőrünkre. Ezzel a pakolással amellett, hogy a körte hatóanyagai összehúzzák bőrünket, azt is elérjük, hogy az elhalt hámsejtektől arcunk megszabadul, megtisztul.

Mivel mindenkinek más a bőrtípusa, ezért nagyon személyfüggő az is, kinek mi segít arca ápolásában. Egy dolog azonban mindenkit érint előbb vagy utóbb, ez pedig nem más, mint a ráncosodás. Természetesen ebben a témában is vannak szerencsésebbek, akiknek rugalmas bőrük némi odafigyeléssel sokáig húzza ráncok nélkül, de egyszer mindenkit elérnek az idősödés kellemetlen velejárói.

Akár elfogadható időben, akár korábban jelennek meg a mélyülő redők, senki nem szereti felfedezni az egyre jobban látszódó ráncokat magán. Nem kell azonban beletörődnünk ebbe az állapotba, hiszen több esztétikai eljárás is segítséget nyújthat az öregedés visszafordításában. Az arcunk tekintetében az egyik legtökéletesebb megoldást a szálbehúzásos arcfiatalítás jelenti, hiszen itt a bőrünk saját regenerációját indítják be, emellett pedig igencsak hosszú távú eredményt is ad.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szálbehúzásos arcfiatalításról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Élesztős pakolások

A következő összetevő egy igencsak komplex segítségnyújtó lehet bőrünk regenerálásához. Akár különböző problémákra megoldást jelenthet, több korosztálynak is. Ugyanis attól függően, ki hány éves, más-más bajjal kell megküzdenie arcbőrét illetően, a pattanásos gondoktól kezdve, a zsíros bőrön át, az egyre mélyülő ráncokig.

Mivel az élesztő B-vitaminokban nagyon gazdag, így bőrregeneráló hatása magas fokú. Emellett állaga miatt tökéletes az arc radírozására is, tehát, aki pattanásos, mitesszeres, zsíros bőrrel küszködik, annak kifogástalan megoldást nyújthat arctisztítás közben. Ha erre a célra használjuk, akkor előző jótékonysága mellett még az elhalt hámrétegeket is leszedi arcunkról.

Tökéletes arcsimító pakolás készíthető belőle, ha 20 gramm összemorzsolt élesztőhöz hozzáadunk egy evőkanál mézet és két evőkanál tejszínt is. A sűrű masszát vigyük fel megtisztított, nedves arcunkra, majd 20 percnyi hatóidő után, langyos vízzel mossuk le. Bőrünk nem csak puha lesz, hanem a még épphogy ráncosodó arcunkat ki is simítja.

Hasonló eredményt érhetünk el, ha az élesztőhöz egy-egy evőkanálnyi joghurtot és mézet keverünk, teszünk hozzá pici citromlevet és egy tojásfehérjét. A kapott egyveleget a fentihez hasonló módon vigyük fel arcbőrünkre, és ezt is körülbelül 20 perc után mossuk le. A hatás ebben az esetben is felemelő lesz.

Természetesen a mélyebb ráncokra ez a megoldás már nem lesz elegendő. Amennyiben valakit hamarabb utolért az egyre karakteresebb redők átka, vagy egyszerűen nem képes elfogadni, hogy az idő kereke bizony gyorsan forog, akkor komolyabb megoldás után kell néznie.

Az EstheticHungary Klinika több fiatalító beavatkozással várja a szépülni vágyókat, többek között az arc tökéletes kisimulását eredményező, szálbehúzásos arcfiatalítással is. Ez az eljárás nem csak gyors, de hatását folyamatosan láthatjuk kifejlődni, mely aztán akár két évig is ránctalanná, üdévé varázsolhatja arcunkat. 

 

Keresse fel az EstheticHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a különböző fiatalító eljárásokról:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.