Aki még nem áll a ráncosodás kapujában, és nincsenek visszafordíthatatlan, makacs és egyre mélyülő redői, annak ajánlatos még olyan praktikákkal kényeztetni arcbőrét, melyek kissé késleltetni is tudják talán az említett időszakot.

Természetesen minden évszakban oda kell figyelnünk bőrünk állapotára, hiszen mindig vannak olyan külső tényezők, melyek károsan hatnak rá, de a nyár mindenképp szerencsés olyan szempontból, hogy friss gyümölcsöket tudunk ehhez használni.

Mivel éppen most érik a meggy, ezért egy olyan arcpakolással ismerkedünk meg, melyhez nem is kell más, csak ez a fanyar gyümölcs. Nagyon egyszerű az elkészítése, hiszen tényleg csak egy maréknyi meggyre van szükségünk, melyeket először ki kell magoznunk, majd ezután kanállal jól össze kell nyomkodnunk. A kapott pépes anyagot vigyük fel arcunkra, majd hagyjuk rajta legalább 10-15 percig. Ezután langyos vízzel öblítsük le, és már ki is pipálhatjuk a napi arcápolásunkat. Ez az arcpakolás nagyon ajánlott zsíros bőr esetén, mert a meggynek pórusösszehúzó hatása van. Emellett teljesen felfrissül tőle arcbőrünk, üde és élettel teli lesz.

Ha kicsit is merészek vagyunk, és kipróbálunk pár ilyen otthoni praktikát, akkor az eredmény magáért fog beszélni. Arcbőrünk mindenképp hálás lesz a törődésért. Természetesen mindenkinél eljön aztán az idő, amit a cikk elején már említettünk, de senkinek sem mindegy, hogy ez mikor következik be. A sok stressz, a helytelen életmód és még rengeteg más tényező ugyanis könnyen egyesítik erejüket ahhoz, hogy az öregedés folyamata idő előtt meginduljon. Amennyiben viszont hagyunk időt néha arra magunknak, hogy egy kis relaxáció közben frissebbnél frissebb pakolásokat próbáljunk ki, kicsit be tudjuk húzni a féket az idő kerekei előtt.

Akármikor köszönt is be a ráncosodás egyre jobban szembeötlő folyamata, mindenkit érzékenyen érint. Sokan nem is tudnak kibékülni ezzel, de igazság szerint nem is kell. Miért is kéne? Hiszen ma már olyan tökéletes megoldások léteznek az idő visszafordítására, melyek nem csak esztétikus eredményt adnak, hanem teljes elégedettséget és visszanyert fiatalságot is. Ilyen például a szálbehúzásos arcfiatalítás, melynek során ráadásul saját bőrregeneráció indul el, teljesen üdévé varázsolva arcunkat, hosszú távon.

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu