Már beszéltünk arról korábban, hogy a téli időszakban mennyire sok káros hatás éri bőrünket, és arról is, hogy több dolgot ilyenkor máshogy kell csinálnunk ahhoz, hogy minden rendben legyen. Most megismerhetünk 4 módszert, melyek betartásával nem kell félnünk a hideg levegő ártalmaitól.

1. Cseréljük ki a sima testápolónkat / arcápolónkat arckrémre:

Mint ahogyan ruhatárunkat is kicseréljük télen, érdemes így tenni a különböző kozmetikumok terén is. A testápolókkal ellentétben ugyanis az arckrémek sokkal inkább hidratálnak, és egy olyan védőréteget képeznek bőrünkön, mely meggátolja az arcbőr vízveszteségét, ezen felül megóvja arcunkat a hideg széltől és jeges levegőtől.

2. Fogjuk rövidre a zuhanyozás idejét:

Akármennyire is jól esik a nagy hidegekben egy hosszú, forró fürdő, vagy zuhany, sajnos ezek nem tesznek jót bőrünknek, hiszen nagyon kiszárítják. Inkább vegyünk egy gyorsabb, langyos zuhanyt, és még ilyenkor is érdemes ezt követően bekenni magunkat tetőtől talpig hidratálóval, így már teljesen biztosak lehetünk a dolgunkban.

3. Ne hagyjuk ki a napvédőket:

Attól még, hogy télen nem süt úgy a nap, mint nyáron, nagyon fontos használni olyan kozmetikumokat, melyek ebben az időszakban is védik bőrünket a sugaraktól. Könnyű dolgunk van ezzel kapcsolatban, hiszen már léteznek olyan arckrémek, melyek egyben napvédők is.

4. Tartsuk magunkat távol a negatív dolgoktól:

Általában télen sokkal inkább elengedjük magunkat a dorbézolás terén. Az ünnepek is magukban hordozzák a sok nehéz ételt, és a januári estéken is jól tud esni egy-egy pohár bor. Azonban nagyon fontos mértéket tartani mindebben. Ne igyunk sok alkoholt, táplálkozzunk egészségesen és legyen meg minden nap a kiadós alvás! Ezen kívül fontos odafigyelni a stresszre is, hiszen szintén káros hatással lehet bőrünkre.

Ha a fent leírtakat betartjuk, nagymértékben segítjük arcbőrünket, nehogy a hideg kikezdhesse, így gátoljuk a bőr kiszáradását és öregedését. Természetesen a mindenkit utolérő idősödést ezzel nem tudjuk megállítani, így ha valakit zavarnak az évek miatti – vagy a helytelen életmód miatt kialakult – ráncok, annak nem elég krémeket használni. Az EstheticHungary Klinika számos olyan plasztikai eljárással várja a fiatalodni vágyókat, melyek természetes és tartós eredményt adnak. Ilyen például a szálbehúzásos arcfiatalítás, mely tökéletes üdeséggel vértezi fel arcunkat.

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/5-ways-to-prepare-your-skin-for-winter.20118/

 

Keresse fel az EstheticHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson szolgáltatásairól:

http://esthetichungary.hu/