Közelít az időszak, amikor mindenki el tud bújni a vastagabbnál vastagabb pulcsik és nadrágok alá, azonban nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy ennek is egyszer megint vége lesz, és akkor ott ül majd nyakunkon a baj, hogy ismét le kell fogynunk. Sőt, nem szabad mindig a ruhák mögé bújni, hiszen azok sem takarnak el mindent…

Sokan küzdenek ezzel az effektussal, hogy télen felszednek jó pár kilót, amivel aztán küszködhetnek, amikor beköszönt megint a tavasz, hogy nyárra jobban nézzenek ki. Nem csoda, hiszen ilyenkor sokkal több nehéz ételt eszünk, nem beszélve az ünnepi időszakokról, amikor még zöld utat is adunk magunknak a faláshoz. A kevesebb zöldség és gyümölcs, illetve a több laktató, zsírosabb étel fogyasztása természetes, hogy megteszi együttes hatását.

Próbáljunk tehát odafigyelni őszi és téli étrendünkre, és mindenből csak keveset engedjünk meg magunknak ahhoz, hogy ne kelljen majd szenvednünk. Nem csak azért, mert ez tavasszal majd nagyon rossz lesz, hanem azért is, mert a jojó effektus egy idő után már nem csak a zsírpárnákon, hanem a bőrünkön is meg fog látszódni. A hízások utáni drasztikus fogyás ugyanis egyrészt kinyúlt bőrréteget hagyhat maga után, másrészt pedig az anyagcsere zavarai miatt bőröregedést is okozhat.

Mindenképpen ajánlatos tehát az, hogy a hidegebb hónapokban se engedjük el magunkat, mert ha nem figyelünk, egy ördögi kör rabjai leszünk, melynek főként kinézetünk issza majd meg a levét, és most nem a zsírpárnákon van a hangsúly, hanem a bőr állagán, öregedésén, kinézetén.

Aki nem tudja beállítani az arany középutat, vagy ha már sikerült neki, viszont maradandó látszatja van az eddigi életmódjának, annak segítségére lehetnek olyan plasztikai eljárások, mint a nagy bőrfelesleg eltávolítása, vagy a ráncos bőr elleni kezelések. Viszont ha jót akarunk magunknak, nem elég ezeket elvégeztetni testünkön, hanem ezek után is oda kell figyelnünk arra, hogy életmódunkkal segítsük kinézetünket, hogy olyan maradhasson, amilyennek az esztétikai beavatkozások után látjuk.

 

Tudjon meg többet az EstheticHungary Klinikán végzett szépészeti eljárásokról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu