Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Le a konyhasóval!

A mindennapi életben szinte elkerülhetetlen, hogy több só kerüljön a szervezetünkbe, mint amennyi a megfelelő mennyiség lenne. És mennyi is a megfelelő mennyiség? Naponta maximum egy teáskanálnyi. Ám akkor is ki vagyunk téve az ennél több só elfogyasztásának, ha mi magunk nem sózzuk saját ételeinket.

A só ugyanis nagy mennyiségben jelen van mindenféle péksüteményben, füstölt húsokban, leveskockákban, és persze az olyan finomságokban is, mint a chips, ropi, különböző sajtok, kolbászok és sütemények. Így nagyon nehéz kordában tartani a bevitt mennyiséget, ezért nem árt tudni, mit is okoz, ha túl sok sós ételt eszünk meg.

Azáltal, hogy szabályozzák a testfolyadékok nyomását, a só alkotóelemei felelősek azért, hogy sejtjeink ne legyenek petyhüdtek és ernyedtek, hanem feszesek. De emellett a só sajnos képes megkötni a vizet is sejtjeinkben, így felelős a szervezetünk vízháztartásáért is. Aki amellett, hogy rendszeresen eszik sós ételeket, még saját konyhájában is túlzott mennyiségben használja a sót, az komoly károknak teszi ki szervezetét, hiszen a só több szervet megterhel, köztük a szívet és a veséket is. A szövetekben megkötött víz gyakran vezethet ödéma és duzzanatok kialakulásához, ami főként a végtagokon és az arcon látszódik meg.

Aki ilyen problémát észlel magán, az sürgősen változtassa meg sózási szokásait, és inkább ízesítse ételeit olyan fűszerekkel, mint a petrezselyem vagy a kakukkfű, illetve használhat mustárt vagy ecetet is. Emellett fogyasszon sokkal több zöldséget, gyümölcsöt, halat és szárnyasokat, természetesen hozzáadott só nélkül.

 Az arcon előforduló duzzanatok – leggyakrabban a szemkörnyékiek - az egyik legláthatóbb jelei a fent leírtaknak. Nem szabad összetéveszteni azonban a szemhéjak más okból eredő petyhüdtségével ezt. Az ugyanis kialakulhat az idősödés során, illetve öröklött gond is lehet. Aki csüngő szemhéjat lát a tükörben, annak tehát a só megvonása nem fogja megoldani problémáját.

A lógó szemhéj sajnos nem csak esztétikailag zavarhatja az embert, hanem bizony a normális látást is akadályozza, ezzel folyamatosan rontva szemünket. Éppen ezért érdemes szakértő kezek alá feküdni ezzel a problémával, hiszen egy szemhéjplasztikai beavatkozás után nem csak külsőnk változik meg jó irányba, és fiatalosabb arcunk lesz, hanem látásunk is javulhat.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Fáradt szemek

A fáradt, duzzadt, petyhüdt szemhéjat nagyon sok minden eredményezheti. Sokaknál sajnos olyan szemhéjlógásról beszélünk, mely öröklött jellegű, de természetesen ez a csüngés egy természetes öregedési folyamat is lehet. De mi van akkor, ha a szemhéjunk nem is lóg, hanem inkább duzzadt, és emiatt takarja szemünk egy részét?

Ilyen esetekben tényleg számos ok állhat a háttérben. Kialakulhat ugyanis például a túlzott alkoholfogyasztástól, de előjöhet ez a probléma akkor is, amikor a szervezetünk vízháztartásával van baj. Az egyik legkézenfekvőbb és leggyakoribb oka pedig nem más, mint amikor rosszul alszunk, nem elég kényelmes a párnánk, és éjszaka nem tudjuk kipihenni magunkat.

Ellentétben a  szemhéjcsüngéssel, a fent említett dolgok ellen magunk is fel tudjuk venni a kesztyűt. Ugyanis ha odafigyelünk arra, hogy ne együnk túl sós ételeket, igyunk sok vizet, viszont alkoholból kevesebbet, és helyesen válasszuk ki a megfelelő párnát, akkor bizony hamarosan számíthatunk arra, hogy szemünk környékéről – így a felső szemhéjunkról is – eltűnnek a duzzanatok.  

Azonban ha nem az életmódunkból adódóan duzzadtak a szemeink, hanem olyan szemhéjcsüngéssel állunk szemben, melyet mi magunk nem tudunk orvosolni, akkor persze az imént leírt gyógymódok erre sajnos nem lesznek hatással.

A szemhéjcsüngés nem csak esztétikailag zavaró részlet, hanem sajnos meggátolja a tökéletes látást, és hamarosan romlani fog szemünk. Nem beszélve arról, hogy egy folyamatos mogorva, szomorú tekintet biztosít tulajdonosának. Ezen helyzeteken segít a felső szemhéjplasztika, amely során eltávolítják a felesleges szemhéjrészt. Az eljárás után nem csak fiatalabb lesz tekintetünk, hanem hamarosan jobban is fogunk látni, és az olyan hétköznapi rutindolgok is sokkal egyszerűbbek lesznek, mint a sminkelés.

Bármilyen esztétikai problémánk van tehát a szemünk környékén, mindegyikre van megoldás. Vegyük hát kezünkbe a kinézetünket, és ha mi fel tudjuk venni a harcot, akkor tegyünk meg mindent a fiatalos, kipihent szemekért, ha viszont ez nem rajtunk múlik, akkor forduljunk szakértő kezekhez. Az EstheticHungary Klinika már számos páciensnek nyújtott segítséget abban, hogy újra üde tekintete és jobb látása lehessen a zavaró szemhéjrészektől megszabadulva.

 

Ismerje meg jobban a szemhéjplasztikát és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/

Mosakodjunk megfelelően!

Ahogy egyre hidegebb az időjárás, természetes, hogy mindenki csak a melegre vágyik. Ilyenkor akármennyire is keveset tartózkodunk kint, akkor is átfúj minket a hideg szél, és a téli levegő igencsak megviseli arcbőrünket.

Természetes, hogy ebben az időszakban akár zuhanyozásról, akár fürdésről, vagy éppen csak mosakodásról van szó, a lehető legmelegebb vizet szeretnénk használni, azonban nem árt, ha tudjuk, hogy ezzel sajnos nem teszünk jót bőrünknek. Ez az egész testünkre vonatkozik, azonban az arc bőre még sokkal érzékenyebb a forró vízre, hiszen ha mosakodás után nem sokkal kimegyünk a hideg levegőre, akkor nem csak az a baj, hogy mindkét tényező – a forró víz és a jeges szél – alapból szárító hatású, hanem a kettő váltakozása még inkább megviseli a bőr ellenálló képességét. Mivel arcunkat nem tudjuk úgy felöltöztetni, mint testünk más részét, nagyon fontos, hogy ekkora hő különbségeknek ne tegyük ki. Inkább mosakodjunk langyos vízzel, a reggeli órákban ez arra is jó, hogy könnyebben felébredjünk!

Az sem mindegy a víz hőfoka mellett, hogy mivel mossuk meg arcunkat. Ugyanis a legtöbb szappan és tusfürdő szintén szárító hatású, ezért ilyenkor főleg olyan készítményeket alkalmazzunk, melyek természetes összetevőkből állnak, vagy ha lehet, akkor csak tiszta vízzel végezzük a reggeli rutint.

Ellenkező esetben nem sokkal azután, hogy kilépünk az utcára piros, száraz foltok jelennek meg arcunkon, ami nem csak csúnya látványt nyújt, hanem ha nem ápoljuk megfelelően, amint lehetséges, arcbőrünk sajnos maradandó károkat is elszenvedhet. A kiszáradt bőr, ha nem jut megfelelő vitamin és tápanyagmennyiséghez, és nincs helyreállítva szerkezete és vízháztartása, akkor nagyon gyorsan és látványosan ráncosodni kezd.

A mély redők kialakulása tehát nem csak az idősödésen múlik, hanem bizony nagymértékben rajtunk is. Akinél egyre szembetűnőbb a ráncosodás, annál már egy idő után nem elég a különböző kozmetikumok alkalmazása. Ilyen esetekben tökéletes eredményt nyújtó segítséget olyan esztétikai beavatkozásoktól várhatunk, mint például a szálbehúzásos arcfiatalítás, mely természetes módon, a behúzott szálak segítségével egy saját bőrregenerációt indít el, és tartósan, akár 2 évig is fenn tartja ezt az állapotot. Az arc nem csak fiatal, de üde és ránctalan is lesz, visszaadva ezzel elveszett ifjúságunkat.

 

Tudjon meg többet az EstheticHungary Klinikán végzett szépészeti eljárásról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Öregedés energiaitallal

Manapság egyre korábban kezdik el fogyasztani a fiatalok az energiaitalt, amit nem csak íze miatt szeretnek, hanem mert olyan hatása van, mintha több kávét ittunk volna meg. Mindezzel nem is lenne baj, ha szervezetünkre nem hatna kissé rosszul ez az egész. Nézzük most meg, milyen káros dolgokat művel velünk ez a finomság.

Egyrészt, mivel magas koffeintartalmuk van, könnyen kialakulhatnak a túlzott fogyasztásuk miatt szívproblémák, hiszen magas vérnyomást eredményeznek. Emellett rengeteg plusz kiló is meg fog jelenni rajtunk, hiszen az anyagcserére sincs jó hatással. A méreganyagok eltávozását blokkolja a szervezetben, a vitaminokat viszont annál inkább segít kiüríteni. Mivel mindezzel gyengíti az immunrendszert, sajnos, ha valaki tényleg sokat iszik belőle, annak előbb vagy utóbb komoly gondokkal kell szembesülnie.

A bőr öregedését a fent felsoroltak közül szinte mindegyik elősegíti, tehát az energiaital fogyasztása melegágy a ráncoknak. Vízhajtó hatása miatt kívül is és belül is kiszáradunk, ez pedig észrevehető nyomokat hagy rajtunk. Mivel a fiatalok sokszor sajnos még üdítőital helyett is ezt isszák, nagyon hamar, idő előtt tapasztalni kezdik majd az öregedés megindulását.

Ha odafigyelünk a helyes táplálkozásra és az egészséges életmódra, ami azzal is jár, hogy nem fogyasztunk – vagy csak mértékletesen – ilyen italokat, akkor az idősödés kellemetlen folyamatát kitolhatjuk, hiszen megóvjuk nem csak belső, hanem külső egészségünket is ezzel.

Amikor valaki nem figyel oda arra, hogy milyen életet él, és csak később döbben rá, hogy mit nem tett meg a fiatalságának megőrzéséért, sok esetben az már késő. Persze léteznek különféle kencék és kezelések, melyek ideig-óráig eltűntetik a mély redőket, azonban a bőr öregségét orvosolni igazán csak egyféleképpen lehet, méghozzá valamilyen esztétikai eljárással.

A különböző ráncok és azok mélysége nagyon személyfüggő, hiszen rengeteg apró tényező közrejátszik benne. Ennek függvényében lehet segítségünkre mindenféle fiatalító eljárás, melyeknek segítségével visszanyerhetünk pár évet abból az időből, amit életmódunkkal elrontottunk.  

 

Keresse fel az EstheticHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson az eljárásokról:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.