Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Apró jelek

Amikor nap, mint nap készülődünk és tükörbe nézünk, nem biztos, hogy észrevesszük a kisebb változásokat. Viszont vannak olyan apró jelek, melyek akármilyen ritkán is fordulnak elő, bizony szembesítenek minket a valósággal, amit lehet, hogy nem is akartunk volna még felfedezni.

Ilyen például a szem ráncosodása, mely az idő múlásával egyre feltűnőbb lesz, viszont a napi változásokat nem igazán vehetjük észre. Elég egy rossz smink viszont ahhoz, hogy akár egy fényképen visszanézve magunkat elképedjünk, milyen mély redők is húzódnak a szemeink környékén.

A szemhéjcsüngés szintén egy olyan változás, mely csak nagyon lassan következik be, és csak néhány apróság segítségével látjuk, ha egyre rosszabb lesz. Észrevehetjük a szemhéjunk fokozottabb lógását szintén a sminkelés tekintetében, hiszen a duzzadt, csüngő, felső szemhéj bizony meg tudja keseríteni arcunk kifestésének menetét, egyre inkább nehezebb lesz egy jó sminket összedobnunk, és bizony a felvitt festéket is befolyásolja a szemhéjunk, ami azt jelenti, hogy egy kis idő után inkább le kéne törölni az egészet.

A pattanások ugyan főként a tinédzserek életét nehezítik meg, de néha előfordul bizony, hogy felnőtt, vagy akár idősebb korban is előjön egy-kettő. Ilyenkor pedig a legképtelenebb helyeken kell szembesülnünk velük, ahogy például a felső szemhéjon is. Egy kis púderrel el is tudnánk tűntetni a fránya csúnyaságot, azonban, ha a szemhéjunk a normálisnál nagyobb mértében megereszkedett, akkor egy piciny pattanás hatására képes a duzzadt bőrfelület szinte teljesen rálógni szemünkre.

Nem csak feltűnő és ronda, hanem bizony nagyon kellemetlen is a fent említett szituáció, hiszen napokon keresztül kisebb a látóterünk, és sehogy sem tudjuk eltűntetni a rajtunk éktelenkedő pattanást, hiszen egy egész nagy szemhéjduzzanat alakul ki miatta. Ez teljesen tisztán mutatja, hogy szemhéjunkkal eleve probléma van, amivel nem árt foglalkozni, hiszen nagymértékű szemhéjcsüngés esetén sajnos a látásunk is romolhat.

Az EstheticHungary Klinika szolgáltatásai között megtalálhatjuk a felső szemhéjplasztikát is, melynek segítségével a fent említett gondok egytől-egyig megoldódnak. Nem csak megszűnik a szemhéjunk csüngése, hanem sokkal fiatalosabb lesz tekintetünk, emellett pedig a sminkelés is újra könnyed lehet.

 

 > A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Őszi sminktrend

Minden évszaknak megvannak a maga jellegzetességei, és természetesen ezt a divat is követi mind öltözködésben, mind pedig a smink terén. Ugyan vannak alapkövek, melyeket nagyon megmozgatni nem tudunk és nem is akarunk, egy-két újítás azért mindig belefér. Nézzük most meg, milyen is az idei, őszi trend!

Ahogy lekerülnek a merészebb és főleg színesebb nyári ruhadarabok, úgy kerülnek elő az őszhöz igazán illő színek is. Mivel a természet ilyenkor a sárgában, barnában, bíborban pompázik, mi is játszhatunk ezekkel a színekkel. Ugyan főként a száj kapja a nagyobb hangsúlyt, feldobhatjuk sminkünket idén egy kis arannyal is, és a sötétebb, kissé hidegebb árnyalatok, mint például a mély türkiz is megengedettek, főleg később a tél elején. A füstös szem sem ment ki a divatból, sőt! A fekete körsatír nem csak hódító, hanem egyben elegáns megjelenést is biztosít.

Ne féljünk tehát használni a mélyebb színeket! Persze minden sminkelés alapja maga az arc és a szemek környékének ápolása. Nem csak a smink felvitelekor, hanem a lemosásakor is körültekintőnek kell lennünk, és megfelelő módon gondoskodnunk kell bőrünkről. A sminkelésnek csak egyetlen gond tud akadályt építeni még akkor is, ha a szépérzékünkkel és színválasztásunkkal minden a legnagyobb rendben lenne, méghozzá a szemhéjak csüngése.

Ez a kellemetlen, egyrészt esztétikai, másrészt pedig sokszor egészségügyinek is mondható probléma ugyanis nagymértékben gátat vethet sminkes elképzeléseinknek. Az EstheticHungary Klinika azonban azok számára is megoldást nyújt, akik ilyen gonddal küzdenek, hogy ne kelljen lemondaniuk örökre a gyönyörű sminkekről.

A lógó szemhéj megszüntetésére tökéletes beavatkozás a felső szemhéjplasztika, mely eljárás során megszabadítanak minket a csüngő és oly sok bosszúságot okozó szemhéjfeleslegtől. A gyógyulás után nem csak a sminkelés megy majd könnyebben, de még sokkal fiatalosabb is lesz tekintetünk. Ezt követően pedig végre tényleg csak azzal törődhetünk, hogy milyen színekkel dobjuk fel trendi, őszi sminkünket!

 

 > A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Lelkünk tükre, a szem

Bár tudományos vizsgálatok nem bizonyítják, hogy lenne bármi köze is a szemünk színének személyiségjegyeinkhez, azonban vannak olyan egybeesések, melyek mégiscsak szemet szúrnak. Statisztikák szerint pár tulajdonság mindenképp köthető egy-egy szemszínhez, de persze minden egyéniség más, így nem lehet általánosítani, mégis érdekes lehet ez a fajta csoportosítás is.

Az egyik leggyakoribb szemszín a barna. A barnaszeműek általában megbízhatóak, jószívűek és hűségesek. Emellett nagyobb az önbizalmuk és gyengédebbek is. A zöld szem ezzel ellentétben igencsak ritka, és főként a titokzatosság lehetne védjegyük. A kettő keveréke, amikor kissé zöldes széle van a barna szemnek. Akik ilyen tekintetet tudhatnak magukénak, azok általában nyitottak, barátságosak és szeretik a spontaneitást.

Szintén ritka szemszín a szürke és a fekete is. Előbbihez a bölcsesség és a szelídség társulhat, utóbbihoz pedig kiegyensúlyozottság és magas fokú felelősségtudat. Sokak kedvence a kék szem, annak ellenére, hogy bizony a kékszeműek sokszor nincsenek felvértezve túl nagy önbizalommal. Pedig különleges szépségikonok, és bizony a külvilág számára sokszor csábító a tekintetük.   

Természetesen ezek tényleg nem kőbe vésett társítások, azonban sokszor megfigyelhetjük, hogy valóban van némi alapja a fent leírtaknak. Azonban arról, hogy milyen színű a szemünk, egyáltalán nem tehetünk, és nem biztos, hogy a kategorizálás mindenkire igaz.

Ahogyan szemszínünkről sem tehetünk, sokszor azt sem tudjuk befolyásolni, hogy milyen a szemünk környékének állapota. Persze számtalan életmódbéli probléma van, melyek ellen többet is tehetnénk, de sokszor a genetika teszi csak a dolgát.

A gyönyörű tekintet pedig bizony nem csak a szemeink színétől függ, hanem attól is, hogy néz ki a környezete, hogyan sminkeljük magunkat, vagy éppen mi akadályoz meg minket a tökéletes sminkelésben. A szemhéj lógása bizony nagyon zavaró lehet, mind esztétikailag, mind pedig olyan hétköznapi tevékenységben, mint a sminkelés. Sokszor sajnos még a látásban is akadályoz, éppen ezért muszáj tennünk ellene.

A felső szemhéjplasztika tökéletesen oldja meg ezt a problémát, segítségével nem csak megszabadulhatunk a fölösleges, lógó résztől, hanem könnyebb lesz a sminkelés, és persze fiatalosabbá válik tekintetünk is.

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Nézzen új szemmel a világra!

Életünket napról napra éljük, felnövünk, öregedünk, folyamatosan alakulunk át. A kisebb-nagyobb változásokat azonban igazán sosem vesszük észre. Ezt nagyon egyszerű akkor megérteni, ha például valakivel sokáig nem találkozunk. Hiszen, ha minden nap látjuk a másikat, akkor lehet, hogy fel sem tűnnek ezek a változások, azonban némi időkihagyással igazán nagy fordulatnak élünk meg dolgokat.

Így van ez például, amikor egy gyermek növekszik. Ha nap, mint nap látjuk, fel sem tűnik, hogy mennyivel nagyobb lett, csak azt vesszük észre, hogy megint kinőtte a holmiját. Azonban, ha sok idő telt el az utolsó találkozás óta, akkor bizony nagyon szembetűnő, hogy mekkorát nőtt, milyen más lett.

Az idősödés egy olyan természetes folyamat, melyet minden nap láthatunk a tükörben, mégsem vesszük észre, csak a ténylegesen nagyobb változásokat. A szemeink környéke az egyik legárulkodóbb terület arról, hogy eljár felettünk az idő. Azonban van egy olyan gond, mely a szemet illeti, ami nem biztos, hogy tipikus öregedési probléma. Ugyan okozhatja az idősödés a szemhéj csüngését, de sajnos lehet ez akár öröklött jellegű is.

A lógó szemhéjak pedig nem csak esztétikailag zavarhatnak minket, hanem sok esetben a látást is akadályozzák. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ilyen esetekben szakértő segítséghez forduljunk. A felső szemhéjplasztika gyönyörűen oldja meg problémánkat, hiszen nem csak megszabadít minket a csüngő, zavaró szemhéjtól, hanem mindezt úgy teszi, hogy szemeink visszanyerik fiatalságukat.

A jót pedig könnyű megszokni, így pár hónap elteltével, amikor már csak rossz emlék marad a műtét előtti időszak, teljesen magától értetődő lesz, hogy fiatal, üde és persze gyönyörű szemekkel rendelkezünk. A beavatkozás előtti kinézetünkről pedig már csak a régi képek árulkodhatnak, melyekre ha ránézünk, szinte nem is fogjuk megismerni akkori önmagunkat, nem értjük majd, hogyan is láthattunk ki egyáltalán szemhéjaink mögül. Hiszen a szemhéjplasztika után ténylegesen új szemekkel nézünk a világra!

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Duzzadt szemek

Olyan sok külső hatásnak vagyunk kitéve, hogy manapság már szinte mindenki allergiás valamire. Sőt, ha még soha életünkben nem voltunk azok, akkor is előbb vagy utóbb, de előjönnek az allergiás tünetek. Orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés kezdi megkeseríteni mindennapjainkat, de sokaknál még aggasztóbb tünetek is előfordulhatnak.

Ilyen lehet például a szem egész környékének felduzzadása, kipirosodása, ami nagyon kellemetlen tud lenni, és persze nem túl szép látvány. Az allergia okozta irritáció előidézi a szemhéjak ráncosodását és duzzanatát. Ez előfordulhat a levegőben szálló pollenek miatt – melyet mostanában fokozottan tapasztalhatnak majd az erre érzékenyek -, de okozhatják kozmetikumok, egyes rovarcsípések, és sajnos sokszor szemcseppel idézzük elő ezeket a tüneteket.

A nagymértékben felduzzadt szemhéjak igen kellemetlen érzést eredményeznek, és persze nem szívesen mutatkozunk ilyenkor. Ahhoz, hogy a szemdagadás csökkenjen, ki kell iktatnunk az allergiás reakciót kiváltó tényezőket, amennyire lehet. Természetesen, ha pollenekre vagyunk érzékenyek, azon mi magunk nem tudunk változtatni, csak helyi vagy tüneti kezeléseket alkalmazhatunk gondunkra. Nagyon sok gyógyszer és készítmény van már, melyek átsegítenek ezen a nehéz időszakon, és amint megszűnik a kiváltó tényező, lassan minden visszaáll eredeti mivoltába.

Sokan azonban nem csak ezekben az időszakokban szenvednek duzzadt szemhéjaktól. Sajnos a szem környékének gondjai nem minden esetben vezethetők vissza az allergiára. Az öröklött szemhéjcsüngés például nem fog elmúlni idővel, és az öregedéssel járó mély táskák sem szívódnak fel már többé. Ilyen esetekre a szemhéjplasztika jelenthet csak megoldást, melynek segítségével újra fiatalosak és nem folyamatosan fáradtnak tűnőek lesznek szemeink.  

A felső szemhéjplasztika megszűnteti a lógó, akár látásunkat is zavaró, csüngő szemhéjrészeket, az alsó szemhéjplasztika pedig eltűnteti a duzzadt, mély táskákat és a szemkörnyéki ráncokat. Van, akinek csak az egyik szükséges a szép eredményhez, de van, akinek kombináltan, mindkettő eljárás kell ahhoz, hogy tökéletes és gyönyörű szempár nézhessen újra vissza a tükörből. Ahhoz, hogy számunkra a legmegfelelőbb döntést hozzuk, segítenek az EstheticHungary Klinika ingyenes, személyes konzultációján.

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.