Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Borogatás a szemre

Mindenki ismeri azt az álmosságot, amikor a szemeink annyira fáradtak, hogy maguktól csukódnak le. Vagy azt, amikor olyan érzésünk van, mintha folyamatosan fújna a szél látószerveinkbe. Emellett sokszor előjön a folyamatos könnyezés, a szemek kiszáradása, illetve pirossága, valamint legrosszabb esetben a szemkörnyék duzzadása is.

Legtöbbször ilyenkor szemcseppeket szoktunk alkalmazni arra, hogy szemgolyóink egy kicsit megnyugodjanak, és megóvjuk őket a kiszáradástól. Sokkal jobb azonban, ha saját magunk által elkészített borogatással oldjuk ezt meg, minden idegen anyagtól mentesen.

A sós borogatás az egyik legnyugtatóbb és legegyszerűbben elkészíthető gyógyír fáradt szemeinknek. Ehhez oldjunk fel két deciliternyi meleg vízben egy evőkanál sót, majd ha kihűlt a sós vizünk, akkor mártogassunk bele vattadarabokat vagy vattakorongokat. Ezeket helyezzük rá csukott szemünkre, majd kis pislogással engedjük, hogy a víz a szemünkbe is csorogjon. Nem kell félni, ez nem fogja csípni látószervünket, hanem inkább nyugtatja majd, és megszűnteti a kiszáradást is.

Természetesen nem minden szemmel kapcsolatos problémát lehet megoldani egyes borogatások vagy pakolások alkalmazásával. Mivel a szemünk körül a bőr nagyon vékony, és az egész látószervünk rengeteg káros hatásnak és folyamatos használatnak van kitéve egész nap, így nem csoda, hogy hamar megmutatkoznak a különböző szemkörnyéki gondok. Beszélhetünk többek között a ráncosodásról, a szem alatti táskák kialakulásáról vagy éppen a szemhéjunk lógásáról. Utóbbi akár öröklött tulajdonságként is előjöhet, és sajnos semmilyen csodapakolás nem segíthet rajta.

A komolyabb szem környéki problémákon olyan esztétikai beavatkozások tudnak segíteni, melyek kifejezetten személyre szabva oldják meg ezeket. A felső szemhéjplasztika véget vet a szemhéjcsüngésnek, az alsó szemhéjplasztika pedig megszünteti a szem alatti táskákat. Emellett vannak olyan más, esztétikai eljárások, melyek segítenek eltűntetni a ráncokat is, ilyen például a botoxos kezelés. Bármelyikre is van szükségünk, egy biztos, a végeredmény olyan tökéletes lesz, hogy alig hiszünk majd saját szemeinknek!

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Betegségmutatók

A látószervek alatti táskák megjelenése nagyon sok apróságtól függ. Általában ez csak az idősödés során jelenik meg, hiszen ahogy öregszik az ember, anyagcseréje lelassul, és mint sok más helyen, a szemek alatt is duzzanatok jelennek meg. Azonban sajnos nem mindig ez áll a háttérben, és sok esetben más miatt, már idő előtt szembe kell néznünk a mély táskákkal.

Legtöbbször előhozza ezeket a kevés alvás és a feszített tempójú életvitel is, nem beszélve az esetlegesen túlzott mértékű alkoholfogyasztásról, vagy a helytelen táplálkozásról. De pontosan ezen okokat feltételezve sokan csak legyintenek, és próbálnak nem tudomást venni az egyre duzzadó zacskókról. Pedig ez nem csak esztétikailag jelenthet problémát, hanem bizony sokszor különböző betegség mutatója is lehet.

Táskás szemet okozhat ugyanis például a vashiány, illetve a vérszegénység, melynek következtében a szem alatti terület nem jut elég oxigénhez, emiatt alakulnak ki a duzzadt párnák. Ezen kívül egyes ételallergiától is megjelenhetnek a szem alatti duzzanatok, de sajnos okozhat ilyen jelenséget a pajzsmirigy alulműködése is. Mivel utóbbi esetben a szervezetünkben lévő szövetek vizet tartanak vissza, így hamar mutatkoznak a szemek alatti táskák is.

A fent felsorolt esetekben fontos, hogy orvosi segítséget kérjünk ahhoz, hogy problémáink megoldódjanak. Sokszor elegendő életmódunkat megváltoztatni, de súlyosabb helyzetekben akár hormonos kezelésekre is szorulhatunk attól függően, milyen betegség áll a táskás szemek hátterében.

Amennyiben a duzzanatok nem tűnnek el, vagy olyan párnákról beszélünk, melyek inkább az idősödéshez köthetőek, akkor sem kell beletörődnünk, hogy ezentúl már mély táskákat kell elviselnünk. Az esztétikai gondunkra tökéletes megoldást nyújt az alsó szemhéjplasztika, mely eljárást követően újra fiatalos, duzzanatmentes és ránctalan szemek fognak visszanézni ránk a tükörből. Az EstheticHungary Klinikán személyre szabottan ajánlják egyéni problémától függően mind a felső, mind pedig az alsó szemhéjplasztikai beavatkozásokat, illetve több esetben a kettő együttes alkalmazása hozza el a kívánt eredményt. A műtétek után tökéletesen fiatalos tekintetet tudhatunk újra magunkénak.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Karikákkal ébredés

Szemeink környéke az egyik legérzékenyebb részünk, hiszen mindenféle apróság meglátszódik rajta. A kevés alvás, a sok stressz, az alkoholfogyasztás vagy éppen anyagcserénk gondja mind okozhatnak duzzanatot a szemek körül. És nincs is nehezebb annál, mint a sötét karikákat és a súlyos táskákat eltűntetni.

Sőt, sokszor nem is lehet ezeket a semmibe varázsolni, éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk életmódunkra annak érdekében, hogy a fent említett okok közül legalább egyet-egyet kiiktassunk. Ha valaki folyamatosan duzzadt szemekkel ébred, akkor át kell gondolnia, hogy mi tükröződhet a felszínen, és nem árt az sem, ha bevet néhány praktikát, hátha kicsit tudja orvosolni velük a problémát.

Amikor alvás közben sokszor bedagad a szemünk környéke, akkor előfordulhat az is, hogy ezt az éjszaka során összegyűlt folyadék okozza. Amennyiben ez eredményezheti gondunkat, akkor nincs más teendőnk, mint kissé magasabb vagy több párnán aludni. Természetesen olyan keretek között kell megemelni fejünk helyét, hogy az még ne legyen kényelmetlen, és ne zavarjon minket az alvásban.

Ez a trükk tehát elősegítheti, hogy ne dagadt szemekkel keljünk fel, azonban természetesen nem tud megoldani minden problémát. Az is előfordulhat ugyanis, hogy a szem táskásodása nem más, mint az öregedés sokatmondó jele. Bizony ez is személyenként eltérő időben és módon mutatkozik meg, de ahogy a cikk elején már említettem, az életvitel is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idősödés akár túl korán elérjen minket.

Az alsó szemhéjplasztika képes megoldani mindazok problémáját, akiknek napszaktól függetlenül, mindig mély táskák duzzadnak szemeik alatt. Ez az eljárás ugyanis eltűnteti a szem körül kialakult bőrfelesleget, ezáltal megszűnteti a szarkalábakat és a duzzadt táskákat is. Szemeink így újra fiatalosak lesznek, és nem kell már félnünk attól, mint fogunk látni reggel a tükörben.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Fiatalabban, mint a lelkünk

Valljuk be, mindenki, egytől egyig szeretné megőrizni azt a fiatalságot, amit a 20-as éveiben él meg. Nem csak lelkileg, hanem bizony kinézetileg is, hiszen ez a legjobb kor az ember életében. Már nem vagyunk gyerekek, de úgy igazán felnőttek sem, és ha bensőnk megőrzi ezt az életérzést, akkor is fennáll az a kellemetlenség, hogy külsőnk dacol ezzel.

Ugyanis a természetes öregedés mindenkit utolér, és sokan nem tudnak azonosulni azzal a képpel, amit a tükörben látnak, hiszen belül abszolút nem érzik magukat még készen az idősödésre. Az egyre gyarapodó ráncok és mélyülő redők, a növekvő táskák a szemek alatt bizony nagyon makacsak tudnak lenni, és sajnos egy idő után már semmilyen csodakrém nem használ ellenük.

Ilyenkor jöhet szóba az a fiatalító eljárás, mely kifejlett technikájával egyszerűen nem csak tökéletes eredményt nyújt, hanem akin elvégzik, tartósan tagadhatja le évei számát. A szálbehúzásos arcfiatalítás kisimult, üde, fiatal arcot ad a páciensnek, visszafordítva ezzel a könyörtelen idő kerekét. Az eljárást követően folyamatosan szívódnak fel a behúzott szálak, így az eredmény fokozatosan teljesedik ki, és akár két éven keresztül tarthatja fiatalon arcunkat.

Ez a beavatkozás nem csak a mindent elsöprő eredménye miatt olyan jó, hanem azért is, mert igazán gyorsan elvégeztethető. Ezen felül a gyógyulási idő is nagyon rövid, és nem kell tartanunk semmiféle hegtől sem. Mivel itt természetes regenerációs folyamatok indulnak be a kezelést követően, ezáltal az eredmény is természetesen szép lesz.

Ehhez az is hozzájárul, hogy az eljárást minden esetben megelőzi egy személyes konzultáció, melynek során a saját adottságoknak megfelelően választják ki a behúzandó szálak fajtáját, illetve természetesen az is személyre szabottan lesz meghatározva, hogy kinek mekkora területen van szüksége a beavatkozásra.

A fiatalodni vágyóknak tehát létezik egy tökéletes megoldás arra, hogy amennyire lélekben kortalannak érzik magukat, azt kinézetük is tükrözze. Az évek letagadásával határozottan jobban fogjuk érezni magunkat kívül és belül is egyaránt.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szálbehúzásos arcfiatalításról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

A tej és a szem

Előző cikkünkből megtudhattuk, hogy a tej mennyire jótékony hatással bír bőrünkre. A fogyasztásáról is mindenki tudja, hogy mennyire egészséges, de talán kevesen ismerik azt a tulajdonságát, hogy mennyire pozitívan hathat szemeinkre is.

A tejben ugyanis olyan vitaminok nyüzsögnek, melyek a szem egészséges működését, és főleg kinézetét segítik. A benne található A-vitamin például segít a szemkörnyéki ráncok kisimításában, a C-vitamin tartalma pedig regenerálja a kötőszöveteket. Az E-vitaminja meggátolja a szem sejtjeinek károsodását és végül, de nem utolsó sorban B-vitamin tartalma sugárzóvá teszi tekintetünket.

Persze nem csak belső fogyasztással hat pozitívan a tej szemünkre, hanem bizony, ahogyan a tejfürdőnél is említettük külső alkalmazásának jótékonyságát, a látószerveinket is kényeztethetjük vele külsőleg is. Főként akkor érdemes ezt megtenni, ha nem tudtunk eleget aludni, és szemeink is tükrözik mindezt, karikásak, táskásak és öregen hatnak. Ilyenkor vegyünk elő két vattapamacsot, itassuk át őket egy evőkanál tejben, majd helyezzük rá ezeket szemeinkre. Minimum 10 percig pihenjünk így, majd levehetjük a pamacsokat. A különbség egyből szembetűnő lesz.

Ugyanakkor ez az otthoni kényeztetés csak arra jó, hogy kicsit felüdüljünk és pihenjünk. Amennyiben makacsabb problémák övezik körbe szemeinket, sajnos ez a megoldás már nem lesz elegendő. Sokan az idősödés miatt, de vannak, akik öröklés vagy valamilyen sérülés miatt szenvednek például csüngő szemhéjjal. Ez nem csak a külsejüket érinti, hanem bizony sokszor a látást is gátolja, károsíthatja. Másik ilyen gond, amikor a mélyülő táskák miatt már szinte mindig komor, morcos arcunk van, még akkor is, ha éppen jókedvünk lenne.

A fent említett problémákra azzal együtt, hogy a szemkörnyéki ráncokat is eltünteti, tökéletes megoldást jelent az alsó vagy a felső szemhéjplasztika, vagy akár a kettő kombinációja attól függően, kinek melyikkel van nagyobb gondja. Az eljárás után nem csak szebb lesz tekintetünk, hanem fiatalabb és gondtalanabb is.

 

Ismerje meg jobban a szemhéjplasztikát és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.