Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ártalmas szemránckrém?

Mindenki tudja, hogy egy bizonyos kor felett szinte elengedhetetlené válik néhány kozmetikum alkalmazása, ha kondiban akarjuk tartani bőrünket. Azzal viszont kevesen vannak tisztában, hogy néha hiába akarunk jót csinálni, pont az ellenkezőjét érjük el, hiszen, ha nem használjuk az egyes termékeket megfelelően, az inkább káros, mint jótékony.

A szemünk környéke talán a legérzékenyebb olyan szempontból, hogy minden apróság könnyen nyomot tud hagyni rajta. Az öregedés első jelei is itt jelennek meg, és bizony hiába próbáljuk eltűntetni alapozóval egy kialvatlan éjszaka nyomait, akkor is feltűnőek lesznek a nagy karikák.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet fektessünk szemünk környékének ápolására. A legtöbben ehhez azt a módszert választják, hogy szemránckrémekkel próbálják regenerálni a bőrüket, de sajnos sok esetben nem figyelnek oda rá, hogyan is kell alkalmazni ezeket a készítményeket. Ugyanis sajnálatos módon lehet őket rosszul használni.

Ha valaki túl sok szemránckrémet visz fel, az bizony puffaszthatja a bőrt, így az ellentétét érjük el a kívánt hatásnak. Emellet a túlzásba vitt krémadag nem is tud teljesen és gyorsan felszívódni, ami azt eredményezi, hogy regenerálás helyett inkább szárítja a bőrünket, és mint tudjuk, a száraz bőr még több ránchoz vezethet.

Nagyon körültekintőnek kell tehát lennünk, ha tényleg jót akarunk szemkörnyékünknek, és ha olyan nagy a változás, ami már zavar minket, inkább ne a drága kencéket alkalmazzuk rosszul, hanem válasszunk egy olyan megoldást, mely több gondot is kiiktathat egyszerre.

A szemhéjplasztika tökéletes segítség lehet olyan esetekben, amikor már hiába kennénk magunkra bármit. A felső szemhéjplasztika a megereszkedett, csüngő feleslegtől szabadít meg minket, melynek következtében nem csak fiatalosabb lesz tekintetünk, hanem akár a látásunkat is pozitívan segítheti ez a beavatkozás. Az alsó szemhéjplasztika pedig megszünteti a szemek alatti táskákat, ezzel együtt pedig a szarkalábak többségének is búcsút intehtünk. 

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Borogatás a szemre

Mindenki ismeri azt az álmosságot, amikor a szemeink annyira fáradtak, hogy maguktól csukódnak le. Vagy azt, amikor olyan érzésünk van, mintha folyamatosan fújna a szél látószerveinkbe. Emellett sokszor előjön a folyamatos könnyezés, a szemek kiszáradása, illetve pirossága, valamint legrosszabb esetben a szemkörnyék duzzadása is.

Legtöbbször ilyenkor szemcseppeket szoktunk alkalmazni arra, hogy szemgolyóink egy kicsit megnyugodjanak, és megóvjuk őket a kiszáradástól. Sokkal jobb azonban, ha saját magunk által elkészített borogatással oldjuk ezt meg, minden idegen anyagtól mentesen.

A sós borogatás az egyik legnyugtatóbb és legegyszerűbben elkészíthető gyógyír fáradt szemeinknek. Ehhez oldjunk fel két deciliternyi meleg vízben egy evőkanál sót, majd ha kihűlt a sós vizünk, akkor mártogassunk bele vattadarabokat vagy vattakorongokat. Ezeket helyezzük rá csukott szemünkre, majd kis pislogással engedjük, hogy a víz a szemünkbe is csorogjon. Nem kell félni, ez nem fogja csípni látószervünket, hanem inkább nyugtatja majd, és megszűnteti a kiszáradást is.

Természetesen nem minden szemmel kapcsolatos problémát lehet megoldani egyes borogatások vagy pakolások alkalmazásával. Mivel a szemünk körül a bőr nagyon vékony, és az egész látószervünk rengeteg káros hatásnak és folyamatos használatnak van kitéve egész nap, így nem csoda, hogy hamar megmutatkoznak a különböző szemkörnyéki gondok. Beszélhetünk többek között a ráncosodásról, a szem alatti táskák kialakulásáról vagy éppen a szemhéjunk lógásáról. Utóbbi akár öröklött tulajdonságként is előjöhet, és sajnos semmilyen csodapakolás nem segíthet rajta.

A komolyabb szem környéki problémákon olyan esztétikai beavatkozások tudnak segíteni, melyek kifejezetten személyre szabva oldják meg ezeket. A felső szemhéjplasztika véget vet a szemhéjcsüngésnek, az alsó szemhéjplasztika pedig megszünteti a szem alatti táskákat. Emellett vannak olyan más, esztétikai eljárások, melyek segítenek eltűntetni a ráncokat is, ilyen például a botoxos kezelés. Bármelyikre is van szükségünk, egy biztos, a végeredmény olyan tökéletes lesz, hogy alig hiszünk majd saját szemeinknek!

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Ragyogó tekintet

Látószerveink igen sok káros hatásnak vannak kitéve nap, mint nap. Elég csak abba belegondolni, hogy mennyiszer mered tekintetünk a telefonok kijelzőjére, vagy a számítógép monitorjára, emellett pedig ott van a levegő szennyezettsége, a szmog, és nem éppen általános a napi 8 óra alvás mindennapjainkban.

A fent felsoroltak közül már egy is elegendő lenne ahhoz, hogy szemeink pirosak, fáradtak és szárazak legyenek, de ez az összhatás nagyobb gondokat is okozhat. A szemek környéke is árulkodik arról, hogy milyen életvitelt folytatunk, és persze nekünk sem mindegy, hány évvel nézünk ki öregebbnek emiatt.

Ugyanúgy, ahogyan bőrünket kenjük a kiszáradás ellen, a szemeinknek is kell néha egy kis kényeztetés. A következő trükk mindenki számára egyszerű, nem időigényes, és elég, ha hetente, kéthetente megismételjük. Főzzünk le egy kamillateát, majd amikor langyos már, töltsük ki átszűrve csurig egy pohárba, majd amilyen közelről tudunk, nézzünk bele. Nem csak nyugtatja ez szemeinket, hanem gyulladáscsökkentő hatása is van, így jó eséllyel lesz fényes a tekintetünk. Amennyiben kamillateába áztatott vattakorongokat helyezünk szemeinkre, az a környéki bőrnek is jót tesz, lejjebb viszi a duzzanatokat, és segít a relaxálásban.

Természetesen sajnos nem minden szem környéki problémára jó a fenti, otthoni kezelés, azonban segít abban, hogy óvjuk szemeink világát, és kicsit késleltessük a szemkörnyék idősödését. Persze léteznek olyan problémák, mint például a szemhéjak csüngése, ilyen esetekre más segítség jelenthet csak megoldást.

A szemhéjplasztika azok számára ajánlott beavatkozás, akiknek felső szemhéjuk zavaróan rálóg a szemükre, nem csak esztétikai problémát okozva ezzel, hanem sok esetben még a látást is rontva. A felső szemhéjplasztika során eltüntetik ezt a felesleges és kellemetlenségeket okozó szemhéjrészt, így nem csak a látásban jelent ez előrelépést, hanem sokkal fiatalabb, üdébb lesz az egész tekintetünk. Az alsó szemhéjplasztika a szem alatti táskákat tűnteti el, és búcsút inthetünk a szarkalábaknak is segítségével. Vannak, akiknek csak az egyik, de vannak, akik számára mindkét beavatkozás ajánlott ahhoz, hogy tökéletes, gyönyörű eredmény kapjanak.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.