Látószerveink igen sok káros hatásnak vannak kitéve nap, mint nap. Elég csak abba belegondolni, hogy mennyiszer mered tekintetünk a telefonok kijelzőjére, vagy a számítógép monitorjára, emellett pedig ott van a levegő szennyezettsége, a szmog, és nem éppen általános a napi 8 óra alvás mindennapjainkban.

A fent felsoroltak közül már egy is elegendő lenne ahhoz, hogy szemeink pirosak, fáradtak és szárazak legyenek, de ez az összhatás nagyobb gondokat is okozhat. A szemek környéke is árulkodik arról, hogy milyen életvitelt folytatunk, és persze nekünk sem mindegy, hány évvel nézünk ki öregebbnek emiatt.

Ugyanúgy, ahogyan bőrünket kenjük a kiszáradás ellen, a szemeinknek is kell néha egy kis kényeztetés. A következő trükk mindenki számára egyszerű, nem időigényes, és elég, ha hetente, kéthetente megismételjük. Főzzünk le egy kamillateát, majd amikor langyos már, töltsük ki átszűrve csurig egy pohárba, majd amilyen közelről tudunk, nézzünk bele. Nem csak nyugtatja ez szemeinket, hanem gyulladáscsökkentő hatása is van, így jó eséllyel lesz fényes a tekintetünk. Amennyiben kamillateába áztatott vattakorongokat helyezünk szemeinkre, az a környéki bőrnek is jót tesz, lejjebb viszi a duzzanatokat, és segít a relaxálásban.

Természetesen sajnos nem minden szem környéki problémára jó a fenti, otthoni kezelés, azonban segít abban, hogy óvjuk szemeink világát, és kicsit késleltessük a szemkörnyék idősödését. Persze léteznek olyan problémák, mint például a szemhéjak csüngése, ilyen esetekre más segítség jelenthet csak megoldást.

A szemhéjplasztika azok számára ajánlott beavatkozás, akiknek felső szemhéjuk zavaróan rálóg a szemükre, nem csak esztétikai problémát okozva ezzel, hanem sok esetben még a látást is rontva. A felső szemhéjplasztika során eltüntetik ezt a felesleges és kellemetlenségeket okozó szemhéjrészt, így nem csak a látásban jelent ez előrelépést, hanem sokkal fiatalabb, üdébb lesz az egész tekintetünk. Az alsó szemhéjplasztika a szem alatti táskákat tűnteti el, és búcsút inthetünk a szarkalábaknak is segítségével. Vannak, akiknek csak az egyik, de vannak, akik számára mindkét beavatkozás ajánlott ahhoz, hogy tökéletes, gyönyörű eredmény kapjanak.

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/