Pici korunkban szinte el sem tudjuk képzelni, miért jó annyit aludni. Örök törvény az élet körforgásában, hogy amit szabad vagy kell, azt nem kérjük, ami viszont nem lehetséges, arra áhítozunk. Így van ez az alvás szempontjából is, mire felnövünk, és jól esne a pihenés, bizony sokkal kevesebb időnk marad rá, mint szeretnénk.

Egy biztos, a megfelelő óraszámú és minőségű alvás bizony szépíti az embert, vagy inkább úgy is fogalmazhatunk, hogy „tartósítja”. Ahhoz, hogy elérjük a tökéletes, szépítő alvást, bizony oda kell figyelnünk pár dologra: sötétítsünk be minél jobban, alvás előtt legkésőbb egy órával fogyasszunk ételt és italt, arcunkat pedig tisztítsuk meg lefekvés előtt. Végül, de nem utolsó sorban, ha megtehetjük, 7-8 órát hagyjunk magunknak a szunyókálásra, mert ennyi idő kell a sejtregenerációhoz és egyéb olyan szervezeti tevékenységekhez, melyeket testünk az éjszaka folyamán végez el.  

 

Sajnos a mai rohanó világban nagyon kevesen jutnak ennyi alváshoz, amikor pedig végre van idejük a pihenésre, akkor sokkal több órán át húzzák a lóbőrt. Egyik verzió sem jó. A túl kevés alvástól ugyanis már idő előtt elkezdenek mélyülni a szem környéki ráncok, nem beszélve a táskákról. A túl sok alvás pedig hirtelen megduzzasztja a szem környékét, a bőr ilyenkor megnyúlik kicsit, és csak ront az addigi helyzeten.

Ha valakinek a pihentető alvás nem tartozik bele a mindennapjaiba, annak nagyon hamar szembe kell néznie arca öregedésével, és annak egyre jobban látszódó nyomaival. Ilyen esetekben szokták elkezdeni a különböző kencék és kozmetikumok használatát mérhetetlen mennyiségben, ám ezek csak ideig-óráig jelentenek segítséget, a ráncokat teljesen nem tudják eltűntetni.

Amennyiben valakit zavarnak az idősödés korai jelei, igénybe tud venni olyan esztétikai beavatkozásokat, melyek személyre szabva oldják meg ezeket a problémákat. A táskás szemek orvoslója lehet az alsó szemhéjplasztika, a csüngő szemhéjat a felső szemhéjplasztika tűnteti el, az arc különböző ráncaira pedig a botoxos injekció és egyéb arcfeltöltések, esetleg a szálbehúzásos fiatalítás jelentheti a megoldást.

 

Ismerje meg jobban a különböző arcplasztikai beavatkozásokat az EstheticHungary Klinikán:

http://esthetichungary.hu/