Mindenki ismeri azt az álmosságot, amikor a szemeink annyira fáradtak, hogy maguktól csukódnak le. Vagy azt, amikor olyan érzésünk van, mintha folyamatosan fújna a szél látószerveinkbe. Emellett sokszor előjön a folyamatos könnyezés, a szemek kiszáradása, illetve pirossága, valamint legrosszabb esetben a szemkörnyék duzzadása is.

Legtöbbször ilyenkor szemcseppeket szoktunk alkalmazni arra, hogy szemgolyóink egy kicsit megnyugodjanak, és megóvjuk őket a kiszáradástól. Sokkal jobb azonban, ha saját magunk által elkészített borogatással oldjuk ezt meg, minden idegen anyagtól mentesen.

A sós borogatás az egyik legnyugtatóbb és legegyszerűbben elkészíthető gyógyír fáradt szemeinknek. Ehhez oldjunk fel két deciliternyi meleg vízben egy evőkanál sót, majd ha kihűlt a sós vizünk, akkor mártogassunk bele vattadarabokat vagy vattakorongokat. Ezeket helyezzük rá csukott szemünkre, majd kis pislogással engedjük, hogy a víz a szemünkbe is csorogjon. Nem kell félni, ez nem fogja csípni látószervünket, hanem inkább nyugtatja majd, és megszűnteti a kiszáradást is.

Természetesen nem minden szemmel kapcsolatos problémát lehet megoldani egyes borogatások vagy pakolások alkalmazásával. Mivel a szemünk körül a bőr nagyon vékony, és az egész látószervünk rengeteg káros hatásnak és folyamatos használatnak van kitéve egész nap, így nem csoda, hogy hamar megmutatkoznak a különböző szemkörnyéki gondok. Beszélhetünk többek között a ráncosodásról, a szem alatti táskák kialakulásáról vagy éppen a szemhéjunk lógásáról. Utóbbi akár öröklött tulajdonságként is előjöhet, és sajnos semmilyen csodapakolás nem segíthet rajta.

A komolyabb szem környéki problémákon olyan esztétikai beavatkozások tudnak segíteni, melyek kifejezetten személyre szabva oldják meg ezeket. A felső szemhéjplasztika véget vet a szemhéjcsüngésnek, az alsó szemhéjplasztika pedig megszünteti a szem alatti táskákat. Emellett vannak olyan más, esztétikai eljárások, melyek segítenek eltűntetni a ráncokat is, ilyen például a botoxos kezelés. Bármelyikre is van szükségünk, egy biztos, a végeredmény olyan tökéletes lesz, hogy alig hiszünk majd saját szemeinknek!

 

Tudjon meg többet a szemhéjplasztikáról és az EstheticHungary Klinikáról:

http://esthetichungary.hu/