Szemeink környéke nagyon érzékeny minden külső és belső hatásra, így nagyon fontos, hogy ápoljuk őket egész évben. Nyáron a napsugarak és a klóros vizek is még inkább kiszárítják bőrünket, ami elsők között a szemkörnyéki ráncok mélyülésén észrevehető. Most megtudhatjuk, milyen nyugtató hatása van a jeges borogatásnak, ami ilyen hőségben ráadásul még jól is esik.

Skandináviában nagyon elterjedt a jeges víz alkalmazása az arctisztítás terén, nem is véletlenül. A nagyon hideg víz ugyanis nyugtatja, egyben serkenti is a bőrt, ezzel kissé elsimítva a ráncokat. Persze nem szabad elfelejteni az arcmosás utáni krémek alkalmazását sem, hiszen a víz magában szárító hatású lehet.

A nyári hőségben eleve vágyunk a jeges dolgokra, legyen szó fagyiról, jégkrémről vagy éppen a hideg víz frissítő hatásáról. Szemeinknek ugyanilyen jót tesz, ha kapnak egy kis jeges nyugtatást. Nagyon egyszerű ennek alkalmazása, csak annyit kell tennünk, hogy pár jégkockát kisebb darabokra törünk, majd egy-egy vékony törölközőbe, ruhazsebkendőbe csavarva ráhelyezzük őket szemeinkre. Még nagyobb relaxáció eléréséhez sötétítsük be a szobát, és hallgassunk meditációs zenét közben. A borogatást addig hagyjuk magunkon, míg nem kellemetlen a hidegség. Ki fogunk cserélődni teljesen, hiszen a felfrissülés nem csak külsőnkre, hanem lelkünkre is jótékonyan hat.

A szemek környékén csodákat tehet ez a módszer, hiszen nagymértékben kismítja ráncainkat, és a mély táskákat is csökkenti. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden szemkörnyéki gondunk megoldódik használatával, hiszen sajnos a mélyebb ráncosodás már nem oldható meg a borogatás segítségével.

Az alsó szemhéjplasztika egy olyan, helyi érzéstelenítéssel végzett beavatkozás, mely a szem alatti táskák és bőrfeleslegek megszüntetésére hivatott. Olyankor is csodás eredményt biztosít, amikor más módszer már nem segíthet szemeink szépen tartásában. A mély táskák nem csak öregebb kinézetet adnak, hanem sok esetben folyamatos fáradtságot, nyúzottságot sugallnak. Éppen ezért az említett esztétikai beavatkozás után fiatalabb, üdébb és sokkal vonzóbb tekintetünk lesz majd.  

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940