Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Photoshoppolt élet

Manapság szinte mindenkinek akörül forog az élete, hogy a mindennapi – vagy épp pont a nem mindennapi - életét hogyan ossza meg a külvilággal. Erre ott vannak azok a közösségi oldalak, melyek most már arra hivatottak, hogy minél szebb és minél több kedveltséget elnyerő fotót tegyünk fel magunkról, nyaralásunkról, életünk kisebb és nagyobb történéseiről.

Természetes, hogy ezeket a képeket úgy választjuk ki, hogy a lehető leginkább előnyösek legyenek saját szempontunkból, de sajnos néha ez az egész elveszíti a természetességét. Főleg akkor, ha a tökéletes eredmény érdekében képszerkesztő programokat és különböző effekteket is használunk, elnézve a sztárvilág mindig hibátlan fotóit, sajnos ez már a hétköznapi emberek életében is egyre nagyobb teret nyer.

Márpedig a szerkesztett képek lehet, hogy szépnek tűnnek, de olyan messze állnak a valóságtól, hogy ha az életben szembe találkozunk a kép szereplőivel, akár meg is ijedhetünk tőle, vagy egyszerűen nem ismerjük fel, hiszen a fotók csak pillanatnyilag rejthetik el azt, amilyenek valójában vagyunk. Természetesen ennek az egésznek lehet az is az oka, hogy nem vagyunk megelégedve saját magunkkal, éppen ezért bújunk a kiigazított képek mögé.

A ráncok, a karikás szemek, az „éppen most ébredtem” arc mindennapos velejárói életünknek. Amennyiben ez zavaró hatással van ránk, és inkább rejtegetnénk magunkat, akkor el kell gondolkozni azon, hogy egy számunkra megfelelő, szépészeti beavatkozás segítségével változtassunk életünkön.

Az EstheticHungary Klinikán olyan kiforrott eljárásokkal várják a pácienseket, melyek mindenki számára garantálhatják a megálmodott külsőt. A ráncosodás eltűntetésére természetes bőrregenerációt indító, szálbehúzásos arcfiatalítással élhetünk, a szemkörnyéki problémákat megoldhatjuk a szemhéjplasztika segítségével, de legyen szó mellnagyobbításról, vagy ajakimplantátumról, a lényeg, hogy esztétikus és gyönyörű eredményünkkel már nem fog kelleni semmilyen képszerkesztő segítsége. Elégedetten és tele önbizalommal oszthatjuk majd meg életünk apró jeleneteit is.

 

EstheticHungary – Hivatásunk a szépség!
www.esthetichungary.hu

A szemhéj elváltozása

Általában a szemhéjunkon történő változások csak azt mutatják, hogy az idő bizony telik, nem is olyan lassan. Az öregedés egy természetes folyamat, mely mindenkit érint, azonban vannak olyan esetek, amikor nem az idősödés miatt indulnak be változások. Ilyenkor mindig oda kell figyelnünk egész szervezetünkre, hogy ha nagyobb a baj, hamar lépni tudjunk.

Szemeink ugyanis nem csak lelkünket tükrözik, hanem jelezhetnek akkor is, ha valamilyen gond van szervezetünkben. Az egyik legsúlyosabb probléma, ami a szemhéjcsüngés mögött állhat, egy nagyon veszélyes, autoimmun betegség, méghozzá a myasthenia gravis.

Ez tulajdonképpen a harántcsíkolt izomszövetek betegsége, melynek során izomgyengeség lép fel. Ennek a betegségnek egyrészt genetikai okai lehetnek, másrészt viszont vírusfertőzések által is kialakulhat. Tünetként meg kell említeni a kettős látást, a végtagok izmainak, valamint a tarkó- és a törzsizomzat gyengeségét, és szinte minden esetben előfordul a szemhéjcsüngés is.

Ezt a kórt különböző tüneti kezelésekkel és terápiákkal lehet orvosolni, melyek az izomerő javításában segítenek. Emellett számos esetben gyógyszeres kezelésekre is szükség van, illetve főként fiataloknál alkalmazzák az emberi vérből kinyert immunfehérjék beadását. A betegek javulása eltarthat hónapokig, vagy akár évekig is.

A betegség okozta szemhéjcsüngés azonban sajnos nem szűnik meg attól függetlenül, hogy a tünetek csökkennek vagy elmaradnak. A lógó szemhéj viszont nem csak esztétikailag lehet zavaró, hanem sok esetben a látást is akadályozza, ezért érdemes szakértő segítséghez fordulni, hogy megszűntessük ezt.

Az EstheticHungary Klinika szépészeti beavatkozásai közt szerepel a szemhéjplasztika, mely megoldást nyújt mindenki számára, aki csüngő szemhéjjal küszködik. Legyen szó öregedés okozta szemhéjlógásról, vagy öröklött jellegű problémáról, esetleg a fent említett betegség tüneteként előjött csüngésről, a felső szemhéjplasztika tökéletes, fiatalos és egészséges szemeket varázsolhat mindenkinek.  

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Jeges nyugtatás a szemekre

Szemeink környéke nagyon érzékeny minden külső és belső hatásra, így nagyon fontos, hogy ápoljuk őket egész évben. Nyáron a napsugarak és a klóros vizek is még inkább kiszárítják bőrünket, ami elsők között a szemkörnyéki ráncok mélyülésén észrevehető. Most megtudhatjuk, milyen nyugtató hatása van a jeges borogatásnak, ami ilyen hőségben ráadásul még jól is esik.

Skandináviában nagyon elterjedt a jeges víz alkalmazása az arctisztítás terén, nem is véletlenül. A nagyon hideg víz ugyanis nyugtatja, egyben serkenti is a bőrt, ezzel kissé elsimítva a ráncokat. Persze nem szabad elfelejteni az arcmosás utáni krémek alkalmazását sem, hiszen a víz magában szárító hatású lehet.

A nyári hőségben eleve vágyunk a jeges dolgokra, legyen szó fagyiról, jégkrémről vagy éppen a hideg víz frissítő hatásáról. Szemeinknek ugyanilyen jót tesz, ha kapnak egy kis jeges nyugtatást. Nagyon egyszerű ennek alkalmazása, csak annyit kell tennünk, hogy pár jégkockát kisebb darabokra törünk, majd egy-egy vékony törölközőbe, ruhazsebkendőbe csavarva ráhelyezzük őket szemeinkre. Még nagyobb relaxáció eléréséhez sötétítsük be a szobát, és hallgassunk meditációs zenét közben. A borogatást addig hagyjuk magunkon, míg nem kellemetlen a hidegség. Ki fogunk cserélődni teljesen, hiszen a felfrissülés nem csak külsőnkre, hanem lelkünkre is jótékonyan hat.

A szemek környékén csodákat tehet ez a módszer, hiszen nagymértékben kismítja ráncainkat, és a mély táskákat is csökkenti. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden szemkörnyéki gondunk megoldódik használatával, hiszen sajnos a mélyebb ráncosodás már nem oldható meg a borogatás segítségével.

Az alsó szemhéjplasztika egy olyan, helyi érzéstelenítéssel végzett beavatkozás, mely a szem alatti táskák és bőrfeleslegek megszüntetésére hivatott. Olyankor is csodás eredményt biztosít, amikor más módszer már nem segíthet szemeink szépen tartásában. A mély táskák nem csak öregebb kinézetet adnak, hanem sok esetben folyamatos fáradtságot, nyúzottságot sugallnak. Éppen ezért az említett esztétikai beavatkozás után fiatalabb, üdébb és sokkal vonzóbb tekintetünk lesz majd.  

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Komoly gondok a háttérben

A szemhéjunk zavaró csüngése nem csak a miatt jelenthet sajnos gondot, mert esztétikailag nem tetszünk magunknak, hanem bizony olyan komolyabb baj is megbújhat a háttérben, amire talán nem is gondolnánk. Éppen ezért fontos, hogy kivizsgáltassuk, mi okozza a szemhéjlógást, hogy tisztában legyünk saját problémánk eredetével.

A legtöbb esetben persze csak arról van szó, hogy az idősödés következtében a szem körüli izmok – mint minden más testrészünknél – megereszkednek, és emiatt alakul ki ez a jelenség. Lehet azonban ez egy veleszületett probléma is, illetve öröklődés is húzódhat a háttérben. Befolyásolja még ezt a részletet is testünkön a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás és a túl sok stressz is, melyek általában az alsó szemhéj duzzadását is eredményezik. Vannak azonban olyan komolyabb problémák, melyeket jelezhet szintén a szemhéjcsüngés.

Sajnos ugyanis neurológiai, vagyis idegrendszeri baj is okozhatja a szemhéj lógását, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk, jelentkezik-e másik tünet is, ami erre utalhat. Ilyen tünet lehet még a látászavar, a homályos vagy kettős látás, az arcfájdalom, feledékenység, illetve probléma a beszéddel. Amennyiben többet tapasztalunk ezek közül egyszerre, mindenképpen forduljunk orvoshoz!

Akármi is okozza a szemhéjunk lógását, egy biztos, hogy nem csak zavaró, hanem hátráltató is egyben ez a jelenség. Ronthatja és gátolhatja látásunkat, ezen felül pedig természetesen esztétikailag is kellemetlenségeket okoz. Éppen ezért érdemes ilyen helyzetben a szemhéjplasztika mellett dönteni, hiszen nem csak kinézetünket, hanem egészségünket is pozitívan befolyásolhatjuk ezzel.

A felső szemhéjplasztika amellett, hogy eltűnteti a csüggedt bőrfelületet, a ráncokat is szertefoszlatja, így fiatalos és üde tekintetet eredményez. Ezen kívül javulhat a látásunk is azáltal, hogy már nincs, ami zavarja szemeinket, és a sminkelés is sokkal egyszerűbb lesz. A beavatkozás után egy új, megfiatalodott szempár nézhet majd vissza ránk a tükörből.  

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Sminkes trükkök

Már fiatal korban iszonyatosan nagy jelentősége van a sminknek, bár először igazából azért, mert a tini lányok még idősebbnek szeretnének kinézni. Olyankor még nem is gondolják, hogy pár év múlva pedig már inkább az idősödés jeleit szeretnék eltűntetni majd segítségével, és amennyire csak lehet, üde arcot varázsolnának maguknak.

A smink egyrészt személyiségkifejező eszköz, hiszen nagyban befolyásolja kinézetünket. Nem csak a ruhaválasztáshoz kell, hogy menjen, hanem természetesen saját igényeinket kell, hogy kielégítse elsősorban. Rengeteg trükk van arra, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

A szemhéjunk sminkelésében fontos, hogy milyen alkalomra készítjük azt el, mikor lesz az esemény, melyen viselni fogjuk, és persze, mit szeretnénk hangsúlyozni. Nappalra inkább a natúr színek ajánlottak, az erős smink pedig inkább az estékre, éjszakákra. A színvilág tekintetében a nyár közeledtével viszont egyre bátrabbak lehetünk.

Ha valakinek nagyon karikásak a szemei, lehet kicsit trükközni az alapozóval és a szemhéjpúderral. Beesett szemek esetén a világos színek tudnak kihúzni minket a bajból, az idősödés ráncairól pedig az ügyes árnyékolás tudja elvonni a figyelmet.

Azonban van, amikor már nem segít semmilyen smink ahhoz, hogy ne elégedetlenül nézzünk a tükörképünkre. Sajnos az öregedés mindenkit utolér, és ezzel együtt a sminkelés is egyre nehezebb lesz. Amikor a szemhéjak megereszkednek ugyanis, az előbb vagy utóbb szinte lehetetlenné teszi a jó smink felvitelét, és ha sikerül is, akkor a végeredmény vagy nem is látszik rendesen, vagy hamar tönkremegy.

A szemhéjplasztika tökéletes megoldást jelenthet mindazok számára, akik már nem tudnak elbújni a smink jótékony szárnyai alá, vagy egyáltalán nem is tudják festeni magukat. A felső szemhéj lógása ráadásul nem csak ezt a kellemetlenséget okozza, hanem sok esetben még a látásban is zavaró lehet. Mind esztétikai okokból, mind pedig egészségügyi okokból fontos tehát, hogy ne törődjünk bele a szemhéjcsüngésbe. A beavatkozás után fiatalosabb tekintetet kapunk, és az biztos, hogy a sminkeléssel sem lesz bajunk ezek után.

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.