A hölgyek körében egyre elterjedtebb az, hogy akár esztétikai, akár egészségügyi okok miatt meg szeretnék csináltatni melleiket. Nagyon sokat dob ugyanis az önértékelésünkön, ezzel együtt az általános hangulatunkon, a lelki világunkon, ha úgy nézhetünk ki, ahogy azt álmainkban elképzeljük. És valljuk be, a mellek azon testrészek közé tartoznak, melyekkel a legtöbben nincsenek megelégedve.

Azonban egy mellnagyobbító vagy esetleg csak formázó műtét előtt számot kell vetnünk minden körülménnyel, hogy az eredmény a lehető legszebb legyen. Az egyik nagy kérdés akkor merül fel, ha a páciens épp gyermekvállalás előtt áll. Ugyanis ha valaki biztos abban, hogy babát szeretne, és abban is biztos, hogy melleit plasztikáztatni akarja, érdemes elgondolkodni azon, hogy a kettőt hogyan hangolja össze.

A beültetett implantátum ugyan semmilyen problémát vagy nehézséget nem okoz a szoptatáskor, viszont ha tudunk várni még a beavatkozásra, akkor a legjobb döntés az, ha csak szülés, illetve a szoptatási időszak után vágunk bele a műtétbe. Ugyanis a terhesség ideje alatt, majd a szülés utáni szoptatás szakaszában a női emlők mind méretükben, mind pedig alakjukban is nagymértékben megváltozhatnak. Éppen ezért számos esetben előfordul az is, hogy aki korábban nem akart mellkorrekciót végrehajtatni magán, az is ehhez a megoldáshoz fordul, vagy aki már implantátummal rendelkezik, szükséges szintén egy korrekciós beavatkozás ezen időszak után.

Testünkben rengeteg változás megy át, amikor teherbe esünk, és kihordunk egy kisbabát. Ezért mindenképpen javasolt a mellplasztika mellett csak a szoptatást követően döntenünk. Így nem csak az eredeti elképzeléseinket tudjuk megvalósítani ezzel, hanem a babavállalással járó változásokat is vissza tudjuk állítani. A személyes konzultáció, mint minden szépészeti beavatkozás előtt, itt is elengedhetetlen, melynek segítségével a legjobb döntést fogjuk tudni meghozni majd.

 

Tudjon meg többet a mellplasztikáról és az EstheticHungary Klinika többi szolgáltatásáról:

http://esthetichungary.hu/