Akkor beszélünk mellasszimetriáról, amikor a két mell közti különbség már ránézésre is zavaró. A két mell eltérhet méretében egymástól, valamint formában is különbözőek lehetnek, emellett pedig a mellbimbó elhelyezkedése és nagysága között is lehetnek nagyfokú eltérések. Sok esetben ezek a tényezők összességében eltérnek, mely igencsak bosszantó, és az önbecsülésre is rossz hatással lehet.

A nagymértékű eltérés a két mell között esztétikailag zavaró, és sok nő bizony szégyelli megmutatni magát miattuk, ezért ez kihathat a párkapcsolatra is. Azok a hölgyek, akik ezzel a problémával élnek együtt, sokkal zárkózottabbak lehetnek, és önbizalmuk sem elegendő. Ezen felül gondokat okozhat az öltözködésben is, akár már a kényelmes melltartó kiválasztásánál is akadályba ütközhetünk.

Ezt az asszimetriát egyébként okozhatja rossz testtartás, esetleg nagyobb mértékű gerincferdülés vagy a mellkas deformitása. Jelentős eltérés esetén ahhoz, hogy mind testileg, mind pedig lelkileg rendbe hozzuk magunkat, érdemes elgondolkoznunk plasztikai beavatkozás igénybevételén.

A mellplasztikának több ágazata van, melyek mind segíthetnek a különbségek kiküszöbölésében, teljesen egyénre szabva. Mivel mindenkinek más a problémája, és sosincs két ugyanolyan eltérés, ezért fontos, hogy személyes konzultációkon minden lehetőséget és felmerülő kétséget rágjunk át a plasztikai sebésszel. Mivel a műtéti beavatkozások változatosak, ezért többféle megoldás közül tudjuk kiválasztani, melyikre van pontosan szükségünk ahhoz, hogy a megálmodott külsővel térhessünk majd haza. Megoldás lehet problémánkra különböző méretű és alakú implantátumok beültetése, mellfelvarrás, mellbimbó-korrekció illetve ezek kombinált alkalmazása. Az EstheticHungary Klinikán mindegyik eljárás igénylehető, és az egyéni konzultációk során átbeszélt részletek után biztosak lehetünk abban, hogy búcsúzhatunk a kínos asszemetriától.

 

Tudjon meg többet az EstheticHungary által kínált különböző mellplasztikai beavatkozásokról:

http://esthetichungary.hu/