Mivel arcizmainkkal folyamatosan kommunikálunk, akkor is, ha épp nem figyelünk oda rájuk, mindig kifejezzük velük az épp aktuális érzeleminket, hangulatainkat. Ez azt jelenti, hogy szinte megállás nélkül dolgoznak ezek az izmok, így természetes, hogy ennek függvényében előbb vagy utóbb mindenkinél kialakulnak a dinamikus ráncok.

Erre persze mondhatjuk, hogy az öregedésnek ez egy természetes folyamata, de ha jobban megfigyeljük, akkor bizony vannak olyan esetek, amikor nem csak szimplán az idősödésről beszélhetünk, illetve nem azt okolhatjuk azért, hogy milyen és mennyire mély barázdák alakultak ki arcunkon.

Ugyanis nem mindegy, hogy milyen mimikából használunk a legtöbbet… Ha valaki kiegyensúlyozott, nyugodt és inkább vidám életet él, annak többnyire ténylegesen csak olyan ráncok fogják tarkítani arcát, melyet rá lehet fogni az öregedésre, sőt, néhány nevető ránc még édes is tud lenni. Azonban a mai, rohanó, stresszel teli világban sajnos ez nagyon ritka, hiszen mindenkit ér rengeteg bosszúság.

Ahhoz azonban, hogy megóvjuk külsőnket, bizony meg kellene tanulni leereszteni, minél többet kikapcsolódni és lazábban kezelni a dolgokat. Ugyanis ha valaki túl sokat mérgelődik, és használja az ilyen lelkiállapothoz illő mimikákat, annak bizony igencsak hamar mélyülni kezdenek majd redői, és idejekorán olyan ráncos homloka és karakteres barázdái lesznek, melyekkel még akkor is bosszúsnak láthatjuk, amikor nem az. A folyamatos homlokráncolás és szemöldök összehúzás sajnos hamar megalkotja a nem várt képet arcunkon.

Akiket zavar az így kialakult összkép, azok számára természetesen létezik már olyan megoldás, mely visszahozhatja az üde és fiatalos, gondterheltség-mentes arcot. Ez nem más, mint a botoxos kezelés, melynek során a befecskendezett anyag átmenetileg lebénítja az izmokat, ennek következtében a bőr kisimul homlokunkon. Persze ez tényleg csak egy átmeneti hatás, azonban az eredmény 4-6 hónapig is fennállhat. Ne törődjünk hát bele abba, hogy örökös morcossággal éljünk arcunkon, hanem vágjunk bele a fiatalodásba, és az eljárás után nem csak a ráncoktól vehetünk búcsút, hanem az örökös bosszúságtól is, hiszen már csak ez az átalakulás is jobbá teszi majd mindennapjainkat.  

 

Keresse fel az EstheticHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a botoxos eljárásról:

http://esthetichungary.hu/