A ráncos bőr nem csak az idősödők rémálma, ezért már fiatalabb korban is jó, ha foglalkozunk arcbőrünk állapotával, hiszen bőven tehetünk azért, hogy megelőzzük a bőr idő előtti öregedését. Ehhez oda kell figyelnünk az étrendünkre, óvnunk kell bőrünket a napsugaraktól és az is nagymértékben segít, ha néha kényeztetjük arcunkat egy-egy pakolással.

A papaya telis tele van antioxidánssal, ami hatékony segítséget jelent a ráncok visszahúzódásához, az arcbőr korrigálásához. Ha sok papayát fogyasztunk, azzal olyan vitaminokhoz juttatjuk hozzá szervezetünket, melyek igencsak szükségesek ahhoz, hogy ne csak belül, hanem kívül is egészségesek legyünk, de ha pakolásként alkalmazzuk, akkor kifejezetten segít az arcbőr regenerálásában.

A legegyszerűbb, ha ehhez pépessé nyomunk egy papayát, és anélkül, hogy bármit hozzákevernénk, felvisszük arcunkra. Hagyjuk rajta a pépes masszát legalább 30 percig, majd ezután langyos vízzel öblítsük le. Bőrünk már az első alkalom után is rugalmasabb és feszesebb lesz.

Természetesen egyszer mindenkinél eljön az idő, amikor az effajta praktikák már nem képesek eltűntetni az egyre inkább mélyülő ráncokat. Ha ügyesek voltunk, akkor ez később következik be, de a végsőkig nem fogjuk tudni kihúzni fiatal bőrrel. Főleg a mai, rohanó világunkban, ahol nem csak a körülmények – stressz, alváshiány, leterheltség -, hanem az időhiány miatt sem tudunk mindig olyan mértékben foglalkozni magunkkal, mint amennyire azt szervezetünk megkövetelné tőlünk.

Annak sem szabad elkeserednie tehát, aki nem tud elég energiát fektetni abba, hogy minél többet törődjön magával, és annak sem, akinél ezek a megoldások már nem jönnek be, hiszen az öregedés visszafordítására léteznek már olyan tökéletes eljárások, melyek a természetesség meghagyásával képesek fiatalítani.

Ilyen például a szálbehúzásos arcfiatalítás, melynek az a lényege, hogy az arcbőrbe húzott szálak fokozatosan szívódnak fel, ezzel beindítva bőrünk saját regenerációját. Az eredmény így esztétikus lesz, és hosszan tartó, akár két éven át kisimult, fiatal arcot biztosít.

 

EstheticHungary – Hivatásunk a szépség!
www.esthetichungary.hu