Testünk működésében a legtöbb dolog annyira magától értetődő és természetes, hogy bele sem gondolunk sokszor, mi lenne, ha valami nem stimmelne. Viszont, ha baj van egyes részekkel, az olyan hirtelen változtathatja meg az addigi mindennapos mozdulatokat, hogy akkor vesszük észre, mennyire bonyolult részletek működtetnek minket.

Amikor fáj valamink, az már magában kellemetlen és rossz érzés, viszont, ha ez a fájdalom megakadályoz minket olyan nem csak mindennapi, hanem szinte minden percbeli mozgásfolyamatban, mint például a stabil fogás vagy a kulcs elfordítása a zárban, az bizony dühítő is. A korlátozottságot senki nem viseli jól, főleg, ha tényleg olyan apró mozdulatokról van szó, amit eddig nap, mint nap megtettünk anélkül, hogy belegondoltunk volna.

Amennyiben a hüvelykujj szabad mozgásáért felelős ízület kopni kezd, bizony egyre gyakrabban találjuk magunkat ilyen nehézségekkel szemben.  Először csak akkor kíséri fájdalom, amikor épp egy tevékenységet akarunk végrehajtani a segítségével, például le szeretnénk csavarni egy kupakot, vagy a telefonunkat nyomkodnánk. Később viszont, ha az ízület nem csak kopik, hanem már deformálódik is, akkor sajnos nyugalmi állapotban is utolér minket a fájdalom.

Ahhoz, hogy ez az állapot megálljon, illetve vissza tudjuk fordítani, sok esetben műtét szükséges. Persze a pontos diagnózishoz elengedhetetlen a röntgenes vizsgálat. A műtét során részben eltávolítják a fájdalmas ízületet, majd a környező inak segítségével, egy plasztikai felfüggesztéssel teszik stabillá hüvelykujjunk állapotát.

Természetesen számolnunk kell azzal is, hogy a műtét gyógyulási idővel is jár, ami azt jelenti, hogy a következő négy hetet gipszes rögzítésben kell majd eltöltenünk, ezen felül pedig gyógytorna is szükséges lesz a teljes gyógyuláshoz. Viszont valljuk be, mindez megéri, hiszen, ha időben sor kerül a műtétre, akkor bizony ténylegesen számíthatunk a teljes gyógyulásra, és hamarosan újra terhelhető lesz majd kezünk ugyanúgy, mint azelőtt, hogy a nyeregízületi kopás elindult volna.

Keresse fel az EstheticHungary Klinika honlapját, hogy többet megtudhasson a kézsebészeti eljárásokról, és jelentkezzen ingyenes konzultációnkra:

http://esthetichungary.hu/