Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gondok a hüvelykujjal

Testünk működésében a legtöbb dolog annyira magától értetődő és természetes, hogy bele sem gondolunk sokszor, mi lenne, ha valami nem stimmelne. Viszont, ha baj van egyes részekkel, az olyan hirtelen változtathatja meg az addigi mindennapos mozdulatokat, hogy akkor vesszük észre, mennyire bonyolult részletek működtetnek minket.

Amikor fáj valamink, az már magában kellemetlen és rossz érzés, viszont, ha ez a fájdalom megakadályoz minket olyan nem csak mindennapi, hanem szinte minden percbeli mozgásfolyamatban, mint például a stabil fogás vagy a kulcs elfordítása a zárban, az bizony dühítő is. A korlátozottságot senki nem viseli jól, főleg, ha tényleg olyan apró mozdulatokról van szó, amit eddig nap, mint nap megtettünk anélkül, hogy belegondoltunk volna.

Amennyiben a hüvelykujj szabad mozgásáért felelős ízület kopni kezd, bizony egyre gyakrabban találjuk magunkat ilyen nehézségekkel szemben.  Először csak akkor kíséri fájdalom, amikor épp egy tevékenységet akarunk végrehajtani a segítségével, például le szeretnénk csavarni egy kupakot, vagy a telefonunkat nyomkodnánk. Később viszont, ha az ízület nem csak kopik, hanem már deformálódik is, akkor sajnos nyugalmi állapotban is utolér minket a fájdalom.

Ahhoz, hogy ez az állapot megálljon, illetve vissza tudjuk fordítani, sok esetben műtét szükséges. Persze a pontos diagnózishoz elengedhetetlen a röntgenes vizsgálat. A műtét során részben eltávolítják a fájdalmas ízületet, majd a környező inak segítségével, egy plasztikai felfüggesztéssel teszik stabillá hüvelykujjunk állapotát.

Természetesen számolnunk kell azzal is, hogy a műtét gyógyulási idővel is jár, ami azt jelenti, hogy a következő négy hetet gipszes rögzítésben kell majd eltöltenünk, ezen felül pedig gyógytorna is szükséges lesz a teljes gyógyuláshoz. Viszont valljuk be, mindez megéri, hiszen, ha időben sor kerül a műtétre, akkor bizony ténylegesen számíthatunk a teljes gyógyulásra, és hamarosan újra terhelhető lesz majd kezünk ugyanúgy, mint azelőtt, hogy a nyeregízületi kopás elindult volna.

Keresse fel az EstheticHungary Klinika honlapját, hogy többet megtudhasson a kézsebészeti eljárásokról, és jelentkezzen ingyenes konzultációnkra:

http://esthetichungary.hu/

Pattanó ujj

Ezt a jelenséget nem mindenki ismeri, és azok, akik sosem tapasztalták, talán apró gondnak láthatják. Pedig akinek pattanó ujja van, annak ez igazán nagyon kellemetlen tud lenni, főleg akkor, ha még fájdalommal is jár. Nem szabad lekicsinyítenünk semmilyen problémát, és megoldást kell keresni, ha megkeseríti az életünket.

Amikor nem tudjuk akaratunknak megfelelően mozgatni ujjainkat, az nem csak idegesítő, hanem bizony kellemetlen tünet. A pattanó ujj esetében az ujjak behajlítást követően nem képesek arra, hogy kinyújtsuk őket egyszerűen, hanem csak nehezen, egy pattanó érzés és sokszor sajnos fájdalom kíséretében tudjuk ezt véghezvinni.

Ezt az akadályozott állapotot tulajdonképpen az ínhüvely szűkülete eredményezi, és ha már nem csak kattanással jár az ujjak mozgatása, hanem fájdalommal is, az bizony akadályozhat minket hétköznapi, ujjakhoz köthető mozgásunkban is. Ami másoknak olyan könnyedén megy, hogy bele sem gondolnak a mindennapi kézhasználatba, az a fent leírt gondokkal küzdőknek mindennapi szenvedést jelenthet. Gondoljunk csak bele, mennyire borzasztó lehet, ha a fogó képességünk csökkenne, vagy minden egyes tárgy megfogásakor fájdalom villanna át rajtunk.

A pattanó ujjak okozta kellemetlenségekbe azonban nem kell beletörődnünk, hiszen létezik megoldás rájuk. Az EstheticHungary Klinikán több esztétikai, szépészeti és egészségügyi beavatkozás mellett ugyanis megtalálhatjuk a gyógymódot erre a problémára is. Egy igencsak gyors, és csupán helyi érzéstelenítéssel végzett műtét során orvosolja plasztikai sebészünk a pattanó ujjak gondját, méghozzá a szűkült ínhüvelygyűrű felszabadításával.

Az eljárás nem csak rövid, de azonnali eredménnyel is szolgál, ami általában meghozza számunkra a teljes gyógyulást is. Így a döntésünk után csak egyszer kell átesnünk ezen a beavatkozáson, és végleg búcsút inthetünk – immár nem kattanás kíséretében – a korábbi kellemetlenségeknek.

 

Keresse fel az EstheticHungary Klinika honlapját, hogy többet megtudhasson a kézsebészeti eljárásokról, és jelentkezzen ingyenes konzultációnkra:

http://esthetichungary.hu/

Zsibbadás és fájdalom

Főként a 45 és 65 év közötti hölgyeknél elterjedtek a zsibbadással és fájdalmakkal járó alagútszindrómák, de persze különböző okokból kialakulhat ez sajnos bárkinél. Nagyon kellemetlen velejárói vannak, és sok esetben nem vesszük elég komolyan ezeket a tüneteket, pedig korai időszakban többet is tehetnénk a szindróma kikerüléséhez.

Amikor alagútszindrómáról beszélünk, akkor a test izmainak, szalagjainak, csontjainak hasadékaiban, vagyis alagútjaiban található idegek kerülnek valamilyen oknál fogva nyomás hatása alá. A kéz esetében a könyöknél, illetve a csuklónál található csatornákban következik ez be, emiatt a könyék tájékán, illetve a tenyérben érezhetőek leggyakrabban a tünetek.

A kéz és az ujjak zsibbadása, valamint a gyengeségérzés és a fájdalom mind tünetei lehetnek az idegek kompressziós szindrómájának. Nem csak kellemetlen tehát ez, hanem bizony fájdalmas is, és sokszor éjszaka okozza a legégetőbb sajgást, ami bizony a pihenésünket is teljesen képes kiiktatni napjainkból.

Amennyiben idejében elkezdünk harcolni fájdalomcsillapítással, illetve ügyesen váltogatjuk a kezünk folyamatos pihentetését és tornáztatását, akkor elérhetünk javulást. Azonban, ha a fájdalom olyan mértéket ölt, hogy az már visszafordíthatatlan és kezelhetetlen, akkor a műtéti beavatkozás az egyetlen olyan megoldás, mely a betegség teljes megszűnését is eredményezheti, rövid időn belül.

A műtétet helyi érzéstelenítéssel végzik, melynek során felszabadítják a nyomás alatt lévő idegeket. A beavatkozást és a felépülést követően végre elfelejthetjük a kellemetlen zsibbadást és a feszítő, égető fájdalmakat is.

Az EstheticHungary Klinika vár minden olyan kézi alagútszindrómában szenvedőt, akik szeretnék kizárni életükből a fent említett, kellemetlen és fájdalmas tüneteket. Természetesen ezt a kézsebészeti eljárást is – mint minden más beavatkozást – ingyenes konzultáció előzi meg, hogy a páciensek tisztában legyenek a műtét menetével, velejáróival, és feltehessék kérdéseiket plasztikai sebészünknek.     

Keresse fel az EstheticHungary Klinika honlapját, hogy többet megtudhasson a kézsebészeti eljárásokról, és jelentkezzen ingyenes konzultációnkra:

http://esthetichungary.hu/

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.