Most ugyan kaphattunk egy kis felfrissülést a rekkenő hőség után, de a kánikula még biztosan vissza fog térni a nyár folyamán, többször is. Bár nem panaszkodhatunk, hiszen, egész télen ezt vártuk, akkor is vannak olyan kellemetlen velejárói a nagy melegnek, melyek megkeserítik nyári napjainkat.

Ilyen – és talán ez a legnagyobb – kellemetlenség például az izzadás. A nagy forróságban még azok is izzadnak, akik általában kevésbé szoktak. Viszont ha valaki eleve nagyon izzadós, annak még inkább borzasztó átvészelni ezt az időszakot. A verejtékezés ellen természetesen többféle módszert kipróbálhatunk, de ezek többsége jó, ha a rossz szagokat megszűnteti, vagy semlegesíti, az izzadás maga nem igazán áll meg.

A fokozott verejtékezés nem csak azért zavaró, mert folyik rólunk a víz, hanem, mert foltokat hagyhat a ruhánkon, ráadásul akármilyen dezodort használtunk, előbb vagy utóbb sajnos a szagokat sem lehet elűzni. Nem csak saját magunk számára, hanem sajnos a külvilág számára is visszataszító tud lenni, amikor valakiről láthatóan vagy érezhetően folyik a verejték.

Ilyen esetekben segítségünkre lehet a botoxos kezelés, melyet a hónaljra alkalmaznak a túlzott izzadás ellen. Most lehetséges, hogy sokan felkapják a fejüket, és nem értik, hogyan, hiszen a botox ismert felhasználása az arc ránctalanítására irányul. A botoxos injekció azonban nem csak erre alkalmas, ugyanis hatással van a verejtékmirigyek működésére, így meggátolja a folyamatos izzadást, megszűntetve ezzel az összes kellemetlenségünket, melyek a verejtékezésből fakadtak.

Érdemes minél előbb belevágnunk, hiszen a nyárnak még koránt sincs vége, bőven kaphatunk még a kánikulából, amit aztán izzadásmentesen sokkal inkább élvezni tudnánk. Nem kell majd tovább görcsölni azon, mit fújjunk magunkra, vagy milyen ruhát vegyünk fel, melyiken nem látszik annyira az izzadságfolt, hanem gondtalanul vakációzhatunk. Az EstheticHungary Klinikán ezt az eljárást is igényelhetjük több, más szépészeti beavatkozás mellett.

 

EstheticHungary – Hivatásunk a szépség!
www.esthetichungary.hu