Olyan sok külső hatásnak vagyunk kitéve, hogy manapság már szinte mindenki allergiás valamire. Sőt, ha még soha életünkben nem voltunk azok, akkor is előbb vagy utóbb, de előjönnek az allergiás tünetek. Orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés kezdi megkeseríteni mindennapjainkat, de sokaknál még aggasztóbb tünetek is előfordulhatnak.

Ilyen lehet például a szem egész környékének felduzzadása, kipirosodása, ami nagyon kellemetlen tud lenni, és persze nem túl szép látvány. Az allergia okozta irritáció előidézi a szemhéjak ráncosodását és duzzanatát. Ez előfordulhat a levegőben szálló pollenek miatt – melyet mostanában fokozottan tapasztalhatnak majd az erre érzékenyek -, de okozhatják kozmetikumok, egyes rovarcsípések, és sajnos sokszor szemcseppel idézzük elő ezeket a tüneteket.

A nagymértékben felduzzadt szemhéjak igen kellemetlen érzést eredményeznek, és persze nem szívesen mutatkozunk ilyenkor. Ahhoz, hogy a szemdagadás csökkenjen, ki kell iktatnunk az allergiás reakciót kiváltó tényezőket, amennyire lehet. Természetesen, ha pollenekre vagyunk érzékenyek, azon mi magunk nem tudunk változtatni, csak helyi vagy tüneti kezeléseket alkalmazhatunk gondunkra. Nagyon sok gyógyszer és készítmény van már, melyek átsegítenek ezen a nehéz időszakon, és amint megszűnik a kiváltó tényező, lassan minden visszaáll eredeti mivoltába.

Sokan azonban nem csak ezekben az időszakokban szenvednek duzzadt szemhéjaktól. Sajnos a szem környékének gondjai nem minden esetben vezethetők vissza az allergiára. Az öröklött szemhéjcsüngés például nem fog elmúlni idővel, és az öregedéssel járó mély táskák sem szívódnak fel már többé. Ilyen esetekre a szemhéjplasztika jelenthet csak megoldást, melynek segítségével újra fiatalosak és nem folyamatosan fáradtnak tűnőek lesznek szemeink.  

A felső szemhéjplasztika megszűnteti a lógó, akár látásunkat is zavaró, csüngő szemhéjrészeket, az alsó szemhéjplasztika pedig eltűnteti a duzzadt, mély táskákat és a szemkörnyéki ráncokat. Van, akinek csak az egyik szükséges a szép eredményhez, de van, akinek kombináltan, mindkettő eljárás kell ahhoz, hogy tökéletes és gyönyörű szempár nézhessen újra vissza a tükörből. Ahhoz, hogy számunkra a legmegfelelőbb döntést hozzuk, segítenek az EstheticHungary Klinika ingyenes, személyes konzultációján.

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940