A más néven Drakula-terápiaként is emlegetett eljárást igencsak sokrétűen lehet alkalmazni, mégis kevesen ismerik, hogy tulajdonképpen mi is ez. Talán az egyik legmegnyugtatóbb jellemzője, hogy saját vérünkkel dolgoznak közben, így semmilyen idegen anyagról nincsen szó, jótékony és esztétikai hatása pedig vitathatatlan.

Ezt a fajta kezelést ugyanis fel lehet használni ízületi fájdalmak enyhítésére, de alkalmas lehet egyéb gyulladások és fájdalmak kezelésére is. Az egyik legismertebb felhasználása pedig a bőrfiatalításban rejlik. Azt viszont tényleg csak kevesen tudják, hogy a PRP-terápia bizony a hajkezelések területén is nagyon pozitív eredményeket mutat.

Törőcsik Dani, az Éjjel-Nappal Budapest egyik főszereplője is ezt a kezelést választotta, mert úgy érezte, hajzata két oldalt már nem olyan erős, mint régen. Márpedig, ahogy megismerhettük a televízió képernyője előtt ülve, mindig is dús és vastag frizurája volt, így nem tett volna jót semmilyen szempontból számára, ha nem foglalkozott volna ezzel a változással.

Hiszen, mint tudjuk, hajzatunk az egyik legfontosabb esztétikai eleme kinézetünknek. Hiába lehet valaki kigyúrt, formás, jóképű, bizony a rosszul választott frizura, vagy a hajzat romokban lévő állapota sajnos keményen formálja át az összképet, és teszi a megjelenésünket olyanná, amilyet senki sem szeretne magának.

A Drakula-terápia során egyébként minden esetben saját vérünket veszik le, melyből aztán kinyerik a PRP-t, vagyis a koncentrált saját vérsavót, majd ezt injektálják vissza a bőrünkbe. Hatására a növekedési faktorok koncentráltan halmozódnak fel, jelen esetben a fejbőrben, ami azt eredményezi, hogy elgyengült hajszálaink újra erőre kapnak majd.

Ez a sajátvér kezelés igencsak ajánlott a hölgyeknek is, hiszen legtöbb esetben náluk fordul elő főként a hajzat olyan károsodása, amely miatt szükséges lépni a frizura egészségének érdekében. Hiszen nem csak azoknak a negatív hatásoknak van kitéve hajzatunk, melyeket például az időjárás okoz, hanem bizony szóba jöhet a hajfestés, a hajvasalás vagy épp göndörítés, melyek egytől egyig roncsolják a hajszálakat, és elősegítik azok gyengülését.

Minden esetben érdemes tehát belevágni, hiszen a szépülés és az esztétikus megjelenés mellett egészségünkért is tehetünk ezen eljárás segítségével, amennyiben úgy érezzük és látjuk, hogy ez bizony már szükséges, mert valami már nem a régi.    

 

Bővebben a PRP-terápiáról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ismerjen meg még több szépészeti eljárást:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu