Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tej és a szem

Előző cikkünkből megtudhattuk, hogy a tej mennyire jótékony hatással bír bőrünkre. A fogyasztásáról is mindenki tudja, hogy mennyire egészséges, de talán kevesen ismerik azt a tulajdonságát, hogy mennyire pozitívan hathat szemeinkre is.

A tejben ugyanis olyan vitaminok nyüzsögnek, melyek a szem egészséges működését, és főleg kinézetét segítik. A benne található A-vitamin például segít a szemkörnyéki ráncok kisimításában, a C-vitamin tartalma pedig regenerálja a kötőszöveteket. Az E-vitaminja meggátolja a szem sejtjeinek károsodását és végül, de nem utolsó sorban B-vitamin tartalma sugárzóvá teszi tekintetünket.

Persze nem csak belső fogyasztással hat pozitívan a tej szemünkre, hanem bizony, ahogyan a tejfürdőnél is említettük külső alkalmazásának jótékonyságát, a látószerveinket is kényeztethetjük vele külsőleg is. Főként akkor érdemes ezt megtenni, ha nem tudtunk eleget aludni, és szemeink is tükrözik mindezt, karikásak, táskásak és öregen hatnak. Ilyenkor vegyünk elő két vattapamacsot, itassuk át őket egy evőkanál tejben, majd helyezzük rá ezeket szemeinkre. Minimum 10 percig pihenjünk így, majd levehetjük a pamacsokat. A különbség egyből szembetűnő lesz.

Ugyanakkor ez az otthoni kényeztetés csak arra jó, hogy kicsit felüdüljünk és pihenjünk. Amennyiben makacsabb problémák övezik körbe szemeinket, sajnos ez a megoldás már nem lesz elegendő. Sokan az idősödés miatt, de vannak, akik öröklés vagy valamilyen sérülés miatt szenvednek például csüngő szemhéjjal. Ez nem csak a külsejüket érinti, hanem bizony sokszor a látást is gátolja, károsíthatja. Másik ilyen gond, amikor a mélyülő táskák miatt már szinte mindig komor, morcos arcunk van, még akkor is, ha éppen jókedvünk lenne.

A fent említett problémákra azzal együtt, hogy a szemkörnyéki ráncokat is eltünteti, tökéletes megoldást jelent az alsó vagy a felső szemhéjplasztika, vagy akár a kettő kombinációja attól függően, kinek melyikkel van nagyobb gondja. Az eljárás után nem csak szebb lesz tekintetünk, hanem fiatalabb és gondtalanabb is.

 

Ismerje meg jobban a szemhéjplasztikát és az EstheticHungary Klinikát:

http://esthetichungary.hu/

Tejben-vajban fürödni

Bizonyára mindenki hallotta már a mondást: „valakit tejben-vajban fürösztenek”. A jelentésével is mindenki tisztában van, miszerint az adott illetőt valaki bizony a tenyerén hordja. Vagyis szeretgeti, kényezteti és lesi minden kívánságát. De vajon mi áll a hátterében ennek a mondásnak, miért ilyen pozitív pont a tej?

A tejben való fürdést már az ókori Rómában is ismerték, és Kleopátra is többször hódolt az élvezetnek. Felismerték ugyanis, hogy a tej igencsak jó hatással van bőrünkre. Manapság rengeteg olyan kozmetikumot lehet már kapni, amelyeknek az alapját a tehéntej képezi. Nagyon pozitív hatása van ugyanis a tejnek, többek között segíti a bőr regenerálódását, hiszen gyorsabb osztódásra kényszeríti a sejteket.

Az is jó, ha bármilyen tejalapú kozmetikumot beszerzünk, és a leírtakat követve használjuk fel azokat, de akár magunknak is elkészíthetjük otthoni hozzávalókból a tejes fürdőnket. Adjunk két liter tejhez két evőkanál búzacsíra olajat, és ezt keverjük bele fürdővizünkbe. 20 percig áztassuk magunkat a kellemes vízben, majd öblítsük le magunkat, és óvatosan, felitatva töröljük meg bőrünket. Amennyiben szárazabb bőrrel rendelkezünk, oldjunk fel a forró tejben egy kis mézet inkább, és az előzőhöz hasonlóan járjunk el a továbbiakban.

Mindkét esetben puha és bársonyos bőr lesz az eredmény, melynek egész testünk hálás lesz. Néha nem árt tehát egy kis otthoni kényeztetés, és odafigyelés, hiszen mindenképpen meglesz a látszatja. Persze nem minden problémát oldanak meg az ilyen praktikák. A bőr öregedését nem lehet elrejteni, maximum csak késleltetni. Ám ha valakit már utolért, és zavarják az egyre sűrűbb hálót fonó ráncok, másfajta segítséghez kell fordulnia.

Az EstheticHungary Klinikán mindazoknak nyújtanak szakértő, személyre szabott és tökéletes eredményt adó segítséget, akik fel akarják venni a kesztyűt az idővel szemben. A fiatalító eljárások sorában mindenki megtalálhatja azt, amelyik véget vet öregedési problémájának. 

 

Tudjon meg többet az EstheticHungary Klinikáról és szolgáltatásairól:

http://esthetichungary.hu/

Fiatalító arcpakolás

Rengeteg féle arcpakolás kapható a drogériák polcain, de nem is sejtjük néha, hogy mennyivel jobbat tennénk azzal, ha egy otthon elkészíthető keveréket vinnénk fel arcunkra, amely nem csak természetes összetevőket tartalmaz, hanem ismerjük minden alkotóelemét. Nézzünk meg most egy olyan kencét, melyet mi magunk is könnyen elkészíthetünk.

Az eper nem csak finom, hanem külső használatra is nagyon hasznos ilyen esetekben. Csak passzírozzunk át néhány szem epret úgy, hogy a magok többsége ne kerüljön bele abba, amit felhasználunk majd. Ezt így magában is felkenhetjük arcunkra, viszont, ha kicsit szárazabb a bőrünk, akkor keverjünk bele egy kis tejszínt is. Hagyjuk magunkon körülbelül 15-20 percig, majd langyos vízzel öblítsük le. Arcunk üde és fiatalos lesz, ha gyakran kényeztetjük ezzel a pakolással, akkor pedig a ráncok is visszahúzódnak kicsit.

Amennyiben odafigyelünk kellőképpen arra, hogy a nap, mint nap rengeteg káros hatásnak kitett arcbőrt regeneráljuk és megóvjuk, amennyire csak lehet, akkor a ráncosodás folyamatát kicsit késleltetni tudjuk. Azonban természetesen az öregedés folyamatát nagyon sok apróság befolyásolja. Gyorsítja és mélyíti ugyanis a redők kialakulását az egészségtelen táplálkozás, a túl sok stressz, vagy éppen a gyakran fellépő rossz alvás is. Így nem mindenkinek oldja meg öregedési problémáját egy-két arcpakolás.

Mélyebb ráncok eltűntetésére és a szem környéki gondokra a legjobb és legszembetűnőbb változást adó megoldást a szépészeti beavatkozások között kell keresnünk. Mivel a plasztikai eljárások már nagyon széles skálán képesek segíteni a fiatalodásban, így személyre szabva tudjuk kiválasztani, hogy melyik adhatja nekünk a legtökéletesebb eredményt.

A szálbehúzásos arcfiatalítástól kezdve, a botox injekción át a szemhéjplasztikáig rengeteg lehetőségünk van arra, hogy a kívánt kinézetet megkapjuk. A személyes konzultációk pedig mindenképpen segítenek abban, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szépészeti eljárásokról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu

Lájkolj és kövess minket!


EstheticHungary Klinika

Google+

HairHungary

EstheticHungary - Szépészeti Blog

blogavatar

Mindig megalkuvás nélkül keressük a lehető legjobb megoldást pácienseink számára. Meggyőződésünk, hogy csak a legjobb és legoptimálisabb eredmény az amire törekedhetünk. Plasztikai és esztétikai beavatkozások a legújabb módszerekkel.