Rengeteg féle arcpakolás kapható a drogériák polcain, de nem is sejtjük néha, hogy mennyivel jobbat tennénk azzal, ha egy otthon elkészíthető keveréket vinnénk fel arcunkra, amely nem csak természetes összetevőket tartalmaz, hanem ismerjük minden alkotóelemét. Nézzünk meg most egy olyan kencét, melyet mi magunk is könnyen elkészíthetünk.

Az eper nem csak finom, hanem külső használatra is nagyon hasznos ilyen esetekben. Csak passzírozzunk át néhány szem epret úgy, hogy a magok többsége ne kerüljön bele abba, amit felhasználunk majd. Ezt így magában is felkenhetjük arcunkra, viszont, ha kicsit szárazabb a bőrünk, akkor keverjünk bele egy kis tejszínt is. Hagyjuk magunkon körülbelül 15-20 percig, majd langyos vízzel öblítsük le. Arcunk üde és fiatalos lesz, ha gyakran kényeztetjük ezzel a pakolással, akkor pedig a ráncok is visszahúzódnak kicsit.

Amennyiben odafigyelünk kellőképpen arra, hogy a nap, mint nap rengeteg káros hatásnak kitett arcbőrt regeneráljuk és megóvjuk, amennyire csak lehet, akkor a ráncosodás folyamatát kicsit késleltetni tudjuk. Azonban természetesen az öregedés folyamatát nagyon sok apróság befolyásolja. Gyorsítja és mélyíti ugyanis a redők kialakulását az egészségtelen táplálkozás, a túl sok stressz, vagy éppen a gyakran fellépő rossz alvás is. Így nem mindenkinek oldja meg öregedési problémáját egy-két arcpakolás.

Mélyebb ráncok eltűntetésére és a szem környéki gondokra a legjobb és legszembetűnőbb változást adó megoldást a szépészeti beavatkozások között kell keresnünk. Mivel a plasztikai eljárások már nagyon széles skálán képesek segíteni a fiatalodásban, így személyre szabva tudjuk kiválasztani, hogy melyik adhatja nekünk a legtökéletesebb eredményt.

A szálbehúzásos arcfiatalítástól kezdve, a botox injekción át a szemhéjplasztikáig rengeteg lehetőségünk van arra, hogy a kívánt kinézetet megkapjuk. A személyes konzultációk pedig mindenképpen segítenek abban, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb.

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szépészeti eljárásokról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu