Több esetben ecseteltük már, hogy a túlzott alkoholfogyasztás menyire káros az egész szervezetre. Most arról lesz szó, hogy milyen hatással van a szemeink környékére, hiszen bármennyire is apró részletnek tűnhet, bizony olyan nyomokat is hagyhat, melyekre nem is gondolnánk.

Azt talán mindenki átélte már, hogy egy görbe este után mennyire elnyűtt arccal képes ébredni az ember. Ez egyrészt azért van, mert ha túl sok alkoholt juttatunk szervezetünkbe, akármennyire is úgy érezzük, hogy teljesen kidőltünk éjszakára – sok esetben csak hajnalra -, akkor is nyugtalan alvást eredményez, és egyáltalán nem tudjuk kipihenni magunkat. Ezért szokott több időt igénybe venni ilyenkor a regenerálódás. Lehet, hogy pár órát tudunk aludni nagyon mélyen, hiszen az alkohol csökkenti az elalvási időt, azonban ezt követően, a lebomlási és kiürülési folyamatok miatt sokkal éberebb lesz a testünk, és sokszor egyáltalán nem tudunk visszaaludni.

Az ilyen éjszakák után könnyen észrevehetőek a fekete karikák, vagy éppen a duzzadt táskák szemeink alatt, de természetesen ezek visszahúzódnak azt követően, hogy sikerült kipihennünk magunkat.

Másrészt az alkohol sajnos a szervezet vízvisszatartását okozza, éppen ezért, ha valaki gyakrabban fogyaszt szeszes italokat, annak már nem fognak idővel visszahúzódni azok a bizonyos táskák a szemek alatt – és természetesen más, látványos helyeken is észlelhetőek lesznek duzzanatok -, hanem akár folyamatosan fennmaradhat arcának ezen állapota.

Sajnos a szem környékén kialakult károk egy idő után pedig állandósulnak, még akkor is, ha már egyáltalán nem folytatunk egészségtelen életmódot. A ráncok mélyülése, a szemek alatti táskák sajnos nem képesek maguktól visszahúzódni.

Az alsó szemhéjplasztika tökéletes megoldás akár az életmóddal, akár a természetes idősödéssel járó táskák, és kialakult bőrfelesleg megszűntetésére. Sok esetben alkalmazzák együtt a felső szemhéjplasztikával – amennyiben ez szükséges -, mely eljárással pedig a szemhéj csüngését szüntetik meg. A beavatkozások után egy sokkal egészségesebb, fiatalosabb szempárt tudhatunk magunkénak.  

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940