Általában mindenkinek megvan a saját arcbőrtípusa, legyen szó a szárazabb, vagy a könnyen zsírosodó bőrfelületről. Azonban sokan nem sorolhatóak be igazán egyikbe sem, ez pedig nem más, mint a vegyes bőr. De mi is ez pontosan?

A kozmetikumok kiválasztásánál nem mindegy, hogy milyen fajtát veszünk meg magunknak, ezért érdemes odafigyelni, mi van ráírva a termékekre. A száraz és a zsíros bőrre más-más összetevők hatnak pozitívan, ezért az otthoni pakolásokkal is óvatosan kell bánni, és a nekünk megfelelőt alkalmazni. Vegyes bőrnél egy kicsit nehezebb helyzetben vagyunk, hiszen ilyenkor a homlokunk, az orrunk és az állunk vonalában zsírosabb a bőrfelület, a többi részen pedig inkább száraz.

Tökéletes otthoni pakolás lehet az ilyen típusú bőrre a rózsás arcpakolás, amihez egyenlő arányban kell összekevernünk egy kis mézet, joghurtot és rózsavizet. Ezt a kencét egyenletesen vigyük fel bőrünkre, majd hagyjuk rajta 20 percig, és langyos vízzel mossuk le. Ez a pakolás segít összhangba hozni arcunk zsírosabb és szárazabb bőrfelületét, ezáltal mindkét részt ápolja, frissíti és hidratálja.

Van azonban egy makacs és idővel mindenkit érintő probléma, mely nem függ attól, kinek milyen a bőrtípusa, ez nem más, mint a ráncosodás. Késleltetni ugyan tudjuk helyes életmód fenntartásával, illetve különböző arcápolásokkal – a fent említett módszert is beleértve -, de sajnos sokaknál már idő előtt megjelennek és mélyülnek egyre jobban az öregítő redők.

Ilyenkor sem szabad elkeserednünk, hiszen léteznek már olyan eljárások, melyek tökéletesen megoldják arcunk visszafiatalítását. Ilyen például a szálbehúzásos arcfiatalítás, ami ráadásul bőrünk saját regenerációját indítja be, biztosítva ezzel azt, hogy arcunk feszes és újra fiatal lehessen. Ez a hatás ráadásul akár két éven keresztül is kitart.

Mivel arcunk az egyik legfontosabb része kinézetünknek, ezért nem véletlen, hogy talán ezzel a részlettel törődünk a legtöbbet, és bizony szeretnénk, hogy minél jobb állapotban legyen. Éppen ezért, ha már más megoldások – kencék és kozmetikumok – nem segítenek, érdemes belevágnunk az említett szépészeti eljárásba, hogy saját magunknak is, és a külvilágnak is megfelelhessünk. Utóbbit ugyanis csak akkor érhetjük el, ha az előbbi már ki van pipálva.

 

Bővebben az arcfiatalításról és az EstheticHungary Klinikáról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu