Főként a 45 és 65 év közötti hölgyeknél elterjedtek a zsibbadással és fájdalmakkal járó alagútszindrómák, de persze különböző okokból kialakulhat ez sajnos bárkinél. Nagyon kellemetlen velejárói vannak, és sok esetben nem vesszük elég komolyan ezeket a tüneteket, pedig korai időszakban többet is tehetnénk a szindróma kikerüléséhez.

Amikor alagútszindrómáról beszélünk, akkor a test izmainak, szalagjainak, csontjainak hasadékaiban, vagyis alagútjaiban található idegek kerülnek valamilyen oknál fogva nyomás hatása alá. A kéz esetében a könyöknél, illetve a csuklónál található csatornákban következik ez be, emiatt a könyék tájékán, illetve a tenyérben érezhetőek leggyakrabban a tünetek.

A kéz és az ujjak zsibbadása, valamint a gyengeségérzés és a fájdalom mind tünetei lehetnek az idegek kompressziós szindrómájának. Nem csak kellemetlen tehát ez, hanem bizony fájdalmas is, és sokszor éjszaka okozza a legégetőbb sajgást, ami bizony a pihenésünket is teljesen képes kiiktatni napjainkból.

Amennyiben idejében elkezdünk harcolni fájdalomcsillapítással, illetve ügyesen váltogatjuk a kezünk folyamatos pihentetését és tornáztatását, akkor elérhetünk javulást. Azonban, ha a fájdalom olyan mértéket ölt, hogy az már visszafordíthatatlan és kezelhetetlen, akkor a műtéti beavatkozás az egyetlen olyan megoldás, mely a betegség teljes megszűnését is eredményezheti, rövid időn belül.

A műtétet helyi érzéstelenítéssel végzik, melynek során felszabadítják a nyomás alatt lévő idegeket. A beavatkozást és a felépülést követően végre elfelejthetjük a kellemetlen zsibbadást és a feszítő, égető fájdalmakat is.

Az EstheticHungary Klinika vár minden olyan kézi alagútszindrómában szenvedőt, akik szeretnék kizárni életükből a fent említett, kellemetlen és fájdalmas tüneteket. Természetesen ezt a kézsebészeti eljárást is – mint minden más beavatkozást – ingyenes konzultáció előzi meg, hogy a páciensek tisztában legyenek a műtét menetével, velejáróival, és feltehessék kérdéseiket plasztikai sebészünknek.     

Keresse fel az EstheticHungary Klinika honlapját, hogy többet megtudhasson a kézsebészeti eljárásokról, és jelentkezzen ingyenes konzultációnkra:

http://esthetichungary.hu/