A szemhéjunk zavaró csüngése nem csak a miatt jelenthet sajnos gondot, mert esztétikailag nem tetszünk magunknak, hanem bizony olyan komolyabb baj is megbújhat a háttérben, amire talán nem is gondolnánk. Éppen ezért fontos, hogy kivizsgáltassuk, mi okozza a szemhéjlógást, hogy tisztában legyünk saját problémánk eredetével.

A legtöbb esetben persze csak arról van szó, hogy az idősödés következtében a szem körüli izmok – mint minden más testrészünknél – megereszkednek, és emiatt alakul ki ez a jelenség. Lehet azonban ez egy veleszületett probléma is, illetve öröklődés is húzódhat a háttérben. Befolyásolja még ezt a részletet is testünkön a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás és a túl sok stressz is, melyek általában az alsó szemhéj duzzadását is eredményezik. Vannak azonban olyan komolyabb problémák, melyeket jelezhet szintén a szemhéjcsüngés.

Sajnos ugyanis neurológiai, vagyis idegrendszeri baj is okozhatja a szemhéj lógását, ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk, jelentkezik-e másik tünet is, ami erre utalhat. Ilyen tünet lehet még a látászavar, a homályos vagy kettős látás, az arcfájdalom, feledékenység, illetve probléma a beszéddel. Amennyiben többet tapasztalunk ezek közül egyszerre, mindenképpen forduljunk orvoshoz!

Akármi is okozza a szemhéjunk lógását, egy biztos, hogy nem csak zavaró, hanem hátráltató is egyben ez a jelenség. Ronthatja és gátolhatja látásunkat, ezen felül pedig természetesen esztétikailag is kellemetlenségeket okoz. Éppen ezért érdemes ilyen helyzetben a szemhéjplasztika mellett dönteni, hiszen nem csak kinézetünket, hanem egészségünket is pozitívan befolyásolhatjuk ezzel.

A felső szemhéjplasztika amellett, hogy eltűnteti a csüggedt bőrfelületet, a ráncokat is szertefoszlatja, így fiatalos és üde tekintetet eredményez. Ezen kívül javulhat a látásunk is azáltal, hogy már nincs, ami zavarja szemeinket, és a sminkelés is sokkal egyszerűbb lesz. A beavatkozás után egy új, megfiatalodott szempár nézhet majd vissza ránk a tükörből.  

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940