A hölgyeknek valahogy a génjükbe van kódolva, hogy imádják a különböző kozmetikumokat, kencéket, melyek segítségével nem csak finom illat lengi őket körül, hanem próbálják minden részüket szebbé, puhábbá, fiatalabbá varázsolni. Most egy olyan arcpakolást ismerhetünk meg, melyet mindenki elkészíthet otthon is.

A görögdinnye mindenféle szempontból a nyár igazi slágere. Nagy víztartalma miatt rengetegen szeretik folyadékpótlóként is fogyasztani, emellett frissítő és persze finom is, a jól behűtött dinnye. A lédús gyümölcs ráadásul tele van jótékony ásványi anyagokkal, hiszen gazdag kálciumban, vasban, nátriumban és foszforban is. De nem csak akkor teszünk jót magunkkal, ha megesszük.

Pépesítsünk össze egy szeletnyi, kimagozott dinnye húsát egy villa segítségével, majd keverjük össze 2 evőkanál mézzel alaposan. Ezt a masszát vigyük fel arcunkra, és várjuk meg, amíg az megszárad már rajtunk. Ezután lanygos vízzel öblítsük le kencénket, és gyönyörködjünk a pozitív változásban.

Ettől a pakolástól ugyanis szinte egyből láthatóan élettel telik meg arcbőrünk. A sok ásványi anyag mellett ugyanis a nagy víztartalom igazán jól hidratál, és felfrissíti fakó, megfáradt bőrünket. Ezt a maszkot akkor is célszerű alkalmazni, amikor kicsit megfog minket a nap, ugyanis nyugtató hatásának köszönhetően bőrünk jobban fogja érezni majd magát.

Ha nem ápoljuk megfelelően arcbőrünket, sajnos nagyon hamar rányomja majd bélyegét az idő múlása és az életmódunk is. A ráncok hamar megjelennek, majd egyre inkább mélyülnek, teret nyerve így egész arcunkon.

Azt pedig nyugodtan kijelenthetjük, hogy az öregedés jeleivel senki nincs kibékülve. Esztétikus és szép megoldást nyújt minden esetben a szálbehúzásos arcfiatalítás, mely olyan folyamatokat indít be a bőrünkben, melyek természetes fiatalodást okoznak. Ráadásul a hatás fokozatosan alakul ki, és sokáig megmarad, így nem kell attól tartanunk, hogy csak ideig-óráig kaptunk megoldást ráncainkra.

A pakolások persze ezek után is csak jót tehetnek bőrünkkel, és minket is felfrissítenek, nem csak külsőleg, hanem lelkileg egyaránt. A görögdinnye pedig mára azért is tökéletes választás, mert – a nevével ellentétben – magyar színekkel rendelkezik, ez tehát már adott az esti szurkoláshoz!

 

Bővebben az EstheticHungary Klinikán végzett szálbehúzásos arcfiatalításról:

EstheticHungary Klinika
www.esthetichungary.hu