Sokan azt hiszik, hogy a plasztikai műtéteket csak azok veszik igénybe, akiknél megindult az idősödés, és ezt nem bírják elviselni. Ugyan ezzel sincs semmi baj, hiszen miért kellene beletörődnünk olyan drasztikus változásokba, melyek miatt rosszul érezzük magunkat bőrünkben? Léteznek azonban más problémák is, melyek akár már nagyon fiatal korban jelentkezhetnek, és közük sincs az idő múlásához.

A szemhéj csüngése pontosan egy olyan gond, melyet akár egyszerűen az is okozhat, hogy szimplán idősödünk, és, mint ahogy az egész testünkön, a szemünk feletti izmoknál is nyúlást, lógást tapasztalhatunk. Sajnos ez a probléma azonban akár veleszületett rendellenesség is lehet, és már igen fiatal korban gondokat okozhat.

Ilyen esetekben a szemhéjemelő izom hiányos fejlődése áll a héttérben, mely azt eredményezi, hogy a felső szemhéj akár minimális látóteret hagyva rálóg a szemre. Amennyiben nem veleszületett rendellenességről beszélünk, akkor is kialakulhat ez a probléma, ilyenkor szerzett szemhéjcsüngésről van szó. A szerzett szemhéjcsüngést okozhatja bármilyen, általános fertőzés, szemüregi probléma, de állhat a háttérben valamilyen agyi sérülés is.

Bármi is eredményezi azt, hogy a szemhéjunk zavaróan lóg, nem csak esztétikailag okoz ez problémát, hiszen nagyon sok esetben a látásunkat olyan mértékben zavarja, hogy az akár romolhat is épp emiatt. Ezt pedig mindenképpen célszerű megelőzni, hiszen még egy gonddal több lesz a nyakunkban, ha nem teszünk ellene időben.

Akármilyen okból kifolyólag szenvedünk csüngő szemhéjunktól, tökéletes és esztétikus megoldást nyújt a felső szemhéjplasztika. Az eljárás során megszabadítanak minket a felesleges, csüngő résztől, és a beavatkozást követően nem csak jobban fogunk látni majd, de üdébb is lesz tekintetünk. Arról nem is beszélve, hogy sokkal egyszerűbb lesz nők esetében a sminkelés, és akár éveket is letagadhatunk fiatalos szemeink segítségével.

 

> A szemhéjplasztikáról bővebben

> Előtte-utána képek

Konzultációs időpontfoglalás: 06 (30) 552 0940