Szinte mondanunk sem kell, hogy a mai rohanó világban mekkora hangsúlya van egy-egy átpihent, nyugtató éjszakának. Az alvás nagyon fontos egész szervezetünknek, és nem véletlen, hogy hiánya rengeteg kárt tud okozni.

Az alvatlanság elsősorban fáradtságot, nyúzottságot eredményez, de ha sokáig fennáll ez a hiány, akkor bizony komolyabb károkat is eredményezhet. Romlik a koncentráló képességünk, ingerlékenyebbek leszünk, később pedig elindulhat akár egy elhízási folyamat is miatta, de magas vérnyomáshoz is vezethet, vagy szívrendszeri problémákhoz.

Ezen felül pedig külsőnkön is nagy változások mennek végbe, ha folyamatosan keveset alszunk. Először megjelennek a sötét karikák a szemek alatt, aztán a ráncok fognak egyre jobban elmélyülni, és valahogy sokkal hamarabb idősödünk, mint kellene. Éppen ezek miatt kell nagyon nagy hangsúlyt fektetnünk arra, hogy elegendő időt fordítsunk alvásra, még akkor is, ha ezt nehéz megoldani. Illetve az sem mindegy, hogyan alszunk, hiszen ha túl sok stressz van életünkben, akkor hiába szakítunk időt a pihenésre, miközben agyunk nem tud teljesen kikapcsolni.

A levendula ilyen esetekben csodákra képes. Ha elhelyezünk éjjeli szekrényünkön vagy párnánk mellett egy csokor – akár friss, akár szárított – levendulát, annak illata egész éjjel jótékonyan hat majd ránk. Kisimítja idegeinket és elősegíti a nyugodt, pihentető alvást. Ezt fokozhatjuk még azzal is, ha éjszaka előtt levendulából készített teát iszunk. Reggelre úgy fogjuk érezni, mintha kicseréltek volna minket.

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás tehát rengeteg kellemetlenséget előzhet meg. A ráncosodást is késleltetheti, de természetesen eljön az idő, amikor ez már nem elegendő ahhoz, hogy arcunk fiatal maradjon. Ilyen esetekre nyújt tökéletes megoldást a szálbehúzásos arcfiatalítás, mely azok számára is ajánlott, akik idő előtt kénytelenek szembesülni a ráncokkal, illetve azoknak is, akik egyszerűen nem szeretnének beletörődni abba, hogy az idő múlása megtépázza külsejüket. Az eljárás után természetesen sima, üde, fiatal lesz arcunk, és ezt a kinézetet akár két éven keresztül is magunkénak tudhatjuk.

 

EstheticHungary – Hivatásunk a szépség!
www.esthetichungary.hu